Αγγελίες    Επικοινωνία

Συγκινητικό προσκύνημα στη Ζωοδόχο Πηγή Κουτσοχερίου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Είναι ένα εκκλησάκι φωλιασμένο στις καταπράσινες πλαγιές του Αρακύνθου κοντά στο Μεσολόγγι.
Είναι το ιστορικό εκκλησάκι του χωριού μας, του Κουτσοχερίου, που η ίδρυση του χάνεται στο πέρασμα των αιώνων. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γιορτάζει και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών όχι μόνο από το χωριό μας αλλά και από την γύρω περιοχή.
Φέτος ήταν ένα ιδιαίτερο προσκύνημα, που συγκέντρωσε πιο πολύ κόσμο με πρόσθετο συναίσθημα. Είναι η πρώτη χρονιά που δεν ιερούργησε εδώ ο Παπά-Γιώργης Τοκατλιδης μετά από αρκετές δεκαετίες, αφού πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους χωριανούς και όσους τον γνώριζαν. Ιερούργησε ο Παπά-Κώστας Μακρυγιάννης με ιδιαίτερη ευλάβεια σε κλίμα κατάνυξης και εσωτερικής ανάτασης.
Οι προσκυνητές άναψαν κεράκια στο κοιμητήριο, όπου αναπαύονται αιώνια δικοί τους άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια αντάλλαξαν ευχές και δοκίμασαν γλυκίσματα και αναψυκτικά, που προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοχερίου ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.
Χρόνια πολλά συγχωριανοί. Και του χρόνου.

ΔΗΜΑΡΑΣ Θ. ΝΙΚΟΣ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία