Αγγελίες    Επικοινωνία

Εκ μέρους των μαθητών του σχολείου μας, των οικογενειών τους, των συναδέλφων μου, καθώς και ο ίδιος προσωπικά επιθυμώ να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την στήριξη που παρείχατε έως τώρα στο  νεοϊδρυθέν σχολείο μας.

Στο σχολείο μας πιστεύουμε ότι η υποστήριξη Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αποτελεί τον δείκτη της κουλτούρας μιας κοινωνίας. Με την ευγενική σας χορηγία σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (τρεις εκτυπωτές και ένα Fax μαζί με τα αναλώσιμα τους) συμβάλλατε στην παιδαγωγική ενδυνάμωση του σχολείου μας και στην στήριξη των μαθητών μας ώστε το όνειρο τους για κοινωνική ένταξη να γίνει πραγματικότητα.
Επίσης με την προσφορά εκ μέρους σας δεκατιανού (κρουασάν, χυμούς, μπάρες δημητριακών κ.τ.λ.) για τους μαθητές μας βοηθήσατε σε ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Η ευγενική σας αυτή χειρονομία αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτόν τον καιρό που η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση με πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις για όλους μας. 

Εκ της Διευθύνσεως του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

Εκ’ μέρους των μαθητών του σχολείου μας, των οικογενειών τους, των συναδέλφων μου, καθώς και ο ίδιος προσωπικά επιθυμώ να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες μου για την στήριξη που παρείχε η Eurobank Εργασίας Α.Ε έως τώρα στο νεοϊδρυθέν σχολείο μας.

Στο σχολείο μας πιστεύουμε ότι η υποστήριξη Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αποτελεί τον δείκτη της κουλτούρας μιας κοινωνίας. Με την ευγενική σας χορηγία σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (δύο Η/Υ με όλα τα περιφερειακά τους μέρη) συμβάλλατε στην παιδαγωγική ενδυνάμωση του σχολείου μας και στην στήριξη των μαθητών μας ώστε το όνειρο τους για κοινωνική ένταξη να γίνει πραγματικότητα. Η ευγενική σας αυτή χειρονομία αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτόν τον καιρό που η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση με πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις για όλους μας. Εκ της Διευθύνσεως

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

Την Τρίτη 20-12-2016 οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιείται στο σχολείο με τίτλο «Προσεγγίσεις ειδικοτήτων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου» επισκέφτηκαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το εργαστήριο Αγγειοπλαστικής της κας. Μαρίας Γούργαρη.

Αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν από την κα. Γούργαρη για το επάγγελμα του Αγγειοπλάστη – Κεραμίστα, τις προοπτικές, τις δυσκολίες και απαντήθηκαν όλες οι απορίες τους, ακολούθησε ένα βιωματικό δίωρο όπου οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί με την καθοδήγηση και βοήθεια της κας. Γούργαρη ακολούθησαν την διαδικασία παραγωγής που περιλαμβάνει την επιλογή του υλικού και τη δημιουργία μιας εύπλαστης μάζας, η οποία θα πάρει στη συνέχεια το επιθυμητό σχήμα με χρήση των χεριών του τεχνίτη, τροχού, καλουπιών, ακίδων και ειδικών εργαλείων.

Στο τέλος της διαδικασίας όλοι οι μαθητές είχαν κατασκευάσει με αρκετή φαντασία και ένα μικρό έργο τους.

Ευχαριστούμε την κα. Μαρία Γούργαρη για την φιλοξενία στο εργαστήριό της και ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί της.

 Εκ της διευθύνσεως

Bazaar στο Avant Garde για καλό σκοπό

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στον πεζόδρομο του Μεσολογγίου με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του πολυχώρου Avant Garde διοργανώνεται bazaar με χειροποίητες δημιουργίες της Τζίνας Σκαρμούτσου από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ η σχολή χορού Στέλλα Παπαδοπούλου με τις μικρές μπαλαρίνες της υποστηρίζει χορευτικά και κινησιολογικά την εκδήλωση.

Το bazaar θα διαρκέσει από τις 11.00 το πρωί έως της 17.00 το απόγευμα. Κατόπιν επιθυμίας και πρότασης προς το σχολείο μας τόσο των ιδιοκτητών του πολυχώρου Avant Garde όσο και της κας Σκαρμούτσου τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού του νεοϊδρυθέντος σχολείου μας.

Με αφορμή την διοργάνωση του bazaar η κα. Τζίνα Σκαρμούτσου επισκέφτηκε στις 07-12-2016 το σχολείο μας και σε ένα δημιουργικό δίωρο έδειξε τις τεχνικές και κατασκεύασε μαζί με τους μαθητές μας κάποιες από τις δημιουργίες που θα διατεθούν στο bazaar.

Ως εκπαιδευτικοί του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και εκφράζοντας τους μαθητές και τους γονείς τους ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες του πολυχώρου Avant Garde και την κα. Τζίνα Σκαρμούτσου προσωπικά για την πρωτοβουλία τους που έχει ως στόχο την στήριξη του νεοϊδρυθέντος σχολείου της πόλης μας.

 

Την Κυριακή σας περιμένουμε...

 

Εκ της διευθύνσεως του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία