Αγγελίες    Επικοινωνία

Οινιάδες: Στα αζήτητα ο μεγαλύτερος ναύσταθμος της αρχαιότητας

Επιστολή Καλόκληρου προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κυρία ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Κυρία Υπουργέ,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ στις Αρχαίες Οινιάδες υπάρχει ο μεγαλύτερος λαξευτός στον βράχο Ναύσταθμος της Αρχαιότητος και είναι κρίμα να το έχουμε κρυμμένο και θαμμένο σα να ντρεπόμαστε.

Τον γνωρίζουν οι ντόπιοι και ελάχιστοι λάτρεις του αρχαίου πολιτισμού οι όποιοι μένουν έκθαμβοι από το μεγαλείο του. Σας επισυνάπτω και μια φωτογραφία να δείτε το καρτερικό μεγαλείο του, το γνωρίζετε και καλό θα ήταν να το επισκεφτείτε και σαν τουρίστας γιατί αξίζει τον κόπο, θα σας αφήσει άφωνο, είναι το Μοναδικό παγκόσμιο Ναυτικό Αρχαίο Μνημείο.

Ποτέ δεν του έγινε διαφήμιση, ποτέ δεν μπήκε σε μια αφίσα του ΕΟΤ και ούτε σε μια οργανωμένη και συστηματική πολιτιστική λογική. Αφήνοντας στο έλεος ένα αξιοζήλευτο μνημείο και μια πολιτιστική κληρονομία που θα έπρεπε να είναι μια από τις αιχμές του δόρατος των πολιτιστικών μας …..του μοναδικού Ναυστάθμου της Αρχαιότητας.

Κυρία υπουργέ….. τους Υπουργούς και υφυπουργούς Πολιτισμού τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα αλλά τα έργα τέχνης παραμένουν στους αιώνες για να δείχνουν το ποιοι είμαστε. Εμείς οι τωρινοί θα πρέπει να αποδείξουμε τουλάχιστον τον σεβασμό μας. Μετά την Μελίνα σας εύχομαι να είστε η επόμενη που θα δείξει λίγο ενδιαφέρον για μια μικρή του διαφήμιση, ειδάλλως άλλη λύση υπάρχει να το σκεπάσουμε πάλι με χώματα και μετά από χρόνια να του κάνουμε μια νέα ανασκαφή γεμίζοντας όλα τα site για το μοναδικό Αρχαίο Ναύσταθμο.

Καλόκληρος Γεώργιος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία