Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Μάστρο πέρασε στον Κώστα Λύρο

Ο Κώστας Λύρος "κέρδισε" την Μάστρο σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα δύο εκλογικά τμήματα, 433 και 434.

Ο κ. Λύρος συγκέντρωσε 251 ψήφους έναντι 212 του νυν δημάρχου Νίκου Καραπάνου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, στα πλαίσια των επισκέψεων του σε επιχειρήσεις βρέθηκε χθες, 20/5/2019,στη Βιοτεχνία Μουσικών Οργάνων Μάτσικας ΑΒΕΕ στη Μάστρου της Δ.Ε. Οινιαδών.

Συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή», έγιναν δεκτοί από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Διονύσιο Μάτσικα που τους ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο κατασκευής των μουσικών οργάνων και να συνομιλήσουν με τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό στις γραμμές παραγωγής. 

Ο Κώστας Λύρος, τελειώνοντας την επίσκεψη, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μάτσικα που μας δέχτηκε στο χώρο του. Να τον συγχαρώ για την επένδυση που έκανε στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο μας . Προσφέρει θέσεις εργασίας στους συμπολίτες μας, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί την εξωστρέφεια μέσα από την προώθηση των προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού».

 

Από το γραφείο του συνδυασμού Δημιουργική Ανατροπή

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, αθλητικούς χώρους, αγροτική οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις αλλά και δημιουργία βασικών υποδομών περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην δημοτική ενότητα των Οινιαδών από την δημοτική αρχή. 

Εκτός του Νεοχωρίου και της Κατοχής, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν στο σύνολό τους τις τοπικές κοινότητες της Μάστρου, της Γουριάς, της Πενταλόφου, και του Λεσινίου. Η εικόνα πλέον των χωριών είναι εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη σε ότι αφορά την ποιότητά της. 

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον είναι η κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νεοχωρίου και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Ακαθάρτων Κατοχής.  

Εκ του συνδυασμού
"Δήμος για τα Παιδιά μας"

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Δήλωση κατάρτισης του ανεξάρτητου συνδυασμού: "ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ"

Για την κοινότητα ΜΑΣΤΡΟΥ του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου

Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι

1) ΖΟΥΓΚΟΥ ΑΓΛΑΪ́Α του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2) ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΙΩΑΝΝΗ

3) ΜΑΤΣΙΚΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

4) ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ του ΠΕΤΡΟΥ

5) ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

6) ΠΛΕΞΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της παλαιοκομματικής αντίληψης της Δημοτικής αρχής, η οποία δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο χρησιμοποιώντας φτηνές δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Όντας τυχαίως ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ, τον πρόεδρο της κοινότητας Μάστρο και τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Ηλία, επειδή δεν προερχόμαστε από τον συνδυασμό "Δήμος για τα παιδιά μας " δεν μας καταβλήθηκε η πάγια προκαταβολή προκειμένου να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για τα χωριά μας, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα!

Κύριοι της Δημοτικής αρχής δεν τιμωρείτε εμάς, αλλά τους δημότες και κυρίως τους ετεροδημότες που θα επισκεφθούν τα χωριά μας. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα προορίζονταν για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό των κοινοχρήστων χώρων των χωριών μας.

Σας συγχαίρουμε για το "ήθος" και την "ανιδιοτέλεια" που επιδεικνύετε!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα!

Οι πρόεδροι της Τ.Κ. Μάστρο και Αγίου Ηλία, Μάτσικας Γεώργιος και Μπάλας Μιχαήλ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/02/2019

 

Ένας εξαιρετικός χώρος λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2016 στη Μάστρου Μεσολογγίου και πλέον σε ένα καλαίσθητο και πολυτελές περιβάλλον µπορεί κάποιος να απολαύσει καφέ και πολλές λιχουδιές.

Πρόκειται για το ζαχαροπλαστείο - αρτοποιείο της οικογένειας Πλεξίδα, που άλλαξε τα δεδοµένα της περιοχής, µε τα γλυκά, τα αρτοσκευάσµατα, τα τυροπιτοειδή, τα σάντουιτς και τους καφέδες που προσφέρει στους πελάτες του. Επιπλέον τελευταία στις λιχουδιές του πρόσθεσε πίτσα, χάµπουργκερ και άλλα είδη γρήγορου φαγητού, κρύα πιάτα, βάφλες, παγωτά.

Η επιχείρηση αρχικά ξεκίνησε το 1986 από τον πατέρα Παναγιώτη Πλεξίδα και τον γιο του Νίκο, ως φούρνος στο κέντρο της Μάστρου. Μετά την επιτυχηµένη πορεία όλων αυτών των χρόνων τα παιδιά του Νίκου και της Μαρίας Πλεξίδα, αποφάσισαν να δηµιουργήσουν ένα χώρο που να καλύπτει τις ανάγκες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής των Οινιάδων και του Αιτωλικού, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ο Φώτης και ο αδελφός του, Παναγιώτης βρίσκονται καθηµερινά στο κατάστηµα µαζί µε τις κοπέλες που έχουν επιφορτιστεί µε την εξυπηρέτηση των πελατών που συνεχώς αυξάνονται προσελκυόµενοι από την ποιότητα και τις νέες γεύσεις.

Τα δυο αγόρια έχουν µάλιστα σπουδάσει το αντικείµενο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο Παναγιώτης σπούδασε στο αντικείµενο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε ιδιωτική σχολή, ενώ ο Φώτης σπουδάζει πάνω στο ίδιο αντικείµενο σε ΙΕΚ της Πάτρας. Ωστόσο η εµπειρία των δυο νέων δεν προέρχεται µόνο από τις σπουδές, αλλά και από την ενασχόλησή τους στην οικογενειακή επιχείρηση και την πρακτική τους εξάσκηση σε άλλες επιχειρήσεις.

Στόχος τους είναι να αποκτούν συ νεχώς νέες γνώσεις πάνω στη δουλειά τους, γι’ αυτό ταυτόχρονα παρακολουθούν και σχετικά σεμινάρια. Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, αυτό είναι το επάγγελμα που πάντα ήθελαν να ακολουθήσουν και κατάφεραν να εκπληρώσουν το όνειρό τους, φτιάχνοντας αυτό τον χώρο όπου μπορούν να δημιουργούν με φαντασία και μεράκι και να παρασκευάζουν συνεχώς νέα προϊόντα και γεύσεις, αφού όπως λέει ο Φώτης: η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη που δεν έχει τέλος. Τα υλικά που επιλέγουν είναι ποιοτικά και προτιμούν τα ντόπια προϊόντα, όπως είναι το γάλα, το μέλι και άλλα.

Το αρτοποιείο κάνει διανομή στα χωριά των Οινιαδών και του Αιτωλικού, αναλαμβάνει catering, για κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, όχι μόνο στην γύρω περιοχή, αλλά και μέχρι το Μεσολόγγι, ενώ η αίθουσα διατίθεται για μικρές εκδηλώσεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το καφέ, το φαγητό και το γλυκό τους στον εξωτερικό χώρο, όπου υπάρχει και παιδική χαρά. Εκτός από τους ιδιοκτήτες στο κατάστημα απασχολούνται και εργαζόμενοι, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι άψογες.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία