Αγγελίες    Επικοινωνία

Μέχρι και Πιτ-Μπουλ εγκατέλειψαν στο Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ένα αδέσποτο Πιτ – Μπουλ κυκλοφορεί στο Μεσολόγγι εδώ και λίγο καιρό και αποτελεί φόβο για τους περαστικούς και κυρίως τα παιδιά.

Δεν είναι επιθετικό, ωστόσο και μόνο στην θέα του όλοι τρομοκρατούνται. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι άνηκε σε οικογένεια Ρομά που το εγκατέλειψε. Ζητώντας πληροφορίες, σχετικά με την συμπεριφορά ενός τέτοιου ζώου, από τον κτηνίατρο Στάθη Πατσουράκη, τονίζει ότι δεν επιτίθεται, αλλά και κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει αφού όταν ένα ζώο ανεξαρτητοποιείται και δεν συμβιώνει με ανθρώπους τροποποιείται και η συμπεριφορά του. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πως θα αντιδράσει ένα αδέσποτο όταν αισθανθεί απειλή, αν δεχθεί επίθεση ή αν θελήσει να κυνηγήσει έναν ποδηλάτη.

Αν είναι μικρόσωμο δεν προκαλεί ιδιαίτερο φόβο, αν είναι όμως ένα ζώο των 30 κιλών τότε αποτελεί σοβαρή απειλή, αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να καταλογιστεί στο ζώο αλλά σε εκείνους που το εγκατέλειψαν και στον δήμο που δεν έχει φροντίσει ακόμα για την σωστή διαχείριση του θέματος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία