Αγγελίες    Επικοινωνία

Τιμήθηκε στην Κύπρο η Μεσολογγίτισσα Ανίκα Ευαγγελάτου
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την αδελφοποίηση του «Αγίου Παύλου και του «Παναγία Ελεούσα» επιθυμεί ο Κ. Λύρος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ένθερμος θιασώτης της  αδελφοποίησης του Κέντρου «Άγιος Παύλος», της Κύπρου με το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα», είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Το Κέντρο «Άγιος Παύλος», που δημιουργήθηκε από δωρεά της Μεσολογγίτισσας Ανίκας Ευαγγελάτου, στην ημικατεχόμενη από τους Τούρκους Αμμόχωστο, δίνει στέγη, τροφή και εργασία σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως και το «Παναγία Ελεούσα». Πρόσφατα έγινε λαμπρή εκδήλωση στο διεθνώς γνωστό θέρετρο της Κύπρου «Αγία Νάπα», προς τιμήν της ευεργέτιδας. Η Ανίκα Ευαγγελάτου, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της Στέφανο, διέθεσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανέγερση του κέντρου, αλλά και για την συντήρηση και λειτουργία του, δημιουργώντας και μια Ειδική Μικτή Επιτροπή Αρωγής Κύπρου – Ελβετία. Εκτός όλων αυτών όμως η κα Ευαγγελάτου, που λειτουργούσε τουριστικά γραφεία στη Λουκέρνη της Ελβετίας, ήταν πρωτοπόρα και στην διοργάνωση εκδρομών από την Ελβετία στην Κύπρο, προκειμένου να βοηθηθεί  η πλητόμενη τότε Μεγαλόνησος, από την βάρβαρη Τουρκική εισβολή και κατοχή.

Όπως ανέφερε και στην ομιλία του στην τελετή, ένα εκ των μελών της Επιτροπής Αρωγής του Κέντρου, Δημοσιογράφος και Καθηγητής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Γραμματέας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Διαφώτισης στο Κυπριακό, Γιώργος Νικολάου, η κα Ευαγγελάτου βοήθησε, στην προβολή του Κυπριακού στο εξωτερικό. Την καταλυτικής σημασίας προσφορά της κας Ευαγγελάτου, τόσο στο Κέντρο «Άγιος Παύλος»,  όσο και γενικότερα στην Κυπριακή κοινωνία, υπογράμμισαν σε ομιλίες τους και ο Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος ο Εγκλυστριώτης, που είναι και μέλος της Επιτροπής Αρωγής, καθώς και ο πρόεδρος του Κέντρου, Λυκειάρχης, Αδάμος Κακουλής.

Το Κέντρο στεγάζει τις πιο όμορφες, αγνές και ταπεινές ψυχές. Δίνει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή των τροφίμων του και των δικών τους, αλλά και εύσημα στις Τοπικές Αρχές. «Γιατί μαγκιά είναι να προσφέρεις ότι μπορείς σε ανθρώπους, λιγότερο δυνατούς και τυχερούς από σένα», υπογραμμίστηκε στις ομιλίες που έγιναν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη τιμή προσέδωσε στην κα Ευαγγελάτου, η Μουσική Πανδαισία που προσέφερε τμήμα της Λυρικής Σκηνής Κύπρου με σολίστ και χορωδία.

Επιθυμία της κας Ευαγγελάτου, που υποστηρίζει θερμά και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Λύρος, είναι η αδελφοποίηση των δύο κέντρων. Η ίδια ευελπιστεί ότι ο κ. Λύρος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, προκειμένου με την ανάληψη της Δημαρχίας να  γίνει πράξη, καθώς πρόκειται για όμοιες δομές που προσφέρουν μεγάλο έργο η κάθε μια στον τόπο που λειτουργεί.  

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία