Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Ο.Χ.Ε. υπόσχεται και για τη νέα 5ετία ο Απ. Κατσιφάρας!
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ποια από τα 33 έργα είναι έτοιµα και ποια σε εξέλιξη / Ο σχεδιασµός για το µέλλον

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Για τα έργα της Περιφέρειας που αφορούν στην περιοχή Μεσολογγίου - Αιτωλικού, μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Κατσιφάρας, σε αρκετό κόσμο που παραβρέθηκε στο Τρικούπειο.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα 33 έργα, ύψους 48 εκατομμυρίων € που δίνουν την δυνατότητα στην περιοχή να αλλάξει πρόσωπο, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της και να μπει σε μια καινούργια εποχή ανάπτυξης και αναδημιουργίας. Αναφέρθηκε στα έργα που η Περιφέρεια υλοποίησε, αλλά κυρίως μίλησε για τον έτοιμο, κοστολογημένο και με διασφαλισμένους πόρους σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας, για το αποτύπωμα που η Περιφέρεια αφήνει σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας. Για τα μεγάλα και μικρότερα έργα μας που άλλαξαν, που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής και δημιουργούν νέα δεδομένα. Δείτε εδώ, στο Μεσολόγγι, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Κοντά 33 έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 48 εκατ. €», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι: «Σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση. Μέσα σε συνθήκες βαριάς οικονομικής ασφυξίας. Ποτέ άλλοτε το Μεσολόγγι δεν βρέθηκε στο μέσο μιας τόσο ολοκληρωμένης και καλά μελετημένης παρέμβασης».

Ενδεικτικά μίλησε για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, με δαπάνη 1.6 εκατ. €, την προσθήκη νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με δαπάνη 2 εκατ. €, την προσθήκη νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο και τα πολλά έργα οδοποιίας, Μίλησε, επίσης, για την ολοκλήρωση του βασικού μέρους του έργου για την βελτίωση της ποιότητας του νερού με το οποίο υδροδοτείται το Αιτωλικό», με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. €, για νέο εξοπλισμό στην υδροληψία απ’ την πηγή Κεφαλόβρυσου, για τον καθαρισμό και την απολύμανση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης ώστε να προστατεύεται στο ακέραιο η δημόσια υγεία, ενώ, όπως πρόσθεσε, αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο δεύτερο μέρος του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ανατολικής Συνοικίας Αιτωλικού. 

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την επόμενη μέρα ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «ειδικά για το Μεσολόγγι έχουμε έναν έτοιμο, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό με χρήματα απολύτως εξασφαλισμένα, με ωριμότητα στις μελέτες, με πλήρη ετοιμότητα για την γρήγορη υλοποίηση». «Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση θ’ αναμορφώσει όλη την περιοχή», επανέλαβε ο κ. Κατσιφάρας, «με στοχευμένες δράσεις ύψους 48 εκατ. € που απαντούν στις ανάγκες της ζώνης Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στον στόχο για καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες». Εστίασε σε ορισμένα δρομολογημένα έργα, όπως: Η ανάδειξη και ανάπλαση όλης της ζώνης στην Τουρλίδα, με 3,4 εκατ. €. Η χρηματοδότηση με 2,8 εκατ. € της αστικής ανάπλασης στο Μεσολόγγι, έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τον περασμένο Νοέμβριο. Η αποκατάσταση στο Ξενοκράτειο και η μετατροπή του κτηρίου σ’ ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο που έλειπε από το Μεσολόγγι. Έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3,7 εκατ. € και ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2020.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι άμεσα ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που διεκδικούσε η Περιφέρεια μπήκε σε τροχιά υλοποίησης, με την εξασφάλιση 4,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για την βελτίωση και αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει την Ε.Ο. Κατοχής - Νεοχωρίου με την παραλία Λούρου. Έναν δρόμο που όλοι ξέρουμε πόσο επιβαρύνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην δημοκρατική αντίληψη και στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι: «έχουμε δύναμη μας την εμπιστοσύνη των πολιτών και παρακαταθήκη μας την δουλειά και το έργο μας. Μια δουλειά που βασίστηκε στην διαφάνεια, στην διεκδίκηση, στην δημιουργία, στις δημοκρατικές αρχές και στο αποτέλεσμα. Και ούτε στο ελάχιστο δεν παρεκκλίναμε απ’ αυτές τις αξίες. Χωρίς καμία σκιά, με ανοικτές πόρτες στον πολίτη, με διαρκή λογοδοσία και δημοκρατική ευθύνη. Με σεβασμό στην αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Γι’ αυτό και μπορούμε σήμερα και κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, γι’ αυτό και μπορούμε να μιλάμε με συγκεκριμένα έργα και όχι μ’ εκθέσεις ιδεών και αόριστες εξαγγελίες για το αύριο. Γιατί βρεθήκαμε εκεί που έπρεπε και όπως έπρεπε για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε».   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία