Αγγελίες    Επικοινωνία

Εκδήλωση στους Αγίους Ταξιάρχες από τους παραθεριστές του Λούρου
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αρτοκλασία στο ανακαινισμένο μοναστήρι των Ταξιαρχών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού Λούρου Νεοχωρίου, το Σάββατο 29/7/17, με λειτουργία και αρτοκλασία στο παλιό μοναστήρι των Ταξιαρχών.

Παραβρέθηκαν δεκάδες οικογένειες παραθεριστών και οικιστών καθώς και πολλοί Νεοχωρίτες, που παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και το τρισάγιο που ακολούθησε στο νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα πίσω από το ναό. Να πούμε ότι τελευταία, με την συνδρομή των ενοριτών αλλά και προσωπική εργασία κάποιων οικιστών, ανακαινίσθηκε η εκκλησία του μοναστηριού και έγινε πάλι λειτουργική, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε προ ετών.

Ήταν μια καλή ευκαιρία συνάντησης των μελών του Συλλόγου, που μετά την θρησκευτική εκδήλωση, συγκεντρώθηκαν όλοι στο παραθαλάσσιο αναψυκτήριο «Βατράχι» για καφέ και ανταλλαγή απόψεων. Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Βλαχάκης, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, που δέχεται χιλιάδες λουομένων καθημερινά απ’ όλο το νομό, είναι τα σκουπίδια. Παρά τις καλαίσθητες ταμπέλες ευαισθητοποίησης που τοποθέτησε φέτος ο Σύλλογος, αποχωρώντας οι ημερήσιοι επισκέπτες αφήνουν σωρούς σκουπιδιών. Με δεδομένο ότι ειδικά φέτος ο Δήμος δεν τοποθέτησε κανένα κάδο και φυσικά δεν κάνει αποκομιδή, η πανέμορφη παραλία τείνει να γίνει σκουπιδότοπος.

Επίσης, σημαντικό θέμα είναι ο δρόμος πρόσβασης, που είναι επικίνδυνος σε πολλά σημεία, όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκινήτων. Βέβαια, έγινε πρόσφατα επούλωση των πιο επικίνδυνων σημείων με πίσσα, αλλά χρειάζεται πιο ριζική παρέμβαση. Ακόμη, οι δρόμοι ανατολικά και δυτικά του κεντρικού Λούρου, που είναι χωματόδρομοι και οδηγούν στο ιχθυοτροφείο της Θολής και στα παραθαλάσσια αναψυκτήρια, βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζεται επισκευή με προσθήκη αδρανών υλικών (χαλίκι).

Η διακριτική παρουσία του Συλλόγου, συνεισφέρει στην διατήρηση της παραλίας και την προστασία της περιοχής από ακραίες παρεμβάσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την μεγαλύτερη και ομορφότερη αμμουδιά της Δυτικής Ελλάδος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία