Αγγελίες    Επικοινωνία

Έτοιµο το γήπεδο Γουριάς

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 29/12/2016

 

Βελτιώθηκαν οι συνθήκες στο γήπεδο Γουριάς το οποίο για αρκετά χρόνια ήταν σε κακά χάλια.

Παντού γύρω από το γήπεδο υπήρχαν σκουπίδια και μπάζα, ενώ και το εσωτερικό του δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Με τη βοήθεια όμως εθελοντών, κατασκευάστηκαν δοκάρια, τοποθετήθηκαν πάγκοι, ενώ κυρίως καθαρίστηκε ο χώρος από τα σκουπίδια. Η δημοτική αρχή Μεσολογγίου φυσικά στήριξε την προσπάθεια, όμως χωρίς τους εθελοντές δεν θα υπήρχε το καλό αποτέλεσμα..

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 29/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

.

Καθυστερεί ανάλογο έργο στον Εύηνο εξαιτίας του νέου νόµου για τις δηµοπρατήσεις

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/11/2016

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την ορμή του νερού στην κοίτη του Αχελώου.

Εδώ και χρόνια τα ορμητικά νερά του ποταμού παρασύρουν μεγάλα τμήματα γης που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλλιεργήσιμα χωράφια. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν γίνει στη...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

 

Δυο άτομα συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Γουριά για κατοχή και καλλιέργεια χασίς.

Πιο συγκεκριμένα η Ασφάλεια Μεσολογγίου αρχικά εντόπισε έναν 48χρονο ο οποίος είχε πάνω του μικροποσότητα χασίς. Στον έλεγχο όμως που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν αλλά 150 γραμμάρια χασίς, 385 γραμμάρια λαθραίου καπνού και 2 φωτοβολίδες. Στο χωράφι του όμως καλλιεργούσε και ένα δενδρύλλιο, το οποίο ξερίζωσε ένας 33χρονος συγγενής του την ώρα που οι αστυνομικοί βρίσκονταν στη διαδικασία της έρευνας στον εσωτερικό χώρο, και το μετέφερε στο δικό του κτήμα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Πρόθεσή του πιθανά ήταν να καλύψει το συγγενή του κρύβοντας το δενδρύλλιο ή να το μεταφυτέψει μετά την αποχώρηση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί όμως τον αντιλήφθηκαν και στην έρευνα που έκαναν βρήκαν το δενδρύλλιο και ένα ακόμη που καλλιεργούσε ο 33χρονος στο δικό του χώρο. Έτσι συνελήφθησαν και οι δυο και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες (29-09-2016) το πρωί, στη Γουριά Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί τον δράστη, να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στην  οικία του 48χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, (148) γραμμάρια της ίδιας ουσίας, (385) γραμμάρια λαθραίου καπνού και δυο φωτοβολίδες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ακόμα ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το οποίο βρέθηκε εκριζωμένο σε αγροτεμάχιο του 33χρονου. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε εκριζώσει το δενδρύλλιο από κτήμα του 48χρονου, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και το απέκρυψε με σκοπό να αποφύγει τις συνέπειες ο τελευταίος.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Εκατοντάδες στρέµµατα κάτω από τα νερά
Θα κινηθούν νοµικά οι αγρότες αν δεν βρεθεί λύση

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/03/2016


Πολλά στρέμματα καλλιεργειών πνίγηκαν στον κάμπο των Οινιάδων από τα νερά του υδροηλεκτρικού φράγματος του Αχελώου, που απελευθερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η στάθμη του ποταμού σε αρκετά σημεία ανέβηκε επικίνδυνα και το νερό μπήκε σε χωράφια και ποιμνιοστάσια πλημμυρίζοντας αποθήκες και κτίσματα. Το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου οι αγρότες είδαν έκπληκτοι, τα χωράφια που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού και σε ένα πλάτος περίπου 700 μέτρων, να έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Ο ποταμός έχει ξεπεράσει το όριό του και στα σημεία που τα αναχώματα ήταν σχετικά χαμηλά, μπήκε στον κάμπο. Η απελπισία για μια ακόμη φορά κυρίευσε τους παραγωγούς...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Την ερχόμενη Κυριακή στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στη Γουριά σεμινάριο με θέμα «Χοροί της Αιτωλοακαρνανίας».

Να είστε όλοι εκεί.

Και πάλι πόσιμο το νερό σε Πεντάλοφο, Γουριά, Λεσίνι.

Το νερό είχε κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση από την Δ/νση Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας.

Ωστόσο η ΔΕΥΑΜ προχώρησε στις ενέργειες που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω και σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής της Σπ. Σταματάτος είναι και πάλι πόσιμο.

Η ΔΕΥΑΜ προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες για το αποτέλεσμα αυτό:

  • Έγινε περίφραξη και αποκλείστηκε ο χώρος των δύο αντλιοστασίων Λεσινίου, Πενταλόφου και Γουριάς σε μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτά.
  • Τσιμεντοστρώθηκε ο χώρος πέριξ των αντλιοστασίων.
  • Έγινε συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
  • Έγινε διευθέτηση παρακείμενων πηγαίων εκφορτώσεων ώστε να απομακρύνονται τα επιφανειακά νερά από τα έργα υδρομάστευσης στο Α/Σ Λεσινίου.
  • Εξυγιάνθηκε το δίκτυο και οι πηγές με υπερχλωρίωση και υδραυλικο ξέπλυμα.
  • Πραγματοποιήθηκαν πολλές δειγματοληψίες ώστε να διαπιστώνεται το αποτέλεσμα των ενεργειών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταματάτο τα δείγματα που πάρθηκαν από τις πηγές πριν την χλωρίωση δεν έχουν μικροβιακό φορτίο. Όπως και τα δείγματα που πάρθηκαν κατά το διάστημα της απαγόρευσης.

ΜΑΡΘΑ ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία