Αγγελίες    Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταμέτρησης στις Οινιάδες και στα 24 εκλογικά τμήματα, που φέρνουν πρώτο τον Ν. Καραπάνο με 3.166 ψήφους έναντι 2.652 ψήφων του Κώστα Λύρου.

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι 514 ψήφοι, και τα ποσοστά τόσο για τους δυο μονομάχους όσο και για τους υπόλοιπους υποψηφίους διαμορφώνονται ως εξής: Ν. Καραπάνος, 48,88%, Κ. Λύρος, 40,94%, Π. Σκαρμούτσος, 6,70% και 434 ψήφοι, Ευθ. Γερολυμάτος, ποσοστό 2,79% και 181 ψήφοι και Τάκης Κοτσόργιος, 0,68% και 44 ψήφοι.

Πιο αναλυτικά: Στην Γουριά ο Ν. Καραπάνος πήρε 406 ψήφους, ο Κ. Λύρος 129, ο Π. Σκαρμούτσος 84, ο Ε. Γερολυμάτος 37 και ο Τ. Κοτσόργιος 3. Στην Κατοχή, πήραν 794, 861, 66, 27, 26, αντίστοιχα, στο Λεσίνι, 332, 224, 26, 11, 2, στην Μάστρο, 213, 251, 11, 11, 0, στο Νεοχώρι, 1138, 961, 232, 39, 13 και στην Πεντάλοφο, 283, 226, 56, 15, 0.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ο Όμιλος Πολιτισμού Οινιαδών “Ελένη Γαντζούδη” καλεί συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένους πολίτες και παλιές οικογένειες της περιοχής των Οινιαδών να συμβάλουν στην προσπάθεια συλλογής παλιών φωτογραφιών από τα χωριά μας.

Επιθυμία μας είναι να συγκεντρώσουμε την κληρονομιά που έχει αποτυπωθεί σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη Γουριά, την Κατοχή, το Λεσίνι, τη Μαγούλα, τη Μάστρο, την Πεντάλοφο, το Νεοχώρι, από κάθε γωνιά της πανέμορφης περιοχής μας!

Στόχος μας η δημιουργία πολυτελούς φωτογραφικού λευκώματος που να αποτυπώνει κάθε πτυχή της ζωής στα χωριά μας, την καλλιέργεια της γης, τη διασκέδαση στα καφενεία και στα πανηγύρια μας, παλιά σπίτια και κτίρια, φύση και ό,τι άλλο ομόρφυνε τα παλιά χρόνια τον τόπο μας.

Όλες οι φωτογραφίες θα αποτυπώνονται με αναφορά – ευχαριστίες στους ιδιοκτήτες τους και σύντομη περιγραφή και φυσικά αμέσως μετά την ψηφιοποίησή τους θα επιστραφούν σε αυτούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας τηλεφωνήτε: 6942211972 (Βασιλική Γαντζούδη) 6972 609767 (Κωνσταντίνος Κατσαρός) και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους!

Για τον Όμιλο Πολιτισμού Οινιαδών
«Ελένη Γαντζούδη»
Η Πρόεδρος
Βασιλική Γαντζούδη
Ο Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Κατσαρός

Την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Κατοχής Οινιαδών με την διοργάνωση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Πνευματικού Κέντρου, η 1η «Εσπερίδα» 2019 που είναι αφιερωμένη σε μια από τις βασικές καλλιέργειες της πεδιάδας των Οινιαδών, όπως είναι τα εσπεριδοειδή και ειδικότερα Πορτοκάλι και Μανταρίνι. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 1ης «Εσπερίδας» περιλαμβάνει ομιλίες από τους:

Κανάτα Παναγιώτη Γεωπόνο Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «ΕΝΩΣΗ» με θέμα: «Προοπτικές της καλλιέργειας Εσπεριδοειδών στην περιοχή των Οινιαδών»

Βίκη Χονδρογιάννη – Γεωπόνο Καρβελάς & Σια ΑΒΕΕ με θέμα : «Θρέψη Εσπεριδοειδών – Βιοδιεγέρτες»

Παναγιωτόπουλο Χρήστο – Γεωπόνο Τμηματάρχη Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Αιτωλ/νίας με θέμα: «Τριστέτσα, απειλή στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών»

Δρ. Τριαντακωνσταντή Δημήτριο Γεωπόνο, καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητή ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα: Η επίδραση των εσπεριδοειδών στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».

Δρ. Πρωτοπαπαδάκη Ευτύχιο, Ειδικό καθηγητή Εσπεριδοειδών (on line σύνδεση με Χανιά) με θέμα: «Παρεμβάσεις των προβλημάτων των εσπεριδοειδών».

ΘΑ ακολουθήσει συζήτηση όπου οι παραγωγοί θα μπορούν να θέσουν σχετικά ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και του διαλόγου, το πρόγραμμα της 1ης «Εσπερίδας» θα συνεχισθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας Κατοχής (ώρα 13.00 μ.μ.) με προσφορά εδεσμάτων στους επισκέπτες με βάση το πορτοκάλι και το μανταρίνι. Θα συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: ΑΣ ΑΧΕΛΩΟΣ Κατοχής, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Πολιτιστικού και Αθλητικού Ομίλου Νεοχωρίου – Ενεργοί Πολίτες και Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς «Αγία Αγάθη».

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες που αφορούν τον Πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει την πρώτη Γιορτή αφιερωμένη σε μια από τις βασικές καλλιέργειες της πεδιάδας των Οινιαδών, όπως είναι τα εσπεριδοειδή και ειδικότερα Πορτοκάλι και Μανταρίνι.

Η διοργάνωση, θα καλύπτει όλα τα στάδια παρουσίασης από την παραγωγή έως τη μεταποίηση, ενώ συμμετέχουν παραγωγοί από κάθε σημείο της ενότητας Οινιαδών (Νεοχώρι, Κατοχή, Λεσίνι, Μάστρο, Γουριά, Πεντάλοφο).

Η 1η «Εσπερίδα» 2019 θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Συγγρού και την κεντρική πλατεία στην Κατοχή Οινιαδών την Κυριακή 3 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας ενημέρωση, γευσιγνωσία και παράδοση. Το πλήρες πρόγραμμα και οι δράσεις της 1ης «Εσπερίδας» 2019 θα ανακοινωθούν άμεσα.

Πίσω στο 2010…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/01/2019

 

Στα χρόνια του δήµου Οινιαδών έχει µείνει η Κατοχή, τουλάχιστον αν λάβουµε υπόψη την ταµπέλα του δηµοτικού της καταστήµατος. Όπως βλέπετε και στην φωτό ακόµη αναγράφεται ως δήµος Οινιαδών παρότι αυτός από το 2010 αποτελεί παρελθόν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Γίνεται γνωστό ότι έχει γίνει αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ για σοβαρές ζημιές που προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή της περιοχής των Οινιαδών η χαλαζόπτωση της 15ης Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που επλήγησαν είναι: Η κτηματική περιφέρεια Γουριάς (εσπεριδοειδή), η κτηματική περιφέρεια Μάστρο (εσπεριδοειδή), η κτηματική περιφέρεια Λεσινίου (εσπεριδοειδή) και η κτηματική περιφέρεια Νεοχωρίου (Εσπεριδοειδή, ελιές, κηπευτικά).

Καλούνται οι παραγωγοί που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ν ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημίας έως 30/12/2018 (πλην περιοχής Νεοχωρίου έως 31/12/2018), στο δημοτικό κατάστημα Οινιαδών.

Σελίδα 1 από 13

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία