Αγγελίες    Επικοινωνία

Με τον παραδοσιακό τρόπο γιορτάστηκε και φέτος το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο Νεοχώρι, στο οποίο συμμετείχαν φυσικά οι αρματωμένοι που ξεκίνησαν το γλέντι από τις πλατείες του Νεοχωρίου μαζί με τους έφιππους.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο πανηγύρι οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και χόρεψαν υπό τον ήχο του ζουρνά και του νταουλιού.

Χρόνια πολλά λοιπόν και πάντα με υγεία!!

Εις Μνήμην της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

ΤΕΤΑΡΤΗ   25  ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Ωρα  6:00 το απόγευμα, θα  τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτόκλασίας στην Αγία Παρασκευή στα κατωμερήσια 

ΠΕΜΠΤΗ  26  ΙΟΥΛΙΟΥ  

Ημέρα μνήμης της Αγίας Παρασκευής θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει Λιτάνευση της εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στα Κατωμερήσια.

 

Αγία Παρασκευή Κατουνας στον παλιο οικισμό (Μπόϊκου)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Ιουλίου 

Στην Αγία Παρασκευή Μπόϊκου

ο Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας θα τελεσθεί 7:30 το  απόγευμα θα τεθεί σε προσκύνημα τεμάχιο των Ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. 

ΠΕΜΠΤΗ  26 Ιουλίου  

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 

Πηγή: katounanews.blogspot.com

Η παρέα αρματωμένων Νεοχωρίου «Ο Κατσαντώνης» σας καλεί να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί την εορτή της Aγίας Παρασκευής υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.

Στις 25 Ιουλίου το βράδυ στον προαύλιο χώρο του εξωκλησιού μετά τον εσπερινό και στις 26 Ιουλίου μετά το πέρας της παρέλασης αρματωμένων και εφίππων στις πλατείες του Νεοχωρίου!

Σας περιμένουμε όλους!

Παρέα Αρματωμένων Νεοχωρίου
«Ο Κατσαντώνης»

Χιλιάδες κόσμου θέλησαν να επισκεφθούν το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Νεοχώρι απόψε για τον πανηγυρικό εσπερινό με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα εκατοντάδων αυτοκινήτων και οι οδηγοί να εκνευριστούν από την αναμονή που έφτασε ακόμα και τη μία ώρα.

Η αστυνομία φαίνεται ότι δεν κατάφερε να βάλει τάξη στα αυτοκίνητα και έτσι οι οδηγοί αναγκάστηκαν να περιμένουν για πολύ μέσα σε αυτά, μέχρι να ξεμπλοκάρει ο δρόμος πράγμα που ακόμα δεν έχει συμβεί. Οι περισσότεροι τα βάζουν με την αστυνομία και το δήμο που δεν φρόντισαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θέλησαν να πάνε στο εκκλησάκι και να προσκυνήσουν.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Το Νεοχώρι γλέντησε μέχρι πρωϊας!

Από την προηγούμενη Πέμπτη ξεκίνησε το γλέντι για τον εορτασμό του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Η πρώην έδρα του δήμου Οινιαδών επί τέσσερις μέρες γλέντησε και έκανε ταιμ - άουτ από την καθημερινότητα. Μαζί της χιλιάδες φίλοι του πανηγυριού, ντόπιοι και ξένοι που συνέρρευσαν για να γευτούν λίγο από τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής σε ένα από τα πιο γνωστά πανηγύρια.

Το βράδυ του Σαββάτου οι παρέες γλέντησαν στο πανέμορφο ομώνυμο ξωκκλήσι όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Χτες το γλέντι μεταφέρθηκε στο χωριό όπου μετά την παρέλαση, αρματωμένων και εφίππων, στις πλατείες σημειώθηκε το αδιαχώρητο από παρέες που χόρεψαν μέχρι πρωϊας.

Στο πανηγύρι παραβρέθηκε χτες η... μισή δημοτική αρχή προεξάρχοντος του δημάρχου Νίκου Καραπάνου. Τον πλαισίωσαν οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μπουσμπουρέλης και Κώστας Ρόμπολας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αγ. Κότσαλος, οι πρόεδροι της Κοινωφελούς και της ΔΕΥΑΜ Τ. Σκαρμούτσος και Γ. Καραπαπάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Παναγοδήμου, Ανδρ. Κότσαλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Ευθυμίου και ο ιερέας του χωριού π. Απόστολος Παληογιάννης.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες φωτό από τους αρματωμένους. Θα ακολουθήσουν και φωτό με τους καβαλαραίους. Και του χρόνου!

Μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον και σε κλίμα κατάνυξης έγινε χτες το βράδυ ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Νεοχωρίου παρουσία εκατοντάδων πιστών απ' όλο το δήμο Μεσολογγίου.

Την λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς του Νεοχωρίου συλλειτουργούντων και άλλων και ακολούθως το γλέντι στα πλαίσια του πανηγυριού συνεχίστηκε μέχρι πρωϊας με την συμμετοχή των αρματωμένων που ήταν χωρισμένοι σε δύο παρέες και των φίλων τους. 

Στον Μέγα Εσπερινό παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παντελής Καρατσόλης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο επικεφαλής της μείζονος, πλέον, αντιπολίτευσης Νίκος Μουρκούσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δαουτίδης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νεοχωρίου Γιάννης Κατσούλας και άλλοι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρήσιμη ήταν η παρουσία των δύο αστυνομικών που ρύθμιζαν την κυκλοφορία έχοντας ως κύριο εμπόδιο την... σκόνη καθώς φέτος δεν χρησιμοποιήθηκε καταβρεχτήρας.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία