Αγγελίες    Επικοινωνία

Μια σπουδαία εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου στο Μενίδι.

 Ο συγγραφέας κ. Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης παρουσίασε το νέο του βιβλίο "Οι σημειώσεις του Φαροφύλακα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Στοχαστής". Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου "Ερωδιός", η πρόεδρος του οποίου κυρία Ναυσικά Σκεντέρη παρουσίασε στο κοινό που παρευρέθηκε σε αυτήν, τον συγγραφέα. Η κοινωνική λειτουργός κυρία Μαρία Μπακέλα διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε γενικότερα στην ιστορία του φάρου της Κόπραινας και του χώρου συνολικά της Κόπραινας, στο χώρο της οποίας εκτυλίσσεται η πλοκή του νέου του βιβλίο. 

Προβλήθηκαν και δύο βίντεο, το ένα εκ των οποίων περιελάμβανε φωτογραφίες από την Κόπραινα και τον Φάρο της και το άλλο σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν στην περιοχή αυτή.

Πηγή: sociologyalert.blogspot.com

Η Πεντάλοφος Μεσολογγίου υποδέχεται την Πενταλοφιώτισσα Αγαθή Δημητρούκα, το Σάββατο 3 Αυγούστου σε μια ιδιαίτερη βραδιά στην πλατεία του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στις 8 μ.μ.

Θα γίνει παρουσίαση βιβλίων, καθώς και συναυλία.

Η Παρουσίαση των βιβλίων της θα γίνουν από τους:

- Θανάση Μπίκα – δημοσιογράφο, όπου θα παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα «Πουλάμε τη ζωή χρεώνουμε το Θάνατο», τα παιδικά της χρόνια στη Πεντάλοφο, η γνωριμία της με τον Γκάτσο. Κατόπιν, η Αθήνα και η ζωή της με παρέα όλους όσους στιγμάτισαν τον πολιτισμό, την νεότερη Ελλάδα.

- Σπυριδούλα Κάππα, βιβλιοθηκονόμο, εμπνεύστρια και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου, θα παρουσιάσει το Ανθολόγιο «Κήπος με γιασεμάκια ο ουρανός» όπου περιλαμβάνει όλη την στιχουργική δουλειά της Δημητρούκα από το 1977 έως σήμερα.

- Άννα Βάννα, φιλόλογο, η οποία θα παρουσιάσει το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Αν», το οποίο βραβεύθηκε με το βραβείο «Αναγνώστη 2019» και βρίσκεται στην βραχεία λίστα Public για το 2018.

Θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικούς μουσικούς με τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, με τραγούδια που την ενέπνευσαν, που συμμετείχε και προπάντων δικά της σε ενορχήστρωση Μάνου Χατζηδάκη!

Θα υπάρχει η ευκαιρία αγοράς βιβλίων της από την έκθεση που θα υπάρχει στον χώρο και θα μπορεί να τα υπογράψει η ίδια.

Επίσης θα υπάρχει μπουφές με κεράσματα, προσφορά του Caponso Bakery - Patisserie, φρέσκια λεμονάδα και αναψυκτικά, προσφορά της Δήμητρας Κουκουρδέλη.

Μεγάλη η προσφορά και η βοήθεια για τη δημιουργία αυτής της εκδήλωσης από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πενταλόφου και τον πρόεδρο Γιώργο Μαζαράκη!

Ο τόπος μας αγκαλιάζει, ανακαλύπτει, υποδέχεται και τιμά την Αγαθή Δημητρούκα σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα μείνει στην ιστορία και ιδιαίτερα στην μνήμη της νεότερης γενιάς που θα διαγράψουν το αύριο αυτού του τόπου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Πληροφορίες: 6983498679

Σε μια χαρούμενη γειτονιά μετεβλήθη ο πεζόδρομος της Ραζηκότσικα προχθές το βράδυ κατά την παρουσίαση του νέου - του 33ου - βιβλίου της «Διεξόδου» που σχετίζεται με τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Τίτλος του «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ, Ελληνικός Κινηματογράφος 1938-1968» και συγγραφέας του ο δικηγόρος και συλλέκτης Γιάννης Μπαρδάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στην οθόνη του Δημήτρη Χόρν να ερμηνεύει το «Ηθοποιός σημαίνει φως» του Μάνου Χατζηδάκι ενώ η επιμελήτρια του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» Ειρήνη Καρανικόλα καλωσόριζε το ακροατήριο που είχε αναπτυχθεί κατά μήκος του πεζόδρομου.

Η βιβλιοπαρουσίαση δεν έγινε με τον συνήθη τρόπο των μονολόγων, αλλά με έναν ευρηματικό διάλογο που έκαναν μεταξύ τους οι προσκεκλημένες της «Διεξόδου» Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα.

Οι παρουσιάστριες με την ευρεία κινηματογραφική και θεατρική τους παιδεία αλλά και την εξαιρετική ικανότητα στη μετάδοση των σκέψεών τους ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο περιεχόμενο του πρωτότυπου λευκώματος των 410 σελίδων και των ισάριθμων φωτογραφιών.

Καθισμένες σε τραπεζάκια καφενείου τοποθετημένα μπροστά από ελιές, που αποτελούσε το σκηνικό κάτω από την οθόνη προβολής, δημιούργησαν μία φιλική ατμόσφαιρα που κορυφώθηκε το τελευταίο ημίωρο με την προβολή αποσπασμάτων παλιών Ελληνικών κωμικών ταινιών που είχαν κοινό θέμα - επίκαιρο στις μέρες μας - τις εκλογές και τους πολιτικούς και αφού προηγουμένως ο Γιάννης Μπαρδάκης, έκδηλα ενθουσιασμένος, ευχαρίστησε τους διακόσιους περίπου καθισμένους και όρθιους Μεσολογγίτες, Αγρινιώτες, Πατρινούς, Ναυπάκτιους αλλά και Αθηναίους «σινεφίλ» που είχαν έλθει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 08.00 μ.μ., στο «Πνευματικό Στέκι Γιάννη και Γεωργίας Παπαδάτου», θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε το ποδόσφαιρο».

Θα μιλήσουν ο Γιάννης Παπαδάτος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Γεωργάκης κι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Νίκος Μάλλιαρης.

Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση του ποδοσφαίρου με τον πολιτισμό και την ενασχόληση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη με το λαϊκότερο των αθλημάτων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 η "Διέξοδος" πρωτοτυπεί ξανά.
Στις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή - Κότσικα, μπροστά από το Ιστορικό της Μουσείο, θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση συνοδευόμενη από μια εύθυμη και επίκαιρη κινηματογραφική νότα.
Πρόκειται για την παρουσίαση του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 - 1968» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από το τμήμα εκδόσεων της «Διεξόδου».
Ένα λεύκωμα βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημμυρίζει από νοσταλγία και μνήμες.
Μια επίπονη και γοητευτική τριαντάχρονη περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, με αφετηρία την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία το 1938 έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της.τηλεόρασης.
Ένα συλλεκτικό άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο και μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι έλληνες σινεφίλ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα με συντονίστρια της εκδήλωσης την επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί μία σειρά αποσπασμάτων από κινηματογραφικές ταινίες με σενάρια σχετιζόμενα με εκλογές.

Aπό τη σελίδα της Διεξόδου στο facebook

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», βιβλιοπαρουσίαση του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ – Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 - 1968» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από το τμήμα εκδόσεων της «Διεξόδου».

Πρόκειται για ένα λεύκωμα βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημυρίζει από νοσταλγία και μνήμες.

Μια επίπονη και γοητευτική περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, μέσα από ταινίες που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος τριάντα ολόκληρων χρόνων.

Από την αφετηρία του το 1938 με την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της τηλεόρασης.

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ένα άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι έλληνες σινεφίλ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα με συντονίστρια την επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί μία σειρά αποσπασμάτων από ταινίες με σενάρια σχετιζόμενα με εκλογές.

 Για την εκδήλωση, όπως γίνεται πάντα στη «Διέξοδο», δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

Σελίδα 1 από 21

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία