Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων διανομέων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων διανομέων – delivery – courier και εξωτερικών διεκπεραιωτών.

Το τελευταίο συμβάν στη Θεσσαλονίκη με το θάνατο του 19χρονου διανομέα εν ώρα εργασίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Την στιγμή που οι εργοδότες των επιχειρήσεων αδιαφορούν για τη σωστή λήψη μέτρων που πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι όπως η χρήση κράνους που δεν εφαρμόζεται, αλλά απαιτούν η διανομή να γίνεται γρήγορα παραβλέποντας ακόμη και τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να επιστρέψουν αμέσως για να παραλάβουν την επόμενη παραγγελία,είτε  η επιχείρηση να μην διαθέτει μηχανάκι για τις μεταφορές και οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους όχημα και να δουλεύουν περισσότερες ώρες από όσο έχει οριστεί.

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας Αιτωλίας και το τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας  να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους στις επιχειρήσεις της περιοχής μας που διαθέτουν διανομείς – delivery – courier  για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας για τον εργαζόμενο, καθώς κι αν ασφαλίζονται από τον εργοδότη τους, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Μ.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία