Αγγελίες    Επικοινωνία

Γιορτές Εξόδου 2019: Βραδινή πομπή (1319 φωτό)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με το κορυφαίο γεγονός της Αναπαράστασης της Ανατίναξης του Καψάλη ολοκληρώθηκαν οι αποψινές εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου του Μεσολογγίου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πομπή που ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς και πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υφυπουργός Υποδομών, Θάνος Μωραΐτης που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, εκπρόσωποι των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, εκπρόσωποι ξένων κρατών, συλλόγων και φορέων και πολλοί άλλοι.

Και φέτος στην πομπή συμμετείχαν πολλά τμήματα με 7.000 άτομα περίπου και 22 φιλαρμονικές από διάφορες περιοχές της χώρας, που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Θυσία των Μεσολογγιτών και όπως κάθε χρόνο η συγκίνηση ήταν διάχυτη.

Ωστόσο οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους ήταν πολύ δύσκολες, καθώς αναγκάστηκαν να περιοριστούν σε ένα μικρό συρματοπλεγμένο, χώρο πίσω από όλο τον κόσμο, χωρίς να έχουν καμία ορατότητα στην αναπαράσταση της ανατίναξης προκειμένου να μπορέσουν να μεταδώσουν το γεγονός μέσω των ΜΜΕ που εργάζονται. Το μόνο μέσο που είχε όλη την άνεση ήταν η ΕΤ3.

Κουφός Βασίλης