Αγγελίες    Επικοινωνία

Τη θανάτωση αδέσποτων είχε αποφασίσει ο δήμος Μεσολογγίου
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αυτό καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ο Δήμος Μεσολογγίου και ειδικότερα η 5μελής επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων αποφάσισαν με διαδικασίες fast track και παράνομες την θανάτωση 7 αδέσποτων σκυλιών για την Δευτέρα 5 Αυγούστου με την αιτιολογία, ότι είναι επιθετικά.

Ο Σύλλογος μας σχετικά με αυτό θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:

 1. Ο νόμος αλλά και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβλέπουν επακριβώς την διαδικασία για την θανάτωση αδέσποτων, η οποία προκλητικά καταστρατηγήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση από 3 άτομα μέλη της 5μελούς επιτροπής.

2. Ο Σύλλογός μας ενημέρωσε την Ομοσπονδία μας, η οποία έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο κοινοποιώντας την σε όλες τις Αρμόδιες Αρχές, Υπουργούς, Αστυνομία Εισαγγελία κοκ.

 3. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ηθικό και δίκαιο είναι να στοχοποιείται ο θύτης δηλαδή ο άνθρωπος και όχι τα θύματα της εγκληματικής του συμπεριφοράς. Τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς και εμείς θα πρέπει να λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας.

 4. Η ζωή του κάθε πλάσματος είναι μοναδική και πολύτιμη και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αφαιρεί την ζωή και μάλιστα παραβιάζοντας την νομοθεσία..

 5. Καταδικάζουμε τις παράνομες και μη ηθικές αυτές πράξεις των τριών ατόμων και ιδιαίτερα του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου που ελαφρά τη καρδία και με τρόπο ανάλγητο αποφάσισαν να καταδικάσουν σε θάνατο 7 ζώα χωρίς καν να ελέγξουν αν είναι πραγματικά επιθετικά εμμένοντας στην εκτέλεση της απόφασης μέχρι τελευταίας στιγμής, έως ότου παρενέβη το Υπουργείο.

 6. Η Φιλοζωική κοινότητα της χώρας αλλά και της Ευρώπης και βεβαίως ο Σύλλογός μας θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο σε πράξεις κατά των ζώων από όποιον και αν προέρχονται αυτές.

 7. Ευελπιστεί, ότι η νέα Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου θα ακολουθήσει μια άλλη πορεία στα θέματα των αδέσποτων ζώων με ενέργειες που θα αποσκοπούν την μείωση αυτών με τρόπους σύννομους και πολιτισμένους και δεν στρέφεται εναντίον εμβίων που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την αδεσποτεία τους αλλά κατά αυτών που είναι απολύτως υπεύθυνοι για την ύπαρξή τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΚΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ

Η πρόθεση του συλλόγου είναι να τα πάρει και να τα βάλει στον χώρο που υφίσταται αυτή την στιγμή και άσχετα που δεν ανήκει στον δήμο, είχε ήδη υποσχεθεί προεκλογικά την διαμόρφωση του χώρου την οποία μας άφησε στην μέση και με δική μας προσωπική εργασία, τα υλικά τα οποία οφείλει ο δήμος σε εμάς είναι αμμοχάλικο και πανιά στέγαστρα σκίασης ώστε να μπορούν τα ζώα να έχουν δροσιά λόγω της αφόρητης ζέστης.
Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Μας πέταξε στην κυριολεξία 5 κουλούρες και 20 σιδερόβεργες ώστε να γίνουν τα χωρίσματα τα οποία και έγιναν και να μπουν τα αδέσποτα εκεί. Τώρα μας βάζει το μαχαίρι στον λαιμό απειλώντας με ευθανασία τα εν λόγω αδέσποτα και να τα βάλουμε στην μοτίβο (έτσι ονομάζεται το οικόπεδο που έχουμε ελεύθερα τα ζώα). Όταν τους συμφέρει ο χώρος υπάρχει όταν δεν τους συμφέρει δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.
Είναι πιο εύκολη λύση η ευθανασία παρά η σωτηρία των ζώων και η προστασία των πολιτών.

Μόκα Πηνελόπη
|Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία