Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη και φέτος το τέταρτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf).

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 38 αθλητές. Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Λευκάδα, Ναύπακτο, Πάτρα, Ναύπλιο, Λάρισα, Καλαμάτα αλλά και από εξωτερικό όπως Γερμανία, Ρουμανία και Ιταλία

Τις ημέρες του Φεστιβάλ ήταν στην περιοχή για προπόνηση αθλητές από Ισπανία και Βέλγιο όπως ο πασίγνωστος Jerome Cloemtens kai David Tonijuan

Νικητές του αγώνα race Race ήταν πρώτος ο Τσάβαλος Γιώργος, δεύτερος Max Reinhart και τρίτος ο Στέλιος Κοντός Στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Ανθία Χρόνη, δεύτερη η Pauline Schkili και τρίτη η Νέλλυ Βεργοπούλου.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός Survivor παιδιών και χρήση Καγιακ Κανό SUP.

Η ομάδα του West Coast Kitesurf θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους μεγάλους μας χορηγούς από τον χώρο του Kitesurf τους Wind Circus, Surfmarket.gr, Salty Bandits και ExtremeSPoτ αλλά και MON AMI, DKdental DIAMANTOPOULOS, STIHL Οινιαδών, Vodafone Κατοχής, DATAHOST, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΙΡΚΑΣ, VODAFONE ΚΑΤΟΧΗΣ, RBPD, TOPOLINO, και Μαγικός Παραμυθένιος Κόσμος Νεκταρία Καντζούρου.

Το 4ο Φεστιβάλ Kitesurf ήταν φεστιβάλ συμμετοχής και στήριξης από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και μεγάλους χορηγούς από Αθήνα , έτσι έγινε εφικτό το να γίνει αυτή η διοργάνωση χωρίς την συμμετοχή κρατικών φορέων κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία την εποχή της κρίσης για τους επιχειρηματίες που στήριξαν για τέταρτη χρονιά αυτό τον θεσμό. Οι χορηγοί που στήριξαν τον θεσμό ήταν We Ride Local , Maritsis Repair Shop,Survivor Bar, Café Adonis, Φαρμακείο Καλόκληρος, Φαρμακείο Κιτσάκης, Μάτσιγκας Καβα,Ταβέρνα Μπαλκόνι Σταμνάς, Aris Hair Studio, Αποστολόπουλος Γεωργικά Φάρμακα, Μαυράκης Ηλίας Φυτώρια, Urban Leaf, Gorme Coffee, Siamos Οπτικά, Passar Café, Πέρασμα Café, Melydron Café, Κτηνιατρείο Μιχαλόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου Κλινική Ρεφλεξιολογίας και Κινεζικής Ιατρικής και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νέο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο που ήρθε στο Φεστιβάλ και ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τόσο για την βελτίωση των υποδομών της περιοχής όσο και την ανάπτυξη αυτού του νέου Ολυμπιακού πια αθλήματος. Να ευχαριστήσουμε και το κανάλι Αχελώος για το έμπρακτο ενδιαφέρον όσο αφορά την προβολή του Φεστιβάλ .Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η περιοχή μας προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος που είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά πακέτα παγκοσμίως Το Διόνι της Κατοχής έχει μπει ήδη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αποτέλεσμα της δράσης της τοπικής ομάδας του Kitesurf. Παρόλο που η περιοχή βρίσκεται ορθώς υπό προστασία συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα σε καμία περίπτωση δεν απειλεί την βιοποικιλότητα (πανίδα και χλωρίδα) της περιοχής μιας και η κυρίαρχη σεζόν διεξαγωγής του είναι εποχή που αποδημητικά πουλιά λείπουν και δεν υπάρχει επώαση. Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί φορείς οι οποίοι δεν διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών με σκοπό την ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη.

 Με εκτίμηση
Χρήστος Διαμαντόπουλος
West Coast Kitesurf Team
Έφορος Kitesurf N.O.M

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη και φέτος το τρίτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf). Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 50 αθλητές. Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Ναύπακτο, Αίγιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Λάρισα, Καλαμάτα αλλά και από εξωτερικό όπως Σλοβακία, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία και Βραζιλία υπολογίζουμε γύρω στους 100 αθλητές χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ήταν μαζί μας ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής Carlos Mario από Βραζιλία αλλά και οι Victor Hays από Γαλλία και Jerome Cloetens από Βέλγιο.

Νικητές των αγωνισμάτων Freestyle άνω των δεκαοχτώ ήταν πρώτος ο Τσάβαλος Γιώργος, δεύτερος ο Στέλιος Κοντός και τρίτος ο Γιαννάκογλου Χρήστος ενώ κάτω των 18 πρώτος ο Cyprien Bourdoulous, δεύτερος ο Αιμίλιος Φούντας και τρίτος ο Αλέξανδρος Πικραμένος. Στο freestyle γυναικών πρώτη βγήκε η Ανθία Χρόνη, δεύτερη η Ελισάβετ Φλοκοπούλου και τρίτη η Νέλλυ Βεργοπούλου.

Στο διαγωνισμό BigAir πρώτος βγήκε ο Thomas Mοrtila από με 8.8 μ από Ρουμανία, ο Μπέλεχας Ντίνος 8.4 μ και ο Στέλιος Κοντός με 4,6. Οι αθλητές μετρήθηκαν με ειδικές συσκευές PIQ.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός Survivor ενηλίκων και παιδιών στο οποίο κόσμος πήρε μέρος με ενθουσιασμό καθώς και Latin Show από την ομάδα της Νίκης Παξινού Bailarte την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Η ομάδα του West Coast Kitesurf θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους μεγάλους μας χορηγούς όπως την ΘΕΡΜΟΖΕΛ, ΣΑΩ, ΑΛΑΤΙΕΡΑ, Τυροκομείο Κλαουδάτος, ΣΑΚΚΕΤΟΣ, ARIS HAIR STUDIO, DKdental DIAMANTOPOULOS, DATAHOST, GERMANOS Μεσολογγίου, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΙΡΚΑΣ, VODAFONE ΚΑΤΟΧΗΣ, RBPD, TOPOLINO, STIHL, ΙΟΝΙΟΝ YACHTING co. και από τον χώρο τους SURFMARKET.GR και KITESURFGREECE.COM οι οποίοι με τα μεγάλα τους δώρα έκαναν αυτό το φεστιβάλ μια πετυχημένη διοργάνωση.

Το 3ο Φεστιβάλ Kitesurf ήταν φεστιβάλ συμμετοχής και στήριξης από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και μεγάλους χορηγούς από Αθήνα, έτσι έγινε εφικτό το να γίνει αυτή η διοργάνωση χωρίς την συμμετοχή κρατικών φορέων κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία την εποχή της κρίσης για τους επιχειρηματίες που στήριξαν για τρίτη χρονιά αυτό τον θεσμό. Οι χορηγοί που στήριξαν τον θεσμό ήταν οι ETEKAgas Μπαρμπέρης, Jeaneration, Topolino, Πλακίδας Παραδοσιακές Φορεσίες, Maritsis Repair Shop,Survivor Bar, Café Adonis, Μπριάνης Χρώματα, Escape Bike, Μεταλλοδομή Χουλιάρας, Φαρμακείο Καλόκληρος, Φαρμακείο Καρατζογιάννη, Ναυαγός, Ρόμπολας Ταξί, Alevras Fight club, Μάτσιγκας Καβα, ΕΚΟ Μακρής, Ταβέρνα FOODas, Ταβέρνα Μπαλκόνι Σταμνάς, και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι η περιοχή μας προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος που είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά πακέτα παγκοσμίως μιας και ήδη έχει φιλοξενήσει πάνω από δέκα αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και ειδικά φέτος πάνω από εκατό πενήντα αθλητές ερασιτεχνικού επιπέδου από διάφορες χώρες. Το Διόνι της Κατοχής έχει μπει ήδη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αποτέλεσμα της δράσης της τοπικής ομάδας του Kitesurf. Παρόλο που η περιοχή βρίσκεται ορθώς υπό προστασία συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα σε καμία περίπτωση δεν απειλεί την βιοποικιλότητα (πανίδα και χλωρίδα) της περιοχής μιας και η κυρίαρχη σεζόν διεξαγωγής του είναι εποχή που αποδημητικά πουλιά λείπουν και δεν υπάρχει επώαση. Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί φορείς οι οποίοι δεν διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών με σκοπό την ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη.

Με εκτίμηση

Χρήστος Διαμαντόπουλος
West
Coast Kitesurf Team
Έφορος
Kitesurf N.O.M

Με μεγάλη επιτυχία και πλούσιο θέαμα ξεκίνησε χτες το 3ο kite surf festival στο Διόνι του δήμου Μεσολογγίου.

Πολλοί αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό (ανάμεσα στους οποίους και παγκόσμιοι πρωταθλητές!) είναι παρόντες και προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους θεατές. Επίσης έχουν προγραμματιστεί και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Σήμερα Κυριακή, δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ θα γίνει επίδειξη Latin Dancing από την ομάδα Bailarte, θα διοργανωθούν Survivor games για μικρούς και μεγάλους. Την ίδια μέρα θα γίνει και η λαχειοφόρος κλήρωση με πλούσια δώρα. 

Το 3o Kitesurf Festival ξεκινά!

Η ομάδα West Coast Kitesurf σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου προκηρύσσουν και συνδιοργανώνουν, το 3o Kitesurf Festival στις 28 και 29 Ιουλίου στην παραλία Διόνι Κατοχής στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνουν άτυποι αγώνες freestyle show και Big air (Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα) αέρα επιτρέποντος. Στόχος του Φεστιβάλ που εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας με σημαντική επισκεψιμότητα είναι να γιορτάσουμε αυτό το μοναδικό άθλημα σε μια ιδιαίτερης ομορφιάς περιοχή και προσφέρει μοναδικές δυνατότητες για την ανάπτυξη του αθλήματος της αετοσανίδος/kitesurf. Θα είναι και μία ευκαιρία για τους επαγγελματίες του χώρου να διοργανώσουν μια μίνι έκθεση με νέα προϊόντα και θα υπάρχει και δοκιμή Demo νέων αετών και σανίδων.

 Στο Φεστιβάλ θα γίνουν παράλληλες δραστηριότητες όπως SUP και Kayak. Το Σάββατο στις 28 με το πέρας των αγώνων θα γίνει Full Moon party υπό τον ήχο των DJ Syssex και Mike Vasileiou. Την Κυριακή στις 29 θα γίνει επίδειξη Latin Dancing από την ομάδα Bailarte, θα διοργανωθούν Survivor games για μικρούς και μεγάλους. Την ίδια μέρα θα γίνει και η λαχειοφόρος κλήρωση με πλούσια δώρα. Και τις δύο μέρες η Ρεφλεξολόγος Θεραπεύτρια Κινεζικής Ιατρικής Αλεξάνδρα Παλαιολόγου θα προσφέρει υπηρεσίες μασάζ σε αθλητές οι οποίοι θα κάνουν προθέρμανση πριν τον αγώνα με τον γυμναστή Mike Alevras. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Dj Betsos, Grego Danos kai Rocko θα μας συντροφεύσουν με τις μουσικές τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους μεγάλους μας χορηγούς SURFMARKET.GR, KITESURFGREECE.COM, ΑRIS HAIR STUDIO, ΑΛΑΤΙΕΡΑ, ΣΑΩ,DATAHOST, SAKKETOS, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, VODAFONE ΚΑΤΟΧΗΣ, GERMANOS ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, TSIRKAS ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ,RBPD, DK DENTAL

αλλά και τους μικρούς χορηγούς

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ STIHL, KALOKLIROS PHARMACY, CAFÉ ADONIS, NAYAGOS, SURVIVOR BEACH BAR, GIANNIS MARITSIS, METALLODOMI CHOULIARAS, ETEKA GAS, LIAPIKOS REVOIL, PLAKIDAS NIKOS, ROBOLAS TAXI ACS, MATSIGKAS KAVA, EKO MAKRIS , ESCAPE BIKE SOUFLIS, ALEVRAS FIGHT CLUB, KARATZOGIANNI PHARMACY, SPITIKO FOUDAS TAVERN, JEANERATION χωρίς την στήριξή τους δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το Φεστιβάλ που γίνεται θεσμός βάζοντας την περιοχή μας στον τουριστικό χάρτη

 

Με εκτίμηση

Χρήστος Διαμαντόπουλος Έφορος Ν.Ο.Μ
West Coast Kitesurf Team

Άλλη μια διάκριση για τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη που ως γιατρός δηλώνει εθελοντής προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην υγεία σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Η ομάδα west coast kitesurf team που δραστηριοποιείται στο θαλάσσιο σπορ στο Διόνι στην Κατοχή κατά κύριο λόγο, τον ψήφισε ως πρόσωπο της χρονιάς. Πρόσωπο της Χρονιάς στο West Coast ήταν ο γιατρός μας Giannis Triantafillakis που έσωσε τον Βασίλη Μαλαμας από τσίμπημα Σφήκας...Φέτος στο Ναυαγο θα υπάρχει το μαγικό βαλιτσακι που μας δώρισε με φάρμακα έκτακτης ανάγκης και θα θέλαμε στο φετινό Φεστιβάλ να οργανώσει ένα μίνι σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

Τον ευχαριστούμε θερμά!

West coast kitesurf team

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία