Αγγελίες    Επικοινωνία

Σας πληροφορούμε ότι στις 12 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30΄ Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος, θα τελέσουμε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικών συναδέλφων (στο Μνημείο του συναδέλφου μας Πυρονόμου Κωστάκη Ιωάννη), που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο 13ο χιλ. Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου, στην Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων Δήμου Αγρινίου.

Σας παρακαλούμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Ευστράτιος Εμ. Πετράκης
Επιπυραγός

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Δυο πεσμένα δέντρα ήταν το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της έντονης καταιγίδας που πέρασε πριν από λίγα λεπτά από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Το ένα βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης στο λιμάνι και το δεύτερο σε δρόμο κοντά στο σημείο που γίνονται τα έργα της οδού Κύπρου.

Και στις δυο περιπτώσεις επιλήφθηκε η Πυροσβεστική απομακρύνοντας τα δέντρα, αφού πρώτα τα έκοψε. Στην περίπτωση του λιμανιού το δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που υπέστη ζημιές.

Στη δεύτερη περίπτωση έπεσε πάνω σε βεράντα και απαιτείται η παρέμβαση γερανού για να μην γίνουν περισσότερες ζημιές σε σπίτια. Μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό οι περίοικοι όπως υπογράμμισαν οι ίδιοι είχαν απευθυνθεί στους αρμοδίους, δήμο και δασαρχείο, για την κοπή του δέντρου καθώς φαινόταν επικίνδυνο, αλλά τους πρόλαβε η κακοκαιρία, παρόλο που το δασαρχείο είχε προγραμματίσει αυτοψία.

Στα σημεία βρέθηκε και ο ΔΕΔΔΗΕ για να κόψει το ρεύμα αφού τα κλαδιά των δέντρων έπεσαν και πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Επιχειρησιακά χρήσιμη και οπτικά εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη διάσωσης που διοργανώθηκε από την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες σε πυλώνα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα σενάρια επικεντρώθηκαν στη διάσωση τραυματία από διάφορα σημεία καθ’ύψος των πυλώνων, επιχειρώντας προσομοιώσεις (π.χ. ακινητοποίηση τραυματία, τοποθέτηση σε ειδικό φορείο, ανάρτηση φορείου με ιμάντες πρόσδεσης και κάθετη μεταφορά μέχρι το κατάστρωμα για παραλαβή από ΕΚΑΒ κλπ).

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους εκπροσώπους της Π.Υ (Υποστράτηγο κ. Τζουβάρα, Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο κ. Ε. Γεωργακόπουλο, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πύραρχο κ. Ν. Ρουμελιώτη, Διοικητή Π.Υ. Ν.Ε. Αχαΐας, Επιπυραγό κ. Γ. Κολοκοτσά, Διοικητή 6ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγό κ. Κ. Μπέκο, Διοικητή Π.Υ. Ναυπάκτου) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στην επίδειξη διάσωσης τραυματία από πυλώνα, που διοργανώθηκε με την συμμετοχή εξειδικευμένης εταιρείας εναεριτών, η οποία είναι διαπιστευμένη για να εκπαιδεύει και να πιστοποιεί εναερίτες-διασώστες, μεταξύ των οποίων και εναερίτες της ΕΜΑΚ. Σημειωτέον ότι στην επίδειξη συμμετείχαν και πιστοποιημένοι εναερίτες της 8ης ΕΜΑΚ.

Μετά το πέρας των ασκήσεων, ο κ. Σταθόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ευχαρίστησε τον Υποστράτηγο κ. Τζουβάρα, καθώς και όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Π.Υ. για την αποδοχή της πρόσκλησης τονίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Υπογράμμισε τη λεπτομερή προετοιμασία που επιβάλλεται πριν από κάθε εργασία συντήρησης, όχι μόνο σε τεχνικά θέματα, αλλά επίσης σχετικά με την υγεία και ασφάλεια, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος. Επισήμανε επίσης ότι γίνεται αναλυτική εκτίμηση κινδύνου και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας (τόσο ατομικά όσο και συλλογικά) για την μείωση του κινδύνου. Η συγκεκριμένη προετοιμασία αφορά και την περίπτωση διάσωσης από οποιαδήποτε περιοχή της Γέφυρας. Στόχος των δοκιμών, μέρος των οποίων ήταν και η επίδειξη, είναι η εκπόνηση ενός αναλυτικού σχεδίου διάσωσης από oποιαδήποτε περιοχή εργασίας, το οποίο θα συζητηθεί με τους αρμόδιους της Π.Υ. καθώς και η αγορά του απαραίτητου ειδικού εξοπλισμού ο οποίος θα είναι στη διάθεση της ΕΜΑΚ, εάν και όταν απαιτηθεί.

Ο κ. Τζουβάρας ανέφερε ότι είναι χαρά του να βλέπει αυτήν την συνεργασία και την προσπάθεια προς τον κοινό στόχο για ασφάλεια, συνεχάρη τη ΓΕΦΥΡΑ για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά για την περαιτέρω εκπαίδευση και πιστοποίηση εναεριτών της 6ης ΕΜΑΚ σε θέματα διάσωσης από ειδικούς χώρους, όπως οι πυλώνες της Γέφυρας.

Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης και την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού θα διεξαχθεί άσκηση της Π.Υ, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ζωή της έχασε 80χρονη γυναίκα στην Μαγούλα Νεοχωρίου μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι της.

Για άγνωστη αιτία η ισόγεια κατοικία της ηλικιωμένης έπιασε φωτιά και η γυναίκα δεν κατάφερε να βγει εγκαίρως. Οι γείτονες την έβγαλαν από το σπίτι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου για την κατάσβεση, ενώ η σωρός της άτυχης ηλικιωμένης μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία -νεκροτομή.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα στις 16:00 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Συμεών Μαγούλας Νεοχωρίου.

Τον τραυματισμό του οδηγού και μοναδικού επιβαίνοντα είχε ως αποτέλεσμα το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μεσολόγγι με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανετράπη.

Το ατύχημα σημειώθηκε στον δρόμο που οδηγεί από τον κόμβο «Χαλαζιά» προς το ΚΤΕΟ όταν ο 65χρονος οδηγός  έχασε τον έλεγχο του οχήματος που  είχε κατεύθυνση προς Μεσολόγγι, ξέφυγε από την πορεία του και αφού ισορρόπησε διάνυσε αρκετά μέτρα σέρνοντας στην άκρη του τσιμεντένιου τοιχίου. Στην συνέχεια προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης και ανετράπη σε παρακείμενο χωράφι με την δεξιά πλευρά, πέφτοντας πάνω σε ένα δέντρο, αφού πρώτα έκανε μια περιστροφή σχεδόν στον αέρα.  

Στο άκουσμα του θορύβου πρώτος έσπευσε στο σημείο ένας άντρας που εργαζόταν λίγο μακρύτερα προκειμένου να προσφέρει βοήθεια. Όπως είπε ο ίδιος βρήκε τον  τραυματία ανάμεσα στα καθίσματα του αυτοκινήτου γεμάτο αίματα. Ειδοποίησε άμεσα ασθενοφόρο και την τροχαία Μεσολογγίου. Επίσης κλήθηκε και η πυροσβεστική που έφτασε με δυο οχήματα και απεγκλώβισε τον άνδρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Μεσολογγίου.  

Βάσω Βήττα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει η Πολιτική Προστασία τόσο από τη νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου, όσο και από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο νομός έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από ακραία καιρικά ή φυσικά φαινόμενα.

Από την μια οι καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ετών στους δήμους Μεσολογγίου, Αγρίνιου, Ναυπακτίας, αλλά και Θέρμου και από την άλλη οι πυρκαγιές, που μπορεί να μην ήταν πολλές αλλά ήταν επικίνδυνες, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού...

 

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ιδρύεται στον δήμο

Στα πρώτα μέτρα που θα ληφθούν είναι και η καταγραφή των ακαθάριστων οικοπεδικών χώρων με την βοήθεια και των τοπικών προέδρων, θα γίνουν καθαρισμοί από την πλευρά του δήμου, αλλά θα γίνει και καταγραφή των δημοτικών και ιδιωτικών μηχανημάτων, ώστε να...

 

Αργούν τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού της Π.Ε. συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων αλλά και αρκετοί δήμαρχοι, που κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους...

 

Αναγκαία η ενημέρωση των πολιτών

Ο καθαρισμός των ρεμάτων ήταν βασικό αίτημα και των υπολοίπων δημάρχων και αντιδημάρχων που ήταν παρόντες...

 

Πυροσβεστικά οχήματα χωρίς λάστιχα…

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, εστίασε στην πρόληψη, σε ό,τι αφορά στις πυρκαγιές, που θα επιτευχθεί με...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 12/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 26

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία