Αγγελίες    Επικοινωνία

Μαθαίνουν διαδραστικά οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Τσουκαλά»
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Συμμετοχή σε πανελλήνιο project με επίσκεψη στην Πάλαιρο και υπέροχες εμπειρίες για τους 18 μαθητές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

«Υour Thoughts on Greece - Οι σκέψεις σας για την Ελλάδα». Με αυτό τον τίτλο υλοποιείται εδώ και λίγο καιρό ένα πανελλήνιο διαδραστικό project βιωματικής εκπαίδευσης με την συμμετοχή κέντρων ξένων γλωσσών από διάφορες περιοχές.

Η βιωματική αυτή δράση έχει ως σκοπό να προσφέρει στους μαθητές, που διδάσκονται την Αγγλική γλώσσα, τη δυνατότητα να μιλήσουν με τουρίστες και να τους πάρουν συνέντευξη για το πώς βλέπουν την ζωή στην χώρα μας, τι τους αρέσει ή ακόμη και τι δεν τους έχει ικανοποιήσει κ.λπ. Αυτομάτως ο μαθητής Αγγλικών μπαίνει στην θέση ενός δημοσιογράφου και απευθύνει ερωτήσεις στους συνεντευξιαζόμενους εξασκώντας τα όσα μαθαίνει αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες με σκοπό την σωστή και με ευφράδεια χρήση της γλώσσας.

Από την περιοχή μας στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Νικολέτας Τσουκαλά, που διατηρεί δύο φροντιστήρια στο Λεσίνι και την Κατοχή. Έλαβαν μέρος 18 από τους μαθητές των μεγαλύτερων επιπέδων, οι οποίοι και μετέβησαν στην Πάλαιρο για να συνομιλήσουν με τους Βρετανούς τουρίστες που έκαναν εκεί τις διακοπές τους. Πράγματι, τα παιδιά υλοποίησαν την «αποστολή» με μοναδικό πάθος. «Ο ενθουσιασμός των παιδιών, οι εκπλήξεις που διαδέχονταν η μια την άλλη, τα εξαιρετικά σχόλια για τις γνώσεις των παιδιών, τα πρόσωπά τους που έλαμπαν κάθε στιγμή κ.λπ. καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού είναι μόνο λίγα από τα οποία με κάνουν να λέω θέλω να το ξαναζήσω!!», μας είπε χαρακτηριστικά η Νικολέτα Τσουκαλά, ιδιοκτήτρια του Κέντρου και απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας - διδασκαλίας Αγγλικών από το Middlesex University του Λονδίνου.

Στο τέλος σε όλους τους ξένους επισκέπτες δόθηκε κέρασμα από τοπικά προϊόντα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη δράση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 120 Κ.Ξ.Γ. από Ελλάδα και Κύπρο.

Η κα Τσουκαλά ευχαριστεί ιδιαίτερα το ξενοδοχείο «Βουνάκι» στην Πάλαιρο που κατ’ εξαίρεση φιλοξένησε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις του και την κα Ειρήνη Στρούμπα-Ξανθέα για την έμπνευση της δράσης αυτής.

 

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νικολέτας Τσουκαλά

Λεσίνι – Κατοχή

Τηλ. 26320 31249 - 26323 06729

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία