Αγγελίες    Επικοινωνία

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, αθλητικούς χώρους, αγροτική οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις αλλά και δημιουργία βασικών υποδομών περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην δημοτική ενότητα των Οινιαδών από την δημοτική αρχή. 

Εκτός του Νεοχωρίου και της Κατοχής, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν στο σύνολό τους τις τοπικές κοινότητες της Μάστρου, της Γουριάς, της Πενταλόφου, και του Λεσινίου. Η εικόνα πλέον των χωριών είναι εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη σε ότι αφορά την ποιότητά της. 

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον είναι η κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νεοχωρίου και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Ακαθάρτων Κατοχής.  

Εκ του συνδυασμού
"Δήμος για τα Παιδιά μας"

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο υπέροχος Επιτάφιος του Λεσινίου

Τον στόλισαν νέες κοπέλες της ενορίας Αγίου Ανδρέα Λεσινίου, ενώ οι μεγαλύτερες έψελναν το μοιρολόι της Παναγιάς.

Με προσοχή τοποθετούσαν ένα ένα τα λουλούδια, ελέγχοντας κάθε λίγο αν το αποτέλεσμα ταιριάζει για να υποδεχτεί το Σώμα του Θεού... Κι αν κάτι δεν ήταν σωστό, το διόρθωναν, χωρίς να υπολογίζουν τον κόπο της περασμένης ώρας... Χέρια πίστης "κεντούσαν" το επιτάφιο Εκείνου που δέχτηκε να καρφωθούν τα δικά Του χέρια για τη σωτηρία μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Καραµπόλες!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/04/2019

 

Μια δυνατή πεντάδα υποψηφίων ανακοίνωσε ο Κ. Λύρος στο Λεσίνι ως συνέχεια αντίστοιχων ανακοινώσεων στα Ελληνικά.

Οι εκλογολόγοι των... καφενείων παρατηρούν ότι η οµάδα του Λεσινίου θα φέρει καλό αποτέλεσµα καθώς εκτός των άλλων συµµετέχει και ο νυν πρόεδρος, Κώστας Κοντοπάνος. Επίσης υποψήφιος είναι και ο Νιόνιος Μπανίλας, µπατζανάκης του...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στο Συνδυασμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου.

Όραμά μου ένας διευρυμένος δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με ακμαίο και υγιή πρωτογενή τομέα, που να κρατά και να μη διώχνει τα παιδιά του. Με τον Κώστα Λύρο, έναν έμπειρο, αυτοδημιούργητο άνθρωπο της προσφοράς, πιστεύω πως μπορεί το παρόν και το μέλλον του πρωτογενή τομέα να είναι πολύ καλύτερο για όλους!!


Μαρία Κιρκιλέση - Τσεκούρα,

Ελεύθερος Επαγγελματίας

 

Κώστας Κοντοπάνος

Στο πλευρό του Υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Λύρου, με το Συνδυασμό της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, κατεβαίνω υποψήφιος, προκειμένου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη μεγάλη αλλαγή των συνθηκών καθημερινότητας και παραγωγικής δραστηριότητας που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Με σιγουριά για την επιτυχία της προσπάθειάς μας, που δυναμώνει από την υπεροχή της προσωπικότητας του Κώστα Λύρου, ξεκινώ τον αυτοδιοικητικό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μου!!

Κωνσταντίνος Κοντοπάνος,

Πρόεδρος Τ.Κ Λεσινίου

 

Διονύσης Μπανίλας

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ο Κώστας Λύρος θα αλλάξουν τη μοίρα, το παρόν και το μέλλον του τόπου μου! Σίγουρος για την θετική αυτή εξέλιξη για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, λόγω της ποιότητας του Συνδυασμού και της αξίας και  μεγάλης προσφοράς του Κώστα Λύρου ήδη στα κοινά, συντάσσομαι και συμπορεύομαι μαζί του, προκειμένου η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική μοίρα της πόλης μου να είναι αντάξια του μεγάλου ιστορικού παρελθόντος της και η καθημερινότητά μας, πραγματικά αξιοβίωτη!!


Διονύσης Μπανίλας,

Αγρότης

Χρήστος Τσάμης

Η μεγάλη και μακροχρόνια προσφορά στα κοινά του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου είναι σημαντικό εχέγγυο για την επιτυχία της αυτοδιοικητικής του προσπάθειας, ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Εντασσόμενος στη Δημοτική του ομάδα, δηλώνω παρών στον αγώνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους!

Χρήστος Τσάμης,

Αγρότης

 

Κων/νος Τσεκούρας

Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον του! Με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τον Κώστα Λύρο, ως αυριανό Δήμαρχο, ο Δήμος μας έχει ελπίδα! Ο παραγωγικός ιστός της πόλης να σταθεί και πάλι στα πόδια του και η καθημερινότητα της πόλης να αλλάξει θεματικά προς το καλύτερο! Γι' αυτό συντονίζω το βηματισμό μου με εκείνον του ενεργού πολίτη και δημιουργικού ανθρώπου Κώστα Λύρου, προκειμένου να συμπορευτούμε τον ωραίο αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας αξίζουν και πρέπει να τα ζήσουμε!!


Κωνσταντίνος Τσεκούρας,

Αγροκτηνοτρόφος

 

Παιδική Χαρά Λεσινίου

Oι δημότες της τοπικής κοινότητας Λεσινίου έχουν πλέον στην διάθεσή τους τη νέα παιδική χαρά η οποία ήδη έχει παραδοθεί. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ασφαλή χώρο, ενταγμένο στο ευρύτερο πρόγραμμα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που περιλαμβάνει εκ νέου κατασκευές αντίστοιχων χώρων  παιγνιδιού και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Είσοδος Λυκείου Νεοχωρίου

Με τη συνεργασία της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ε. Καλαμάκη, ένα αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγου Γονέων του Λυκείου Νεοχωρίου ικανοποιείται. Πρόκειται για την κατασκευή νέας εισόδου του σχολείου, καθώς αυτή που υπήρχε από κατασκευής του κτηρίου (δεκαετία 1970) όχι μόνο δεν ήταν λειτουργική αλλά κι ως ένα βαθμό επικίνδυνη για την είσοδο και έξοδο μαθητών και εκπαιδευτικών από το χώρο του σχολείου.

Πλακόστρωση δρόμου

Μετά από αίτημα δημοτών, πραγματοποιείται παρέμβαση σε δρόμο του Νεοχωρίου, στον οποίο κρίθηκε απαραίτητη η διόρθωση παλαιότερων κακοτεχνιών. Συγκεκριμένα πρόκειται για στενωπό όπου εκτός από την πλακόστρωση, θα γίνει ταυτόχρονα επιδιόρθωση του αγωγού ομβρίων, καθώς στο σημείο οι κάτοικοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα πλημμυρισμών.

Με ομόφωνη απόφαση την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού  Συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λεσινίου.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, από τον Οκτώβριο του 2018 είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του για την κατασκευή της μονάδας στη θέση «Σινιάδες» της δημοτικής ενότητας Οινιαδών, μετά τις ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας Λεσινίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τις οποίες και κοινοποίησε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως είχε επισημανθεί στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, «η μονάδα σχεδιάζεται σε περιοχή εγγύτατα με την τοπική κοινότητα Λεσινίου, έναντι άλλων μονάδων συγκέντρωσης και παραγωγής ζωοτροφών, αλλά και στην οικολογικά ευαίσθητη περιοχή του Δάσους Φράξου».    

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία