Αγγελίες    Επικοινωνία

Μεσολόγγι. Επιχειρηματίας καταδίωξε τον κλέφτη και η αστυνομία τον έπιασε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σε ολόκληρη περιπέτεια μπήκε χθες το πρωί επιχειρηματίας του Μεσολογγίου όταν παραλίγο να πέσει θύμα κλοπής από έναν άνδρα Ρομά.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν έξω από την επιχείρησή του στάθμευσε ένα αυτοκίνητο τροφοδοσίας που ξεφόρτωνε προϊόντα. Ο περίπου 45 ετών Ρομά βρήκε την ευκαιρία την ώρα που όλοι ήταν αφοσιωμένοι στην εκφόρτωση να μπει στην καμπίνα του μικρού φορτηγού με σκοπό φυσικά να κλέψει. Ο επιχειρηματίας όμως τον είδε και τον απομάκρυνε πριν προλάβει να αρπάξει έναν φορητό υπολογιστή και ότι άλλο υπήρχε στο αυτοκίνητο. Στις παρατηρήσεις που του έκαναν οι άνθρωποι της επιχείρησης εκείνος αντέδρασε αρνούμενος τις πράξεις του και προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο. Να σημειωθεί δε, ότι η επιχείρηση βρίσκεται αρκετά κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο γνωστός επιχειρηματίας του Μεσολογγίου όμως άρχισε να τον ακολουθεί και παράλληλα επικοινωνούσε με την αστυνομία δίνοντας το στίγμα του. Έτσι, από το κέντρο της πόλης πήγαν μέχρι τα Ταμπακαριά όπου έφθασαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό που προσήγαγαν τον άνδρα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος διαμένει σε άλλη περιοχή, αλλά έχει δηλώσει τόπο κατοικίας το Μεσολόγγι. Επειδή στο παρελθόν έχει συλληφθεί για αρκετές κλοπές και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αναγκάζεται να έρχεται στο Μεσολόγγι για να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα. Με την ευκαιρία όμως κάνει και μερικές κλοπές για να μην φύγει άπραγος.

Ο επιχειρηματίας δεν κατέθεσε μήνυση, παρόλο που οι κινήσεις του Ρομά έχουν καταγραφεί από τις κάμερες παρακολούθησης της επιχείρησης, διότι είναι βέβαιος ότι δεν πρόκειται ο δράστης να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο και απλά ο ίδιος θα ταλαιπωρείται, χάνοντας χρόνο από την δουλειά του, ενώ μετά θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία του σε όλους τους Ρομά που μπορεί να τον «βάλουν στο μάτι». Ωστόσο με τον καινούργιο νόμο η μήνυση είναι απαραίτητη για να διωχθεί η κλοπή. Στην περίπτωση του εν λόγω Ρομά αν είχε κατατεθεί μήνυση σίγουρα η ποινή που θα του επιβαλλόταν δεν θα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα βάσει του νέου νόμου και ο ίδιος θα φυλακιζόταν.

Όμως δεν μπορεί μονίμως τα θύματα να «δίνουν τόπο στην οργή», και οι Ρομά, εισαγόμενοι και μη, να αλωνίζουν στο Μεσολόγγι, ως ευπαθής κοινωνικά ομάδα….

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία