Αγγελίες    Επικοινωνία

Εορτή Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και στο Λεσίνι Μεσολογγίου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός. Πλήθος πιστών συμμετείχε σε μια εορτή που χάρισε ευλογία κι όμορφες εικόνες σε όλους: Θρησκευτική κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα, άρωμα παράδοσης αλλά και αγνής φιλοξενίας.
Στο κέντρο του Ιερού Ναού τα Ιερά Λείψανα των Οσιάθλων Πατέρων, των εν τη Ιερά Μονή Ταώ Πεντέλης αναιρεθέντων, και του Οσίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου μαζί με την Ιερά Εικόνα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου χάριζαν ευλογία και δύναμη στους πιστούς. Γύρω τους νέοι της ενορίας με παραδοσιακές στολές έστελναν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του τόπο μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στη λιτάνευση, προπορευόταν το Δημοτικό Σχολείο Λεσινίου με την Ελληνική Σημαία και ακολουθούσαν νέοι και νέες με τη σημαία του Ιερού Ναού, τα εξαπτέρυγα, τα θυμιατά και τις άγιες εικόνες στα χέρια τους… Σαν μια υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να σηκώνουν την Ελλάδα και την Πίστη μας…
Στο τέλος, οι καμπάνες τους Ιερού Ναού τους υποδέχτηκαν όλους χαρμόσυνα! Ευλογημένοι άρτοι και γλυκίσματα από τις ενορίτισσες μοιράστηκαν, αντίδωρα της πίστης και της αγάπης!
Και του χρόνου!

Στις 30 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Λεσίνι Μεσολογγίου. Φέτος, ιδιαίτερη ευλογία και χαρά αποτελεί η δυνατότητα που θα έχουν οι πιστοί να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των σφαγιασθέντων Πατέρων της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος  Νταού Πεντέλης και του Αγίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου, καθώς επίσης και η νέα εικόνα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου που φιλοτεχνήθηκε στο εργαστήρι του συντοπίτη μας αγιογράφου Φώτη Κόκκαλη, δωρίστηκε από ευσεβή πιστό και  θα κοσμεί τον ιερό Ναό από εδώ και στο εξής.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

17:30 Υποδοχή Ιεράς Εικόνας Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

17:45 Υποδοχή Ιερών Λειψάνων  των  Οσιάθλων Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Ταώ (Νταού) Πεντέλης αναιρεθέντων και του Οσίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου.

18:00 Πανηγυρικός Εσπερινός Εορτής

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

07:00 Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία

10:00 Λιτανεία της Ιεράς εικόνας και των Ιερών Λειψάνων συνοδεία νέων ντυμένων με παραδοσιακές στολές.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Με πανηγυρικό και συνάμα κατανυκτικό τρόπο εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Λεσίνι Μεσολογγίου.
Κατά τη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης   Αιτωλίας και Ακαρνίας κ. Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συμμετείχαν ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσολογγίου αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Καντάνης και ο οικείος εφημέριος π. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.
Αμέσως μετά ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα και των σεπτών λειψάνων του αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως. Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών οι οποίοι ακολούθησαν μέχρι το τέλος της λιτανείας τηρώντας το έθιμο να περάσουν κάτω από την εικόνα κατά την είσοδο στον ιερό ναό.
Ξεχωριστό χρώμα έδωσε η παρουσία και συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου, η οποία υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού στο τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το ήθος και τις χορευτικές της ικανότητες.

Εν όψει της μεγάλης εορτής του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου ενημερώνουμε τους ευσεβείς Χριστιανούς για τις ακόλουθες λατρευτικές εκδηλώσεις της ομώνυμης ενορίας Λεσινίου.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017
Ώρα 17:45 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών λειψάνων Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως.
Ώρα 18:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός Εορτής Αποστόλου Ανδρέα Πρωτοκλήτου μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017
Ώρα 07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο Λόγο.

Ώρα 10:00 π.μ.: Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους του Λεσινίου της ιστορικής ιερής εικόνας των Εισοδίων Θεοτόκου του  βυζαντινού ναού της ενορίας μας, της ιερής εικόνας του αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου καθώς και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως. Αμέσως μετά η ομάδα παραδοσιακών χορών του Λυκείου Νεοχωρίου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.
Ώρα 11:30 π. μ.: Αναχώρηση ιερών λειψάνων.


Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε ο άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος στο ιστορικό Λεσίνι Μεσολογγίου.

Μεγάλη ευλογία πρόσφερε η προσκύνηση σεπτών μορίων του λειψάνου του Αγίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου ο οποίος κατά την ιεραποστολική του δράση πέρασε από τα μέρη της ενορίας και σήμερα λάμπρυνε ξανά την περιοχή με τα σεπτά λείψανά του.

Ιδιαίτερη χαρά σκόρπισε η ελπιδοφόρος παρουσία νέων της ενορίας και του χορευτικού τμήματος του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου που συμμετείχαν με παραδοσιακές στολές στην ιερά λιτάνευση που ακολούθησε και εν συνεχεία χάρισαν παραδοσιακούς χορούς στους πιστούς υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού.

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της

Τον Πολιούχο της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα 30 Νοεμβρίου 2016, η Πάτρα.

Ήδη πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνέρευσαν από χθες Τρίτη στον ναό για να προσκυνήσουν την τίμια κάρα που βρίσκεται στο κέντρο της εκκλησίας, όπως επίσης και τον σταυρό του μαρτυρίου του.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και αναμένεται να παραστεί και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στον Εσπερινό προεξάρχει ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Η Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου ανθοστολισμένη με λευκά και κόκκινα γαρύφαλλα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ιερού ναού ενώ ο κόσμος εκτός από την Αγία Κάρα προσκυνά και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου που φυλάσσεται σε ωραία χιαστή ξύλινη θήκη.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν από τις 07.00 σήμερα το πρωί με τον Όρθρο και θα συνεχιστούν με τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι Αρχιερείς και τη Δοξολογία που ξεκίνησε στις 10.45 το πρωί.

Ακολουθεί λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (οδός Αγίου Ανδρέου, Δημ. Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων, Αγ. Ανδρέου και επιστροφή στο ναό).

Αναμένεται πλήθος προσκυνητών ενώ η οργάνωση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, είναι μεγάλη, όπως τόνισε στο thebest.gr, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης προϊστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου, ο οποίος θα είναι και φέτος τελετάρχης.

Από πλευράς αρχιερέων όπως γνωστοποιήθηκε, θα έρθουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Επίσης θα παραστούν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο Μητροπολίτης Ατλάντα κ.κ. Αλέξιος που έλκει την καταγωγή του ως γνωστό από την Αχαία. Ο κ.κ. Αλέξιος θα προεξάρχει στη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Το γενικό πρόσταγμα για τον λαμπρό 2ήμερο εορτασμό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου έχει ο οικείος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που είναι και ο οικοδεσπότης του εορτασμού.

 Πηγή: thebest.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία