Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές για την βελτίωση της καθημερινότητας, και όχι μόνο, βρήκε τον πρώην δήμο Οινιάδων ο νυν αντιδήμαρχος, Αντώνης Αλετράς, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αλετράς ήταν δήμαρχος κατά το διάστημα 2007 - 2010 και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τις ανάγκες της. Εννέα χρόνια μετά, όπως λέει, βρίσκει τον πρώην δήμο σχεδόν όπως τον άφησε σε ότι αφορά στην δημιουργία σημαντικών υποδομών. Για παράδειγμα η υδροδότηση του Νεοχωρίου από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου, δεν παρουσίασε καμία πρόοδο, παρόλο που επί δικής του θητείας είχε κατασκευαστεί η δεξαμενή και ο αγωγός. Εκείνο που απέμενε ήταν η σύνδεση με το δίκτυο που είχε προϋπολογισμό...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/07/2019

Του Σωκράτη Στέλλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περίοδος συνεχών επαφών είναι η παρούσα για τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, ώστε να χτιστεί με τον καλύτερο τρόπο η νέα δημοτική αρχή.

Οι συναντήσεις με συνεργάτες του είναι συνεχείς, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποκτήσει γνώση και γνώμη για πολλά θέματα που απασχολούν τον δήμο, παρά την δυσκολία που συναντά στην ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Εκείνο που προέχει άμεσα είναι να γίνει η επιλογή των αντιδημάρχων και των...

 

Ο ρόλος Γιαννόπουλου
Σε αυτή την ομάδα που στήνεται κομβικό ρόλο θα έχει ο Ντίνος Γιαννόπουλος που ακούγεται ότι θα πάρει την θέση του Νίκου Σολδάτου, ως γενικός γραμματέας του δήμου. Είναι μια θέση κλειδί μέσω της οποίας συντονίζεται το έργο του δήμου, υπάρχει στενή συνεργασία με τους αιρετούς, γίνεται η επεξεργασία των αποφάσεων και απαιτεί...

 

Ποιοι πάνε πού
Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για ανάληψη της αντιδημαρχίας Οικονομικών από τον Σπ. Βασιλείου και των Έργων από τον Σπ. Διαμαντόπουλο. Ο Αντώνης Αλετράς θα έχει ως αρμοδιότητα τους Οινιάδες, αλλά και άλλους τομείς που δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη, π.χ. το πράσινο και κομμάτια της...

 

Ανάγκη για αναπτυξιακή αντιδημαρχία
Άγνωστο είναι εάν ο κ. Λύρος ορίσει και πέμπτο αντιδήμαρχο και τι αρμοδιότητες θα του μεταφέρει. Για πολλούς η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται έναν ικανό manager σε θέση π.χ. Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Τουρισμού...

 

Οι υπόλοιπες θέσεις
Στο σκέλος των δημοτικών επιχειρήσεων, του προέδρου δημοτικού συμβουλίου και των πολιτιστικών ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το παζλ. Για πρόεδρος του Δ.Σ. μάλλον προορίζεται ο γιατρός Γιάννης Τσώλος. Στο Πνευματικό Κέντρο ως επικρατέστερη δείχνει η δικηγόρος Παρασκευή Πετρονικολού. Η Κοινωφελής και η ΔΕΥΑΜ δεν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 25/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη φιλοξενείται σήμερα στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών υπό την επιμέλεια ομάδας σπουδαστών της σχολής Καλών Τεχνών με τους καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο του ΚΑΝΣΑΣ.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, που επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια στα πλαίσια της αδελφοποίησης του δήμου της πόλης Lawrence του Κάνσας με τον πρώην δήμο Οινιαδών, την πρωτοβουλία της οποίας είχε υλοποιήσει ο τότε Δήμαρχος κ. Αντώνης Αλετράς.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας αυτής ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κώστας Λύρος είχε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Lawrence κ. Bob Schumm, o oποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κα Sandra Schumm καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όσο και με τον καθηγητή του πανεπιστημίου θεάτρου κ. Dennis Christilles, Όπως ο ίδιος τόνισε στην ομήγυρη, που  πλαισίωσαν την συνάντηση σε ένδειξη καλής φιλοξενίας και τιμής παρουσία και του κ.Αλετρά, ανεπιφύλακτα τέτοιες δράσεις προάγουν τον πολιτισμό, προβάλουν τον τόπο μας και ενισχύουν την εξωστρέφεια.

Αμοιβαία και ένθερμη ήταν η διάθεση μεταξύ και των δύο δημάρχων των αδελφοποιημένων Δήμων, όχι μόνο να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, αλλά να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις των πόλεων  και να επεκταθούν και σε άλλες δράσεις.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος της Νεμέας Κώστας Φρούριος καθώς η σύζυγος του κατάγεται από το Νεοχώρι.

 

Προς αξιοποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Σιγήν ιχθύος τηρεί ακόµη ο νέος δήµαρχος σε ό,τι αφορά την ανάληψη θέσεων από τους εκλεγµένους του δηµοτικούς συµβούλους.

Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν ανάψει ενόψει του Σεπτεµβρίου. Εκείνο που προέχει βέβαια δεν είναι να γίνουν τοποθετήσεις µε σειρά ψήφων, αλλά βάσει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Λάβρος ο Αντώνης

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

 

Από πολλές αιχµές συνοδεύτηκε το ευχαριστήριο του Αντώνη Αλετρά, πρώην δηµάρχου Οινιαδών που εξελέγη µε τη νέα Δηµοτική Αρχή.

«Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα µου σ’ αυτές τις εκλογές, πολλοί γυρολόγοι και αβανταδόροι, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς στα εκλογικά, ενοχλήθηκαν εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν τολµούν να κατέβουν υποψήφιοι για να µετρήσουν τις ικανότητες τους και τις δυνάµεις τους», ανέφερε ο κ. Αλετράς και πολλοί θεώρησαν πως φωτογραφίζει τον...

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Με το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας αλλά και εμένα προσωπικά.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στην δημοτική ενότητα Οινιαδών, από τον συνδυασμό μας εκλέχτηκαν νέα παιδιά σε ηλικία αλλά και σαν πρωτάρηδες στα δημοτικά πράγματα. Πιστεύω στην ικανότητα τους και την εργατικότητα τους και γι’ αυτό θα πετύχουν. Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου σ’ αυτές τις εκλογές, πολλοί γυρολόγοι και αβανταδόροι, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς στα εκλογικά ενοχλήθηκαν εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν τολμούν να κατέβουν υποψήφιοι για να μετρήσουν τις ικανότητες τους και τις δυνάμεις τους.

Διέσπειραν τότε διάφορες ανόητες θεωρίες για συντάξεις, για παλιά υλικά, για τελειωμένους και διάφορες άλλες ανοησίες. Τους λέω και πάλι ότι σ’ αυτόν τον τόπο έχουμε και ιστορία και προσφορά. Και ότι σ’ αυτές τις εκλογές κατέβηκα ως υποψήφιος με τον καθ' όλα έντιμο άνθρωπο Κώστα Λύρο, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω με τις δυνάμεις που διαθέτω να φύγει ο σημερινός δήμαρχος ο οποίος επί πέντε χρόνια έφερε άλλα ήθη στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση. Η αδιαφάνεια, η συναλλαγή και η χυδαιότητα αποθεώθηκαν. Με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να εκτεθούν ακόμη και παλιοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, συναλλασσόμενοι μαζί του. Οι εκλογές αυτές ήταν οι πιο εξαχρειωμένες από όσες έχω να θυμάμαι μέχρι σήμερα. Όχι με ευθύνη μόνο του σημερινού δημάρχου αλλά και των συνεργατών του. Ο πολιτικός πολιτισμός ήταν άγνωστη λέξη για πολλούς από τους συνεργάτες του.

Στο διαδίκτυο οργίασαν οι ψεύτικες ειδήσεις, η μαύρη προπαγάνδα και η χυδαιότητα. Στο Νεοχώρι μερικά «μεγάλα κεφάλια» που θέλουν να το παίζουν εκλογομάγειροι και αβανταδόροι, πέρα από τις κακοήθεις διαδόσεις δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν (με αμοιβή ασφαλώς) και έναν υπανάπτυκτο «φουσκωτό» για τα θελήματα τους αλλά και για να ανεβάζει στο διαδίκτυο διάφορα ανορθόγραφα και χυδαία κείμενα για τον συνδυασμό μας, μιλάμε για κατάντια.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι περίμενα να τελειώσουν οι εκλογές για να γράψω όλα τα παραπάνω γιατί ο πολίτικος μου πολιτισμός δεν μου επέτρεπε να ασχοληθώ νωρίτερα μαζί τους, αλλά και για να δω μέχρι που φτάνει η εξαχρείωσή τους.

ΑΛΕΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία