Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νεοχωρίου Φώτης Σκληρός, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για την άριστη φιλοξενία και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Συνδυάστηκε με επίσκεψη στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Αποδόθηκαν τιμές στους εκτελεσθέντες, έγινε κατάθεση στεφάνου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή της Σημαίας και της 28ης Οκτωβρίου και δόθηκε έτσι στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια πολύ σημαντική βιωματική εμπειρία εορτασμού και μάθησης.

Ο Διευθυντής κ. Φώτης Σκληρός, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου Νεοχωρίου ευχαριστούμε θερμά την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα διατέθηκαν από το Κρατικό Εργοστάσιο Κατεργασίας Ξύλου Καλαμπάκας ένας τραπεζοπάγκος και τέσσερα παγκάκια τα οποία ήδη τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής κ. Φώτης Σκληρός, ο σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι τοπική κοινωνία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση στο αίτημά μας για την ενίσχυση της ασφάλειας του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, η «ΚΤΕΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΕ» ενέκρινε και χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την μελέτη και την τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος συναγερμού στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Νεοχωρίου για την ενίσχυση της ασφάλειας του σχολείου μας. Να επισημάνουμε ότι αφορμή για το αίτημά μας ήταν το γεγονός ότι πριν μερικούς μήνες το σχολείο μας, όπως και άλλα σχολεία της περιοχής, έγινε στόχος θρασύδειλων διαρρηκτών προκαλώντας κλοπές και υλικές ζημιές.

Ευχόμαστε ενέργειες σαν αυτή που αναβαθμίζουν τις σχολικές υποδομές μέσω δωρεών να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση!!!

Ο Διευθυντής κ. Φώτης Σκληρός, ο σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι τοπική κοινωνία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση στο αίτημά μας για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής δομής του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος ενέκρινε την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση της δύσχρηστης και επικίνδυνης λόγω παλαιότητας θύρας κεντρικής εισόδου του Γυμνασίου, την προμήθεια και τοποθέτηση κοιλοδοκών στις βεράντες για την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού, την αντικατάσταση των φθαρμένων σχαρών για τα όμβρια ύδατα, την αγορά έξι διαδραστικών πινάκων, έξι βίντεο προβολέων έξι υπολογιστών, έξι εδρών, είκοσι θρανίων και σαράντα καθισμάτων!

Ευχόμαστε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση!!!

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, επισκέφτηκε την Πέμπτη 28/2/2019 μετά από κάλεσμα της Διεύθυνσης το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου.

Η επίσκεψη είχε θέμα την ενημέρωση για την προετοιμασία πριν από ένα σεισμό, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού και τι μετά τον σεισμό. Μέσα από διαφάνειες, φωτογραφικό υλικό και ασκήσεις, οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ έδειξαν στους μαθητές τα μέσα και τους τρόπους πως να προφυλαχθούν και πως θα εκκενώσουν το κτήριο με ασφάλεια και χωρίς πανικό.

Η Ε.Ο.Ε.Δ ευχαριστεί τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και την διεύθυνση του Γυμνασίου Νεοχωρίου για την συνεργασία.

«Η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά και των Δασκάλων / Καθηγητών με στόχο τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε πριν από χρονιά, δηλαδή να προσφέρουμε τις γνώσεις μας για τα μέτρα προστασίας για ένα φυσικό φαινόμενο όπως είναι ο σεισμός.» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Νεοχωρίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπαγεωργίου Νικόλαο για τη δωρεά βιβλίων στο σχολείο μας και εύχεται εγκάρδια κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των ευγενών στόχων του. Η κίνηση αυτή του κ. Παπαγεωργίου εμπνέει αγάπη προς τη γνώση και ενισχύει σημαντικά το πνευματικό έργο των εκπαιδευτικών.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία