Αγγελίες    Επικοινωνία

Ανεβαίνει συνεχώς

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια γίνεται καθηµερινά δεκτή η υποψηφιότητα του Νίκου Παπαγεωργίου, υποψηφίου περιφερειακού συµβούλου µε τον Νεκτάριο Φαρµάκη, στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από την περιοχή Οινιαδών, που δεν είναι και η πολυπληθέστερη στην Αιτω/νία, η συνεχής του παρουσία σε όλο τον νοµό έχει κερδίσει της εντυπώσεις ώστε πολλοί να υποστηρίζουν ότι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στο ψηφοδέλτιο του Ν .Φαρµάκη.

Χαρακτηριστικά µας ανέφερε συνυποψήφιός του ότι «όπου και να πάω τον βρίσκω». Η µεθοδικότητα και η εργατικότητά του, είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τοµέα, του δίνουν αρκετούς πόντους στην εκλογική µάχη. Βέβαια οι µυηµένοι αναφέρουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό αφού ο συγκεκριµένος είναι γνωστός για την συνδικαλιστική δράση του στο χώρο της ΔΑΠ στα φοιτητικά του χρόνια και έχει και µακροχρόνιους δεσµούς µε ηγετικά στελέχη της παράταξης (βλέπε Κ. Χατζηδάκη) µε ανεπτυγµένο δίκτυο υποστηρικτών σε όλη την περιφέρεια.

Κ.Κ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη για να κερδίσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είπαμε «Όλα από την Αρχή» και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές είμαι περήφανος γιατί τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Και αυτή η υπόσχεση βρίσκει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στην Ηλεία και την Αχαΐα. Το νικηφόρο μήνυμα διαχέεται σε όλη την Περιφέρεια και την Κυριακή το βράδυ θα αποτυπωθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και ως εκλογικό αποτέλεσμα.

Την Κυριακή το βράδυ η Ελλάδα ετοιμάζεται για την μεγάλη πολιτική αλλαγή και η Δυτική Ελλάδα για την δική της Αλλαγή. Στην απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση θα αποδοθούν οι ευθύνες για όσα δεν έγιναν και ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία για την πλήρη απαξίωση της από τον κ. Κατσιφάρα. Η απαξίωση της έχει συνέπειες και συγκεκριμένα αποτελέσματα:

• Οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειές και τα χωριά μας ερημώνουν.

• Η πρωτογενή μας παραγωγή φθίνει και τα χωράφια μας μένουν χέρσα.

• Το οδικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και λειτουργεί αποτρεπτικά για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που σε κάθε χωριό και κάθε πόλη του νομού μας, οι πολίτες ζητούν αλλαγή και μια νέα πολιτική από την Αρχή!

Από την Αρχή σημαίνει να σχεδιάσουμε το αύριο, σε μια νέα βάση. Να εκμεταλλευθούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας που είναι πολλά. Να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον, με περισσότερες θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους.

Από την Αρχή σημαίνει να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα, άφθαρτα, με τεχνοκρατική κατάρτιση να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στον κοινό μας σκοπό. Να συμβάλουμε στην ανανέωση που είναι το αίτημα των καιρών μας.

Για να πετύχουμε πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας. Εγώ, εσείς, όλοι μαζί!

Αυτή είναι και η μόνη υπόσχεση που σας δίνω. Να εργαστώ σκληρά, όπως έχω μάθει να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Και αυτό για να μπορείς να έχεις στην επόμενη περιφερειακή αρχή μια δυνατή και αποτελεσματική εκπροσώπηση.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα: «Όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι συμπυκνωμένα εδώ, στη Δυτική Ελλάδα. Έχετε κάθε λόγο να είστε περήφανοι για τον τόπο σας. Και εσείς αξίζετε καλύτερα.» Στο χέρι μας είναι να τα αξιοποιήσουμε εκλέγοντας τον Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να εκλεγούν οι καλύτεροι, οι πιο άξιοι που θα δουλέψουν για το συμφέρον του τόπου μας!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο οδικό δίκτυο του νομού μας, γινόμαστε μάρτυρες συχνών θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Ασφαλώς και πάνω απ’ όλα λυπούμαστε για τον ανθρώπινο πόνο όσων χάνουν συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα σε αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο. Δεν μπορούμε όμως και να μην επισημάνουμε και την δυσφήμηση του τόπου μας ως αποτέλεσμα της επικινδυνότητας των δρόμων.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύου που θα ενώνει τον τόπο μας, εσωτερικά αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των φορέων του νομού μας και βέβαια των κατοίκων. Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει καταθέσει προτάσεις για τους δρόμους που πρέπει να κατασκευαστούν, να εκσυγχρονιστούν και να βελτιωθούν. Ασφαλώς μεταξύ αυτών κυριαρχεί η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε την σπουδαιότητα και των υπολοίπων.

Η ολοκλήρωση του δρόμου Ακτίου-Αμβρακίας, η Παραιόνια Οδός που θα ενώνει το Μεσολόγγι, με τον Αστακό, τον Μύτικα και την Πρέβεζα, ο δρόμος από το Πλατυγιάλι Αστακού Ιόνια Οδό με  το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και στη συνέχεια με τη Λαμία, ο οδικός άξονας Ναύπακτος, Θέρμο, Αγρίνιο, ο δρόμος που θα ενώνει την Αμφιλοχία με τον ορεινό Βάλτο και κατ’ επέκταση με το Καρπενήσι και τη Λαμία.

Στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμη το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό: Το ζήτημα της οικονομικής ζημιάς που υφίσταται ο νομός μας εξαιτίας της έλλειψης ενός σύγχρονου οδικού δικτύου. Οι συνέπειες των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων είναι μεγάλες:

  • Χάνονται θέσεις εργασίας ανθρωπίνου δυναμικού που θα μπορούσε να απασχοληθεί στην υλοποίηση του έργου, αλλά και μελλοντικά από τα οφέλη που θα προκύψουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι μία θέση εργασίας στα οδικά έργα δημιουργεί δέκα θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωσή του.
  • Καθυστερεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
  • Περιορίζεται η δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων στον τουρισμό και όχι μόνο.
  • Δυσχεραίνεται η πρόσβαση των αγροτικών μας προϊόντων στις αγορές.

Με λίγα λόγια μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της τοπικής μας οικονομίας, με δυσχερείς συνέπειες στο εισόδημα κάθε συμπατριώτη μας. Οι φορείς του Νομού, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο πρέπει να πιέσουμε με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.  Ειδικά τώρα που την Αιτωλοακαρνανία την διασχίζει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομους πρέπει να πιέσουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε ο τόπος μας να συνδεθεί με αυτόν αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο τότε η Ιόνια Οδός θα έχει προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μαθηματικός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος

Το «Επύλλιον» Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών διοργανώνει εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: «Οι δρόμοι για το Πανεπιστήμιο», το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων π. Δημαρχείου Νεοχωρίου.

Ομιλητές θα είναι οι Πάνος Σταυρόπουλος (εκπαιδευτικός ανάλυσης) και ο Νίκος Παπαγεωργίου (μαθηματικός, διευθυντής σπουδών φροντιστηρίων «Φάσμα»).

Πολύ δυνατή «πρώτη»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

 

Μια πολύ µεγάλη συγκέντρωση πραγµατοποίησε εντός έδρας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρµάκης.

Ο κ. Φαρµάκης δήλωσε βέβαιος ότι ο τόπος που τον γέννησε και τον κράτησε κοντά του είναι ο τόπος που θα οδηγήσει όλη τη Δυτική Ελλάδα στη νέα εποχή». «Αρκετά ανεχτήκαµε τη φτώχεια και την υπανάπτυξη. Αρκετά υποχωρήσαµε και είδαµε τις πόλεις µας να αποδυναµώνονται, την ύπαιθρό µας να ρηµάζει, τα χωριά µας να αδειάζουν και τους νέους...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Νεοχωρίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπαγεωργίου Νικόλαο για τη δωρεά βιβλίων στο σχολείο μας και εύχεται εγκάρδια κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των ευγενών στόχων του. Η κίνηση αυτή του κ. Παπαγεωργίου εμπνέει αγάπη προς τη γνώση και ενισχύει σημαντικά το πνευματικό έργο των εκπαιδευτικών.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία