Αγγελίες    Επικοινωνία

Στήθηκε επιχείρηση για την φωλιά των λευκών πελαργών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μια τεχνητή φωλιά τοποθετήθηκε σήμερα σε κολώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου αντικαθιστώντας εκείνη που  είχε ξεκινήσει να φτιάχνει ένα ζευγάρι λευκών πελαργών.

Οι πελαργοί αυτοί ήρθαν στο Μεσολόγγι μετά από 25 χρόνια και θεώρησε ότι καλύτερη θέση ήταν αυτή που διάλεξε, όμως επειδή υπήρχε κίνδυνος, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί μια ασφαλής φωλιά. Όπως είπε ο ορνιθοπαρατηρητής που βρίσκεται στο Μεσολόγγι, Νίκος Νούλας, λόγω της ύπαρξης καλωδίων ρεύματος υπήρχε φόβος να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα που θα κόστιζε την ζωή των πουλιών αλλά θα προκαλούσε πρόβλημα και στην ηλεκτροδότηση του νοσοκομείου.

Γι’  αυτό με την συνεργασία του Δασαρχείου, του ΔΕΔΔΗΕ που διέκοψε το ρεύμα ώσπου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση, του νοσοκομείου και φυσικά του ορνιθοπαρατηρητή και άλλων εθελοντών, τοποθετήθηκε τη τεχνητή φωλιά που πλέον είναι ασφαλής για το ζευγάρι των πελαργών.  

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία