Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύντομα θα λειτουργήσουν οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Μεσολογγίου, όπως διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Καραπαπάς.

Ωστόσο πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες, καθώς δεν έχουν ακόμα ηλεκτροδοτηθεί, αρκετοί κάτοικοι αρχίσαν να ρίχνουν εκεί τα σκουπίδια. Για να μπουν σε λειτουργία πρέπει πρώτα η υπηρεσία καθαριότητας να απομακρύνει τα σκουπίδια από εκεί δεδομένου ότι έχουν αρχίσει να δημιουργούν δυσοσμία. Πάντως όλη αυτή η επιθυμία των κατοίκων να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους κάδους μακάρι να συνεχιστεί, καθώς...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Τα έργα εκτελούνται βάσει εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς καμία βιασύνη όπως αναφέρετε.  Για την διακοπή εργασιών ενός έργου υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και δεν γίνεται κατά το δοκούν.  Περαιτέρω αναίτιες παρατάσεις, χωρίς να τις έχει ζητήσει ο ανάδοχος, το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι επιβάρυνση του Προϋπολογισμού του Δήμου με Αναθεωρήσεις και Απαιτήσεις  του αναδόχου, που μπορεί να φθάνουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρ

Όπως προφορικά αλλά και εγγράφως σας ενημερώσαμε το έργο εκτελείται απολύτως σύννομα με όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και συγκεκριμένα για τα περιβαλλοντικά έχει εκδοθεί η με Α.Π. 86533/3473/29-11-2018 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.  Στην παρούσα απόφαση στα διατακτικά 5 και 6 αναφέρει ότι ένα έτος μετά την αποπεράτωση του έργου «ο φορέας οφείλει να φροντίσει για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων και την έκδοση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης». Το έγγραφο με Α.Π. 284846/15-7-2019 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θέτει στο αρχείο την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων τμήματος του έργου καθώς όπως αναφέρει το έργο εκτελείται με την προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση.  Άρα προς τι όλα τα παραπλανητικά γραφόμενά σας. Εμείς έχουμε ήδη φροντίσει ο ανάδοχος, χωρίς να είναι στις υποχρεώσεις του, να δεσμευτεί για να συνδράμει τον δήμο, για την έκδοση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων με την σύνταξη των απαιτούμενων μελετών μετά την εκτέλεση του έργου.  

Τέλος για να μην αιωρούνται εντυπώσεις που προσπαθείτε να προκαλέσετε, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι το έργο ανατέθηκε μετά από ηλεκτρονική ανοικτή διαδικασία όπως ο νόμος ορίζει και έχει εγκριθεί η σύναψη της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Αντιδήμαρχος
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Καραπαπάς Γιώργος

 

Πήγαν καλά οι «παλιοσειρές»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Έχοντας την εξουσία στα χέρια τους κυριάρχησαν στους επανεκλεγέντες του Ν. Καραπάνου οι περισσότεροι από τους νυν δηµοτικούς συµβούλους.

Πρώτος των πρώτων ο Σπ. Καρβέλης που τετραπλασίασε τις ψήφους του αν και «Τσάρος» των οικονοµικών, µια φύσει αντιδηµοφιλής θέση... Με τα ληξιπρόθεσµα που πήρε αφειδώς από την κυβέρνηση το πόστο του ήταν καθοριστικό σε όλη την πενταετία µε σωρεία αναθέσεων κ.λπ.

Γ. Καραπαπάς, Τ. Σκαρµούτσος τα πήγαν εξίσου καλά, δύο εργατικά στελέχη που δεν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους συμπολίτες μου που για μια ακόμη φορά εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό μου με την ψήφο τους.

Επίσης ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Νίκο Καραπάνο για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Πιστεύω πως ανταποκρίθηκα στα καθήκοντά μου, καταθέτοντας το μέγιστο των δυνάμεών μου προκειμένου να παραχθεί αυτό το μεγάλο κι αξιόλογο έργο στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Αυτό το έργο θα συνεχίσω να το υπερασπίζομαι από τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας πάντα «παρών» και δίπλα στους συμπολίτες μου. Το επιβάλλουν οι αρχές και η συνείδησή μου.

Σας ευχαριστώ όλους.

Γεώργιος Καραπαπάς
Αντιδήμαρχος Έργων

Προεκλογικός ο αποχαρακτηρισµός;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την έγκριση για τον αποχαρακτηρισμό δύο εισόδων του Μεσολογγίου ζήτησε από το Σώμα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραπαπάς, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για τις οδούς Ναυπάκτου και Παπαδιαμαντοπούλου, που είναι χαρακτηρισμένες ως επαρχιακές οδοί και ποτέ δεν έγιναν ενέργειες αποχαρακτηρισμού. Όπως είπε ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, πρόσφατα έκανε σύσκεψη με τους κατοίκους παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Λύτρα, ο οποίος πρότεινε τον αποχαρακτηρισμό του δρόμου αυτού. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι σε δυο - τρείς μήνες θα έχει δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ, οπότε θα μπορεί πλέον ο δήμος να κάνει παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας σε ένα δρόμο – καρμανιόλα που έχει στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι γιατί αυτή η διαδικασία γίνεται τώρα και μάλιστα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 04/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Κανένα απολύτως έλλειμμα δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του υπό κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μεσολογγίου ξεκαθάρισε σήμερα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραπαπάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καραπαπάς διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «έλλειμμα προϋπολογισμού», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως το έργο προχωρά κανονικά, καθώς έχει αναδειχθεί ανάδοχος ενώ έχει οριστεί επιβλέπων μηχανικός από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η πορεία υλοποίησης ενός σημαντικού για τον αθλητισμό έργου, βρίσκεται υπό την εποπτεία των Υπηρεσιών που υπεύθυνα και μεθοδικά θα το παραδώσουν στους δημότες.

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία