Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική ημερίδα, με τίτλο "Όψεις της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Προβληματισμοί και Προοπτικές".

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, στο πλαίσιο δράσεων της ειδικότητας "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων".

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από το Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, Δρ Ιωάννη Γ. Χατζή, ο οποίος ανέφερε ότι στους στόχους της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία, ανάδειξη και προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας. Η ενίσχυση αυτού του τοπικού πολιτισμικού κεφαλαίου, μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσης τόνισε, ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, οργάνωσε πέρυσι τη λειτουργία της ειδικότητας "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" ενώ φέτος τη λειτουργία της ειδικότητας "Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων" με απώτερο σκοπό την κάλυψη μελλοντικών αναγκών στελέχωσης με πιστοποιημένους ικανούς επαγγελματίες.

Η συνεργασία και η στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και της Προϊσταμένης Δρ Ολυμπίας Βικάτου, καθώς της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτ. Ελλάδας, Πελλοπονήσου και Ιονίων Νήσων και του Προϊσταμένου κ. Γεωργίου Παπανδρέου, είναι πραγματικά πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας.

Στη συνέχεια, η Ολυμπία Βικάτου, Δρ. Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, παρουσίασε την ομιλία της με θέμα: "Ξενοκράτειο Παρθεναγωγείο. Η μεταμόρφωση ενός ιστορικού κτηρίου στο πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου".

Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση, στην οποία παρουσίασε την ιστορία του κτηρίου και ανέλυσε με λεπτομέρεια το σχεδιασμό για τη μεταμόρφωσή του στο πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Ενώ ανέφερε αναλυτικά τις συλλογές που πρόκειται να φιλοξενήσει.

Ο επόμενος ομιλητής Γεώργιος Παπανδρέου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτ. Ελλάδας, Πελλοπονήσου και Ιονίων Νήσων, παρουσίασε "Τα νεώτερα ιστορικά μνημεία της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου". Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός τόσο για την προστασία τους όσο και την εν γένει ανάδειξη και αξιοποίησή τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης, η επόμενη ομιλία-παρουσίαση του Γεωργίου Σταμάτη, Αρχαιολόγου MSc της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, με θέμα "Η βυζαντινή κληρονομιά της λιμνοθάλασσας. Περιήγηση στα μνημεία θρησκευτικής πίστης γύρω από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου". Μια παρουσίαση που ανέδειξε τον τεράστιο πλούτο σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής μας.

Στη συνέχεια, ο Ιωάννης Παπαγιαννόπουλο, MSc στην Εκπαίδευση, Project manager έργου MUSE και η Παναγιώτα Κουτσούκου, Αρχιτέκτων-Συντηρήτρια, παρουσίασαν το νέο "Οικο-μουσείο" που έχει σχεδιαστεί και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή του στο Αιτωλικό. Ανέπτυξαν επίσης, τους στόχους και τη λειτουργία των οικο-μουσείων, καθώς και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη λειτουργία του για την ανάδειξη της παράκτιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο εκπαιδευτής ενηλίκων της ειδικότητας Ιωάννης Σουλές, Φιλόλογος, MSc στις Επιστήμες της Αγωγής και εποπτεύων εκπαιδευτής για την εκπόνηση των εργασιών, παρουσίασε τη βιωματική εκπαιδευτική προσέγγιση ως μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στην κατάρτιση των υποψηφίων Αρχαιοφυλάκων σε θέματα προστασίας της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ενδεικτικά, τρείς εργασίες σπουδαστών της ειδικότητας που αφορούσαν την ασφάλεια και προστασία της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, οι οποίες ανέδειξαν προβληματισμούς και προέκυψε ενδιαφέρον να συζητηθούν.

Ως μελέτες περίπτωσης, παρουσιάστηκαν (α) "Ο κήπος των Ηρώων", από την Ανδριάνα Κυριαζή, (β) Πινακοθήκη Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, από τη Μαργαρίτα Γιαννακλή και (γ) Μουσεία οικίας Τρικούπη και οικίας Παλαμά, από τον Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο.

Τέλος, πήρε το λόγο η κα Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας, η οποία εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου Ιωάννης Χατζής για την αναβάθμιση και ανάδειξη του ΔΙΕΚ ως σημαντική και βιώσιμη εκπαιδευτική δομή στο Μεσολόγγι και δήλωσε ότι με χαρά η Β.Ε.Μ., φιλοξένησε την πολιτιστική ημερίδα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με σημαντικούς φορείς της Πόλης μας.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Δαουτίδης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Αναστάσιος Σκαρμούτσος και Σόφη Λαναρά, ο Διευθυντής ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Επίσης, την ημερίδα παρακολούθησε και ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Τσίρης. Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης, εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και αρκετός κόσμος, ενώ την παρουσίαση των ομιλητών ανέλαβε η καταρτιζόμενη της ειδικότητας Βασιλική Διαμαντοπούλου του Γρηγορίου.

ΤΟ ΔΙΕΚ Μεσολογγίου διοργανώνει ενδιαφέρουσα Πολιτιστική Ημερίδα με τίτλο «Όψεις της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Προβληματισμοί και προοπτικές.» το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο '' ΒΥΡΩΝΕΙΟ κτήριο" Αίθουσα, Βιβλιοθήκης Βυρωνικής Εταιρείας.

Ατομικές προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν. Είσοδος ελεύθερη.

Ημερίδα με θέμα: «Εφαρμογή της εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων στην Αιτωλοακαρνανία», διοργανώνει το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα έναρξης 09.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στο Αγρίνιο, στην οδό Πάνου Σούλου 11.

Στόχος είναι μέσα από τις εργασίες της ημερίδας να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μηχανικοί και οι επιχειρηματίες για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει διέξοδος για τα απόβλητα που παράγονται από κάθε δημόσιο και ιδιωτικό τεχνικό έργο και είναι δυνατή η προστασία του περιβάλλοντος από τους παράνομους μπαζότοπους που υποβαθμίζουν το τοπίο, ρυπαίνουν το έδαφος και τους υδροφορείς, εντείνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα και μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων των παραγωγών αποβλήτων στα ιδιωτικά και δημόσια έργα, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με σεμινάριο για τους μηχανικούς, σχετικό με τον υπολογισμό των παραγόμενων αποβλήτων Δημόσιων και Ιδιωτικών Έργων και τη σύνταξη του απαιτούμενου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. είναι ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων τους Θεσσαλονίκης, με μετόχους τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Υπό την αιγίδα τους ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. λειτουργούν συνολικά 52 μονάδες ανακύκλωσης σε 10 Περιφέρειες, τους 26 Περιφερειακές Ενότητες (Νομούς) Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Έβρου, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Φωκίδας, Λαρίσης, Λέσβου, Χίου, Χανίων, Λασιθίου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας,
Συνεργάζεται με φορείς και αναδόχους περισσότερων από 1000 δημόσιων και ιδιωτικών τεχνικών έργων, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο.

Επικοινωνία με τους δημοσιογράφους:

  • Ηλίας Δημητριάδης, Μηχανικός Διαχείρισης Αποβλήτων, Πρόεδρος & Δ.Σ. ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., τηλ. 6975 901422
  • Άννα Μίχου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος Ανάπτυξης ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., τηλ. 6981 500727

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.30

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 

10.00 - 10.30

Χαιρετισμοί

 

10.30 – 10.40

Εναρκτήρια Ομιλία

Στ. Μπλέτσας, Πρόεδρος ΤΕΕ/Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας

10.40 – 10.55

Η εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ – θεσμικό πλαίσιο. Ο ρόλος του ΕΟΑΝ

Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης

10.55 – 11.15

Το ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΝΑΚΕΜ - Η έναρξη του θεσμού της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ δημόσιων και ιδιωτικών έργων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η. Δημητριάδης, Πρόεδρος ΑΝΑΚΕΜ

11.15 – 11.30

 Η διαχείριση των ΑΕΚΚ στις μονάδες επεξεργασίας – ανακύκλωσης

Ι. Παπαηλιόπουλος, Πρόεδρος «ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ»

11.30 – 12.00

Συζήτηση – Παρεμβάσεις

 

12.00 – 12.15

Διάλλειμα για καφέ

 

12.15 – 14.00

Σεμινάριο: Διαδικασίες για την εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ – Σύνταξη Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

Διεύθυνση λειτουργίας ΑΝΑΚΕΜ

Η Περιφερειακή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδος και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών οργάνωσαν ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ KA1.

H ημερίδα υλοποιήθηκε στην Εστία Επιστημών με απόλυτη επιτυχία. Εκπαιδευτικοί σχολείων από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία που υλοποιούν προγράμματα Erasmus+ KA1 συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν είχαν προγενέστερη εμπειρία στο πρόγραμμα, παρουσίασαν εμπειρίες, ιδέες, πρακτικές και κουλτούρες από ευρωπαϊκά Σχολεία σε ένα εξαιρετικά όμορφο καλοκαιρινό μα και ανήσυχο πνευματικά κλίμα.

Επίσης έγινε γόνιμος διάλογος για την αξιοποίηση αυτής της διάχυσης στις σχολικές κοινότητες και στην κοινωνία ευρύτερα με την επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και συγκεκριμένα του κ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη, Οργανωτικού Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Δυτικής Ελλάδας, του κ. Δημήτριου Ζησιμόπουλου, Αναπληρωτή Οργανωτικού Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, της κ. Αθανασίας Μπαλωμένου, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03, Προέδρου της Ομάδας Εργασίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΠΕΚΕΣ, του κ. Παναγιώτη Παπαδούρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 και μέλους της Ομάδας Εργασίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΕΚΕΣ καθώς και των εκπροσώπων Πανεπιστημίων που τίμησαν με την παρουσία τους το προεδρείο της συνάντησης και συγκεκριμένα του κ. Δημήτριου Μούρτζη, Καθηγητή τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Πανεπιστημίου Πατρών, της κ. Βίκυς Μαράτου, Ερευνήτριας και Διαχειρίστριας Ευρωπαϊκών Έργων, μέλος της ομάδας DAISSy του ΕΑΠ (Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου) καθώς και του κ. Ιωάννη Χριστόπουλου, Συντονιστή Φιλολόγων Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων. Η παρουσία τους και η παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων αλλά και η διαδραστική συζήτηση με τους συμμετέχοντες άφησε έναν σημαντικό εποικοδομητικό απόηχο σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο κ. Σπυρίδων Παπαδάκης ως Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ και η κ. Αθανασοπούλου Ευαγγελία, επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, η οποία έκανε αναφορά στην αμέριστη υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Δράση, την εκπαιδευτική καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες που έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στον Ευρωπαϊκό Χάρτη. Πλήθος στελεχών της εκπαίδευσης παρευρέθηκαν στην ημερίδα και συμμετείχαν ενεργά στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανταλλαγή και αφομοίωση καλών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προγενέστερη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν με τους «έμπειρους» συναδέλφους τους σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος καθώς και να λάβουν βασική ενημέρωση για τις ευκαιρίες συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus+ από την ορισμένη από το ΥΠΠΕΘ Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2014-2020 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Έλενα Σαρλή, ενώ πληροφορήθηκαν για τις επερχόμενες ημερομηνίες των πρακτικών εργαστηρίων Erasmus+ που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εισηγητές κατά κοινή ομολογία εντυπωσίασαν με τις παρουσιάσεις τους και τις εμπειρίες που μετέφεραν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι από τη ζεστή φιλοξενία του χώρου της Εστίας Επιστημών και ανανέωσαν όλοι το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντησή που θα διοργανωθεί από την ΠΔΕΔΕ.

Οργανωτικά υπεύθυνη της Ημερίδας από την πλευρά της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας ήταν η κ. Έλενα Σαρλή, Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος Δημήτριος, Διευθυντής του Αρσάκειο Γυμνάσιου Πατρών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ διοργανώνει την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 11 π.μ. στον Πλάτανο Ναυπακτίας ημερίδα με θέμα: «Καταγραφή προβλημάτων των τοπικών Κοινωνιών απομακρυσμένων περιοχών με τις συναλλαγές στο TAXIS»

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε Λογιστές και Επιχειρηματίες.

Στο περιθώριο της ημερίδας θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν το Μητρώο, το ΦΠΑ, τις Δηλώσεις, τις Ρυθμίσεις και ότι άλλο θέμα τεθεί από τους παρευρισκόμενους.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενώνα «Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας».

Τον Συντονισμό της Δράσης έχουν:

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Πατρών κ. Κοντογιάννης Χαράλαμπος

Ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγρινίου κ. Βαλσαμόπουλος Σπύρος

Ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσολογγίου κ. Αυδής Βασίλης

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου
Ο Πρόεδρος
Αποστόλης Παπαϊωάννου

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκαν στις 8 Ιουνίου, δύο ημερίδες eTwinning και Scientix σε σχολεία στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου παρουσιάστηκαν οι ημερίδες eTwinning (http://www.etwinning.gr/) με τίτλο: «Σχεδιασμός ενός Ποιοτικού Συνεργατικού eTwinning έργου» και επίσης έγινε παρουσίαση της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πύλης του Scientix (http://www.scientix.eu/).

Στην ημερίδα eTwinning δόθηκε έμφαση στα κριτήρια που αφορούν στην απόκτηση της ετικέτας ποιότητας και ακολούθησε σχετική συζήτηση. Στην ενότητα του Scientix παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες που αφορούσαν στα Έργα (Projects) και στους Πόρους (Resources). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο αρκετά πλούσιο υλικό που υπάρχει σε διδακτικές παρεμβάσεις στις φυσικές επιστήμες, καθώς και στα διαθέσιμα σχέδια διδασκαλίας που είναι προς ελεύθερη διάθεση για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αντλήσουν έμπνευση και να βελτιώσουν το διδακτικό τους έργο.

Ο πρεσβευτής του eTwinning και του Scientix κ. Γιωτόπουλος Γιώργος ανέλυσε διεξοδικά τα πιο πάνω θέματα, ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις βελτίωσης με τη χρήση των πιο πάνω εκπαιδευτικών εργαλείων.

Ευχαριστίες αποδίδονται στους διευθυντές, κ. Ρήγα Κωνσταντίνο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και στον κ. Ιωάννου Χρήστο, του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των ημερίδων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018 – 2019.

 

Σελίδα 1 από 33

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία