Αγγελίες    Επικοινωνία

Επιμένει στην κατάργηση του νόμου 102/63900/13-09-2019 ο Δ. Κοτσόργιος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την περασμένη Τρίτη 29/10/2019, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ι.Π Μεσολογγίου.

Στην πρόσκληση αναφέρεται στο 2ο θέμα ότι θα γίνει συζήτηση σχετικά με την εγκύκλιο 102/63900/13-09-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρότι λοιπόν είχε ανακοινωθεί ήδη η συζήτηση και παρά το αίτημά μου για ψήφισμα της κατάργησης της αναφερόμενης εγκυκλίου, ο πρόεδρος επιχείρησε να παρακάμψει το θέμα.

Μετά από έντονη παρέμβαση και διαμαρτυρία αναγκάστηκε να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία για το αν τελικά θα γίνει η όχι η συζήτηση επί της εγκυκλίου, παρότι αυτό ήταν δεδομένο από την πρόσκληση ότι θα συζητιόταν.

Κατά την ψηφοφορία για τη συζήτηση ή όχι υπήρξε ισοψηφία και με την ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που θεωρείται διπλή, επιτεύχθηκε η άρνηση σε συζήτηση φιμώνοντας έτσι την διαφορετική άποψη και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την φασιστοποίηση της πολιτικής ζωής που έχει ξεκινήσει και που θα ολοκληρωθεί με την επιβολή ενός δημαρχοκεντρικού μοντέλου.

Ο δήμαρχος κ. Λύρος σε παρέμβασή του προς το σώμα δήλωσε, απευθυνόμενος στους συμβούλους των άλλων παρατάξεων, ότι πρέπει οι σύμβουλοι να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τουλάχιστον ορισμένοι που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης σοσιαλδημοκρατίας, όπως οι αντιδήμαρχοι κ. Αλετράς και κ. Καραπάνος καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παλιούρας και κ. Τέγας, να δημοσιοποιήσουν τον λόγο για τον οποίο ψήφισαν να μην γίνει η συζήτηση για την φασίζουσα εγκύκλιο που καταργεί τις εκλογικές διαδικασίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου.

Δυστυχώς στην πόλη της λευτεριάς, του αγώνα και της θυσίας η δημοτική πλειοψηφία με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο εκφράστηκε με τον χειρότερο τρόπο, αρνούμενη τον διάλογο. Είναι λυπηρό ότι δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στην έκκληση των δημοκρατικών τους αισθημάτων υποκύπτοντας στις παραταξιακές τους υποχρεώσεις.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η συμμετοχή σε διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα δεν είναι παραταξιακή συνεργασία ή κάτι άλλο, αλλά αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση των θεσμικών εκπροσώπων.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο και στην δημοτική πλειοψηφία ότι πιθανόν πρέπει να προβληματιστούν μετά την πορεία που ακολουθούν και να αντικαταστήσουν την επιγραφή στην είσοδο της πόλης λέγοντας ότι «δημότης του Μεσολογγίου πρέπει να είναι κάθε υπόδουλος άνθρωπος».

Για το "ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"
Κοτσόργιος Δημήτριος

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία