Αγγελίες    Επικοινωνία

Με μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτούλα αποχαιρέτισαν την χρονιά οι μικροί του Παιδικού Σταθμού Νεοχωρίου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν.

Ποιηματάκια, τραγούδια, χαμόγελα και ευχές γέμισαν το χώρο και οι μικροί δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια.

Καλά Χριστούγεννα και από στον Παιδικό του Νεοχωρίου και ό,τι καλύτερο το νέο έτος.

Κέφι, χορός και πολύ τραγούδι ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά της εξαιρετικά διοργανωμένης γιορτής του 1ου και 2ου παιδικού σταθμού Μεσολογγίου, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα.

Τα μικρά παιδιά, με το σκέρτσο που τα διακρίνει άλλωστε, κατάφεραν και έφεραν εις πέρας την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη παράσταση, εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε στον παιδικό σταθμό του Αγίου Παύλου στο Μεσολόγγι την περασμένη εβδομάδα και όπως ήταν φυσικό ανησύχησε τους γονείς.

Ο παιδικός σταθμός ειδοποιήθηκε από τον πατέρα του παιδιού που νόσησε, το οποίο μεταφέρθηκε άμεσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι δεν πρόκειται για τον τύπο της μηνιγγίτιδας που είναι μεταδοτική, αλλά για κάποιον άλλον που δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεσολογγίου όπου υπάγονται ο Παιδικοί Σταθμοί φρόντισε αμέσως για μια προληπτική απολύμανση, κλείνοντας μάλιστα και το σχολείο για δυο ημέρες, μετά από εντολή γιατρού.

Από το σχολείο ενημερώθηκαν και όλοι οι γονείς για την περίπτωση που θέλουν να κάνουν στα παιδιά τους εξετάσεις. Το θέμα πάντως αντιμετωπίστηκε άμεσα και πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, όπως διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ντίνος Γιαννόπουλος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Μια περίεργη διάρρηξη έγινε πριν από δυο ημέρες στον παιδικό σταθμό Αιτωλικού, χωρίς να γίνει κλοπή.

Άγνωστοι διέρρηξαν την πίσω πόρτα του κτιρίου, προφανώς μπήκαν μέσα, αλλά δεν πήραν κανένα από τα αντικείμενα αξίας που βρίσκονταν στο χώρο, όπως υπολογιστές και τηλεόραση. Αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και η αστυνομία, που κλήθηκε και πήρε αποτυπώματα, ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, αναμένοντας από τους υπεύθυνους να κάνουν τον έλεγχο στο χώρο για να πουν αν λείπει κάτι άλλο, όπως π.χ. κάποια έγγραφα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σήμερα, Δευτέρα 14-07-2014 αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ., οι Προσωρινοί Πίνακες Επιλογής βρεφών και νηπίων στους Β.Ν.Σ. του ΟΑΕΔ για το Σχολ. Έτος 2014-2015 ως εξής:

  1. Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)
  2. Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών -2,5 ετών)
  3. Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 –την προσχολική ηλικία)

Οι παραπάνω πίνακες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τα Πρακτικά των Α΄ Βάθμιων Επιτροπών Επιλογής βρεφονηπίων, οι οποίες συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 57076/3-7-2014 και Aπόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ., όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr .

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 49512/12-06-2014 Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, εντός πέντε(5) ημερών υποβάλλονται ενστάσεις στους κατά τόπους Β.Ν.Σ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξέτασης των ενστάσεων από τις Δευτεροβάθμιες Επιτροπές, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν μέχρι τέλους Ιουλίου οι οριστικοί Πίνακες Επιλογής, Αναπληρωματικών και Αποκλειόμενων βρεφών- νηπίων.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ.Π.Α.) του Δήμου Αγρινίου», ύστερα από την με αριθ. 68/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώνει ότι:

Η Υπηρεσία του Νομικού Προσώπου, θα δέχεται αιτήσεις επανεγγραφής και εγγραφής νέων νηπίων για τη Σχολική χρονιά 2014 – 2015, από τις 19 Μαΐου έως τις 06 Ιουνίου 2014.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης για εγγραφή, είναι τα νήπια:
1. Να έχουν γεννηθεί από 1-1-2010 και ύστερα.
2. Να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2 ½ ετών έως την 30 Σεπτεμβρίου 2014 και να αυτοεξυπηρετούνται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους με πλήρη τα δικαιολογητικά και αφού πληρούν τις προϋποθέσεις, στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από τα γραφεία της Υπηρεσίας ή στα τηλέφωνα: 26410 39793 , 26410 39794, 26410 39797 κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα.

Απαιτούμενα για εγγραφή και επανεγγραφή δικαιολογητικά: (από δύο φορές)
1. Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση (παρέχεται από την υπηρεσία και τους παιδικούς σταθμούς)
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας της μητέρας (Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ)
3. Πιστοποιητικό γεννήσεως ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
- σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, (π.χ. φορολογική δήλωση)
- σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου
- σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

5. Ιατρική βεβαίωση για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού καθώς και για τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του . Επίσης πρόσφατα (τελευταίου 6μήνου) αποτελέσματα φυματοαντίδρασης (ΜΑΝΤΟΥΧ). (παρέχεται από την υπηρεσία και τους παιδικούς σταθμούς)

6. Σχετικά με την εργασία των γονέων, ότι ισχύει κατά περίπτωση
Για γονείς μισθωτούς του Ιδιωτικού τομέα

-Βεβαίωση από τον εργοδότη στην οποία θα αναγράφεται η σχέση εργασίας, η ημερομηνία πρόσληψης, το αντικείμενο απασχόλησης, το ωράριο εργασίας και οι αποδοχές &

-Φωτοαντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων ή

-Σχετική Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή

-Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης

Για γονείς μισθωτούς του Δημοσίου τομέα

-Βεβαίωση από τον εργοδότη στην οποία θα αναγράφεται η σχέση εργασίας, η ημερομηνία πρόσληψης, το αντικείμενο απασχόλησης, το ωράριο εργασίας και οι αποδοχές

Για γονείς ελεύθερους επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενους
-Αντίγραφο της δήλωσης ενάρξεως επιτηδεύματος (Δ.Ο.Υ.) ή Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές
-υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί η μη διακοπής της άσκησης επιτηδεύματος

Για γονείς αγρότες
-Βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ ή βεβαίωση ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές

Για γονείς σε πρόγραμμα Stage του ΟΑΕΔ
-Αντίγραφο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ ΟΑΕΔ , φορέα Υλοποίησης και Ασκούμενου/ νης
-Υπεύθυνη δήλωση για την συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

Για γονείς άνεργους
-αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, έως την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και
-αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα προσκομισθεί βεβαίωση εξατομικευμένης έως 31/12/2014.
-Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, και παραμένουν άνεργες, απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ.
-Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

7. Δικαιολογητικά αναπηρίας
Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος,
-με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής
-με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο

8. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους (Ε1 του 2014) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (προηγούμενου έτους 2013)

9. Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας ( όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις ) – για την εγγραφή αλλοδαπών νηπίων

10. Έκθεση ειδικών λόγων όπου απαιτείτε

11. Αντίγραφο απόδειξης της ΔΕΗ

Αιτήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από πλήρη δικαιολογητικά ή κατατεθήκαν εκπρόθεσμα, θα απορρίπτονται.

Σημείωση: Έντυπα αιτήσεων Εγγραφής και επανεγγραφής, καθώς και βεβαίωση που θα συμπληρωθεί από τον παιδίατρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τόσο από τους Σταθμούς προτιμήσεώς τους, όσο και από το γραφείο Διοικητικού. (Βλαχοπούλου 25)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γαλαζούλα Μαρία

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία