Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Νίκος Παπανδρέου
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ποια έκπληξη τον περίμενε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στο Μεσολόγγι βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Νίκος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ενόψει των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ και στελέχη του κόμματος, ξεναγήθηκε στο Μεσολόγγι, περπατώντας στον πεζόδρομο και συνομιλώντας με τον κόσμο, στη συνέχεια επισκέφθηκε την Πινακοθήκη, ενώ είχε προγραμματίσει συνάντηση και  με την αντιπεριφερειάρχη Χ. Σταρακά.

Μιλώντας στο aixmi-news.gr,  ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι, στις μέχρι τώρα επισκέψεις του ανά τη χώρα, διαπιστώνει συσπείρωση για το ΚΙΝΑΛ, οι υποψήφιοι του οποίου βρίσκονται κοντά στον κόσμο, ώστε αφενός να τον ενημερώνουν για τις θέσεις τους και αφετέρου να ακούνε τα προβλήματα και τις απόψεις του. Τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο έχουν να κάνουν κυρίως με την ανεργία, ζητώντας  ελπίδα. «Άρα είναι στο χέρι μας, εμάς των υποψηφίων, να φέρουμε μια άσπρη μέρα με την προσπάθεια  που θα κάνει ο καθένας από το χώρο του», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης σημείωσε ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παίξει το ρόλο της, καθώς συνδέεται άμεσα με την Ευρώπη για τα προγράμματα υποδομών, τα κοινωνικά και τα προγράμματα ανεργίας. Κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν.

Τα  προβλήματα που του ανέφεραν οι Αιτωλοακαρνάνες, αφορούν κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χαρακτηρίζοντας την πολιτική του υπουργείου Παιδείας «άτσαλη», θεωρώντας πολύ σημαντική την ύπαρξη  Πανεπιστημίου στην περιοχή. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη ανταποδοτικών τελών στην Αιτωλοακαρνανία, από τα νερά των ποταμών της που υδροδοτούν την Αθήνα.

Επιπλέον αν υπάρχει έλλειψη υποδομών, πρέπει η Ευρώπη με τους σωστούς Περιφερειάρχες και με την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα έργα που έχουν μείνει στην μέση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Στο σημείο που έδωσε μεγαλύτερη έμφαση είναι η ανεργία που μαστίζει και την Αιτ/νία, με την λύση να έρχεται μέσα από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα. «Επειδή οι μεγάλες επενδύσεις αργούν, ας αξιοποιήσουμε τα 22 δις που μας αναλογούν τα επόμενα έξι χρόνια από την Ευρώπη για να εκσυγχρονιστούμε. «Αν ακολουθούσαμε ακόμα και το  50% των προγραμμάτων που μας προτείνει η Ευρώπη, θα βλέπαμε μια άλλη Ελλάδα σε πέντε χρόνια», υποστήριξε, συμπληρώνοντας «καλύτερα επιδότηση εργασίας, παρά επιδότηση ανεργίας». 

Σε ότι αφορά στο Μεσολόγγι έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς είχε την ευκαιρία να περπατήσει στον πεζόδρομο, και να δει κάποια σημαντικά σημεία, καθώς ο χρόνος του ήταν περιορισμένος. Εντυπωσιασμένος πάντως εμφανίστηκε από την ξενάγηση στην Πινακοθήκη, αλλά και συγκινημένος, όταν ο υπάλληλος, Δημήτρης Παρασκευάς, του έδειξε και μια φωτογραφία από μια επίσκεψη του αείμνηστου πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, το 1983 στο Μεσολόγγι, την ώρα που γευμάτιζε σε εστιατόριο της Τουρλίδας.

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του Νίκου Παπανδρέου και της Χριστίνας Σταρακά:

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Παπανδρέου υποδέχθηκε σήμερα, 12 Απριλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά. Στην συνάντηση ήταν παρόντες  οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λύτρας και  Νίκος Μπαλαμπάνης ενώ  τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής  Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ  Γιώργος Ζήζιμος, οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Αντωνόπουλος, Αθανάσιος Τορουνίδης, Περσεφόνη Πιστιόλη καθώς και αρκετά  στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Η Αντιπεριφερειάρχης αφού καλωσόρισε τον κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων τόνισε : « Με τον Νίκο Παπανδρέου μας συνδέουν κοινές πολιτικές καταβολές, περισσότερο ακόμη όμως μας συνδέει μια κοινή θέση του πολιτικού γίγνεσθαι και των προτεραιοτήτων που καλείται να έχει ένας πολιτικός μέσα στην πορεία του. Πιστεύω ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία για την Ευρώπη και οι εκλεγμένοι που θα μας εκπροσωπήσουν εκεί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της επόμενης  μέρας για πολλά χρόνια. Εκείνο που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη το προσεχές διάστημα είναι η άνοδος των λαϊκίστικων δυνάμεων- με αιχμή την Ακροδεξιά -που επιδιώκουν να τινάξουν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα στον αέρα και να σταματήσουν την πορεία προς την ολοκλήρωση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η κ. Σταρακά αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Παπανδρέου  σημείωσε ακόμη  : « Ο Νίκος Παπανδρέου είναι ένας ανοιχτόμυαλος, προοδευτικός αλλά και πατριώτης πολίτης και πολιτικός, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στους αγώνες που θα έρθουν. Είμαι εδώ για ό,τι  χρειαστεί ο ίδιος και όλοι όσοι πιστεύουν στο κοινό μέλλον της Ευρώπης των λαών».

 

 

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία