Αγγελίες    Επικοινωνία

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση αγιογραφίας στο Νεοχώρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Του Σπύρου Συμεών για την "Αιχμή"

 

Άνοιξε τις θύρες της προς το κοινό η έκθεση αγιογραφίας των μαθητών του τμήματος αγιογραφίας του πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε παραχωρημένο οίκημα από την κ. Μάρθα Γιακοπούλου για τις ανάγκες της διενέργειας της εκθέσεως στην Μεγάλη Πλατεία του Νεοχωρίου.
Η έκθεση εντάχθηκε στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων του πολιούχου και προστάτου της κωμοπόλεως του Νεοχωρίου του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, του αγαπημένου μαθητή του Χριστού. Ανήμερα της πανήγυρεως τελέσθηκε και αγιασμός στον χώρο της εκθέσεως από τον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Αντωνόπουλο, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και υπεύθυνου του ιδιαίτερου γραφείου του επιχώριου Μητροπολίτου ο οποίος προηξείχε και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Ευαγγελιστού Ιωάννου.
Μαθητές από τα σχολεία αλλά και κάτοικοι του Νεοχωρίου και των γύρω περιοχών έδωσαν το "παρών" κατακλύζοντας τον χώρο της εκθέσεως κατά τις δυο πρώτες ημέρες της διενέργειάς της με πολύ θετικά σχόλια για τα σχέδια και τις απεικονίσεις Αγίων αλλά και σκηνές και παραστάσεις των βίων τους. Εικόνες και σχέδια της Παναγίας του Χριστού, του Αγίου Νικολάου πρωταγωνιστούσαν στον χώρο σχεδιασμένα από τους μαθητές βασισμένα πάνω σε πρότυπα βυζαντινών εικόνων αφήνοντας δε και το προσωπικό στίγμα του κάθε μαθητή πάνω στην απεικόνισή τους.
Η έκθεση συνεχίζεται προβάλλοντας τη δουλειά των μαθητών κάτω από την σεπτή καθοδήγηση του δασκάλου τους Φώτιου Κόκκαλη, αλλά και με αμείωτο ενδιαφέρον από τους φιλότεχνους για να αντικρίσουν την τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας μέσα από την ματιά νέων καλλιτεχνών.

Ώρες λειτουργίας: 10:30-13:00 και 17:00-20:00
Διάρκεια έκθεσης: 25/9 έως 4/10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία