Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Διευθυντής κ. Φώτης Σκληρός, ο σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι τοπική κοινωνία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση στο αίτημά μας για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής δομής του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος ενέκρινε την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση της δύσχρηστης και επικίνδυνης λόγω παλαιότητας θύρας κεντρικής εισόδου του Γυμνασίου, την προμήθεια και τοποθέτηση κοιλοδοκών στις βεράντες για την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού, την αντικατάσταση των φθαρμένων σχαρών για τα όμβρια ύδατα, την αγορά έξι διαδραστικών πινάκων, έξι βίντεο προβολέων έξι υπολογιστών, έξι εδρών, είκοσι θρανίων και σαράντα καθισμάτων!

Ευχόμαστε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση!!!

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, επισκέφτηκε την Πέμπτη 28/2/2019 μετά από κάλεσμα της Διεύθυνσης το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου.

Η επίσκεψη είχε θέμα την ενημέρωση για την προετοιμασία πριν από ένα σεισμό, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού και τι μετά τον σεισμό. Μέσα από διαφάνειες, φωτογραφικό υλικό και ασκήσεις, οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ έδειξαν στους μαθητές τα μέσα και τους τρόπους πως να προφυλαχθούν και πως θα εκκενώσουν το κτήριο με ασφάλεια και χωρίς πανικό.

Η Ε.Ο.Ε.Δ ευχαριστεί τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και την διεύθυνση του Γυμνασίου Νεοχωρίου για την συνεργασία.

«Η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά και των Δασκάλων / Καθηγητών με στόχο τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε πριν από χρονιά, δηλαδή να προσφέρουμε τις γνώσεις μας για τα μέτρα προστασίας για ένα φυσικό φαινόμενο όπως είναι ο σεισμός.» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Νεοχωρίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπαγεωργίου Νικόλαο για τη δωρεά βιβλίων στο σχολείο μας και εύχεται εγκάρδια κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των ευγενών στόχων του. Η κίνηση αυτή του κ. Παπαγεωργίου εμπνέει αγάπη προς τη γνώση και ενισχύει σημαντικά το πνευματικό έργο των εκπαιδευτικών.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου «χτύπησαν» την περασμένη νύχτα αδίστακτοι διαρρήκτες, οι οποίοι σκαρφάλωσαν από τα κάγκελα της περίφραξης και μπήκαν στο προαύλιο.

Στη συνέχεια έκοψαν τα κάγκελα από το παράθυρο του γραφείου και αφού έβγαλαν τα παράθυρα μπήκαν μέσα και έκλεψαν δυο λαπτοπ. Στη συνέχεια πήγαν στο κυλικείο απ’ όπου αρπάξαν κάποια κέρματα και τρόφιμα.

Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή σήμερα το πρωί κλήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου πήραν αποτυπώματα και άλλα στοιχεία από τον τόπο της κλοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των γνωστών – αγνώστων, δραστών και σύντομα θα τους έχει στα χέρια της.

Το χθεσινό βράδυ πάντως είχε μεγάλη δράση καθώς σημειώθηκαν και άλλες κλοπές στο Νεοχώρι που έγιναν αντιληπτές το πρωί, με την αστυνομία να τρέχει από το ένα συμβάν στο άλλο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

O Διευθυντής, ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές-τριες του Γυμνασίου Νεοχωρίου ευχαριστούν θερμά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά για την επίσκεψή του στο σχολείο και την πνευματική ενίσχυση που προσέφερε με την ομιλία του.

Την Τρίτη 29  Ιανουαρίου 2019, ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Νεοχωρίου προσκάλεσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες για το πολυσήμαντο κοινωνικό και πνευματικό έργο των Τριών Φωστήρων της Εκκλησίας μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άγιο Σεβασμιώτατο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ακούσουν πνευματικά λόγια που ενισχύουν τον άνθρωπο στον αγώνα του. Ο Σεβασμιώτατος, στο λόγο του, παρότρυνε τους μαθητές να ακολουθούν στη ζωή τους υγιή πρότυπα ανθρώπων, κυρίως Αγίων, όπως οι Τρεις Ιεράρχες, αφού η Εκκλησία αποτελεί την πλουσιότερη πηγή αγίων, άξιων προς μίμηση.

Με όλη μας την αγάπη, ευχόμαστε να επαναλαμβάνονται ανάλογες ψυχωφελείς εκδηλώσεις για να  ενισχύονται πνευματικά οι νέοι μας και ν΄ αντιμετωπίζουν δυναμικά τη ζωή. Παράλληλα, γίνεται αντιληπτό από τους νέους ανθρώπους ότι η Εκκλησία είναι μαζί τους σε κάθε βήμα της ζωής τους και είναι έτοιμη να τους προσφέρει την αγάπη και τη στήριξή της.

 

Ο Διευθυντής

Σκληρός Φώτης

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 Οι Μαθητές- τριες

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Καραπαπά ξεκινά η κατασκευή του έργου «Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου – Λυκείου Νεοχωρίου», αρχικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Η αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεοχωρίου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό αλλά και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες άθλησης στην περιοχή, περιλαμβάνει εργασίες καθολικής αναμόρφωσης των σημερινών κτιριακών εγκαταστάσεων με καθαίρεση και απομάκρυνση των παλαιών υλικών (στέγη, πλάκα οροφής), δημιουργία μεταλλικού σκελετού, τοποθέτηση πάνελ, υδρορροής και τέλος επίστρωση δαπέδου με αντικραδασμικό ρολό.

Η επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου υπήρξε αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ειδικότερα δε των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία