Αγγελίες    Επικοινωνία

«Αγαμέμνων»: Εξαιρετικές ερμηνείες στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μια καταπληκτική παράσταση αρχαίας τραγωδίας, με εξαιρετικές ερμηνείες, παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο πολυπληθές κοινό στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνη.

Πρόκειται για τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, μία διδακτική παράσταση που δίνει την ευκαιρία στους θεατές να σκεφτούν τον παραλογισμό του κόσμου.

Το σκηνικό αποτελούνταν από μια μακρόστενη εξέδρα που σηματοδοτούσε τον χώρο της εξουσίας, ενώ μέσα από τους κατάλληλους φωτισμούς αναδείχτηκαν τα τραγικά στοιχεία του έργου.

Η συγκεκριμένη τραγωδία αφηγείται την επιστροφή του Βασιλιά Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, τη θερμή αρχικά υποδοχή της γυναίκας του Κλυταιμνήστρας, η οποία όμως κρύβει το οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του, που έχει καταστρώσει με τον εραστή της και ξάδελφο του Αγαμέμνονα Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της κόρης τoυς Ιφιγένειας, δείχνει μέσα από τη σοφία του Αισχύλου, το φαύλο κύκλο αίματος που ανοίγουμε, όταν ζητάμε τυφλή εκδίκηση.

Το έργο έτυχε θερμής υποδοχής και οι πολυτάλαντοι ηθοποιοί που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό μετά το τέλος της παράστασης.

Να σημειώσουμε ότι οι παραστάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 4 Αυγούστου με την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη.

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία