Αγγελίες    Επικοινωνία

Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Αγώνα Δρόμου Οινιαδών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Εκατοντάδες δρομείς, μικρών και μεγάλων αποστάσεων, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα στον Αχελώο ποταμό το άλλο Σάββατο, 20 Μαϊου.

Ο Σύλλογος Δρομέων «Oiniades Running Team» σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Bootcamp», το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου & την Περιφέρεια, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό αγώνα δρόμου με την επωνυμία «1ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run» με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νεοχώρι. Αθλητές και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τη διαδρομή πλάι και πάνω από τον θρυλικό ποταμό, κοντά στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών και σε βυζαντινά μνημεία, με αγώνες χιλίων μέτρων (για μαθητές) 3, 5, 10 χλμ. Ήδη η συμμετοχή ξεπερνά τα 300 άτομα και τις τελευταίες μέρες οι εγγραφές αυξάνονται συνεχώς.

Όλοι οι αθλητές των 5 και 10 χλμ. θα παραλάβουν μπλουζάκι του αγώνα. Οι αθλητές των δρόμων 3 χλμ. και 1000 μ. μπορούν να δηλώνονται έως μια ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων τους. Θα παρέχεται ο αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, νερό, μπανάνα, τοπικό γλυκό και ανάρτηση αποτελεσμάτων σε επίσημα δρομικά sites. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται 19 Μαΐου από τις 18.00 - 21.00 κτίριο της Δ.Ε. Οινιαδών (παλιό Δημαρχείο) και την ημέρα του αγώνα, από τις 15.30 - 18.00 από την γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκίνησης. Οι διοργανωτές έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη δωρεάν μετακίνηση δρομέων (με λεωφορείο), ύστερα από συνεννόηση και εφόσον υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας, στον σύνδεσμο www.acheloosrun.gr. Το αντίτιμο της συμμετοχής θα είναι πέντε ευρώ και ισχύει μόνο για τους δρόμους των 10ΚΜ και 5ΚΜ.)

Το ξενοδοχείο Liberty στο Μεσολόγγι προσφέρει λόγω του αγώνα για κάθε άτομο 15 ευρώ χωρίς πρωινό και 17.5 ευρώ με πρωινό. Επίσης θα υπάρχει Ιατρική κάλυψη και υποστήριξη από το Σώμα Ελλήνων Διασωστών.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των 5ΚΜ και 10ΚΜ (με κύπελλα) και θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν. Επίσης, θα βραβευθούν και οι κατηγορίες: ΑΝΔΡΕΣ (18-29, 30-39, 40-49, 50+) - ΓΥΝΑΙΚΕΣ (18-29, 30-39, 40+). Στο δρόμο των 10ΚΜ μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2000 και άνω και στους δρόμους των 5ΚΜ και 3ΚΜ (δυναμικό βάδισμα) μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2003 και άνω.

Τέλος στο δρόμο των 1000μ. συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, για τους οποίους οι κηδεμόνες τους θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για την υγιή τους κατάσταση.

Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία