Αγγελίες    Επικοινωνία

Άνοιξε τις πύλες της για 3η χρονιά η Έκθεση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Κόπηκε πριν από λίγο η κορδέλα των εγκαινίων της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Προϊόντων και Υπηρεσιών Μεσολογγίου.

Στην τελετή ήταν παρόντες ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας και αντιπεριφερειάρχες. Εκτός από τον  δήμαρχο Μεσολογγίου Ν. Καραπάνο, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Παπαναστασίου και οι δήμαρχοι Ναυπακτίας Τ. Λουκόπουλος και Ερυμάνθου κ. Καρπής. Επίσης παρών ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παν. Τσιχριτζής και οι πρόεδροι του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου κ. Κουτσίκος και Ελληνοκινεζικού κ. Γιαννίδης. Επίσης παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, άλλων αρχών και φορέων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, είπε ότι ουσιαστικά η ΄Έκθεση αυτή στέλνει ένα μήνυμα εξωστρέφειας και αισιοδοξίας στην κοινωνία, σε καιρό οικονομικής κρίσης. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατσιφάρα, για την στήριξη στο δήμο Μεσολογγίου, του απηύθυνε έκκληση να προωθήσει σύντομα την μελέτη για την ανάπλαση του λιμανιού.

Ο κ. Κατσιφάρας στην ομιλία του, αφού συνεχάρη το δήμο και τους διοργανωτές, έδωσε βαρύτητα στη στρατηγική και στο όραμα της Περιφέρειας, που μετατρέπεται σε έργα. Είπε ότι  για να βγούμε από την κρίση πρέπει να εφαρμοστεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο που μέσα από την επιχειρηματικότητα θα οδηγήσει στο μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια εφαρμόζει πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Στίγμα στήριξης τέτοιων προσπαθειών από την ΠΕΔ, έδωσε ο Γ. Παπαναστασίου, ενημερώνοντας ότι η Ένωση συνεδρίασε  στο Μεσολόγγι λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια, ως ένδειξη εξωστρέφειας και τιμής προς την πόλη, το δήμαρχο, τους πολίτες και την Έκθεση. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στις Γιορτές Εξόδου το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι θα αδελφοποιηθούν, για να πάψει να επικρατεί η άποψη της διχόνοιας και του διχασμού μεταξύ των δυο πόλεων.

Ο Τ. Λουκόπουλος ήταν λιτός και περιορίστηκε στο να συγχαρεί τους διοργανωτές και να επισημάνει ότι η Έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός που οδηγεί τον δήμο στην εξωστρέφεια.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, θεώρησε πολύ τολμηρή την διοργάνωση της Έκθεσης από την πλευρά του δήμου, με τη θετική έννοια βέβαια, αφού διανύουμε ακόμα περίοδο οικονομικής κρίσης, ενώ συνάμα πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και η ΔΕΘ. Δήλωσε τη στήριξή του στην προσπάθεια, προκειμένου να συνεχιστεί και αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια.

Ο πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γ. Σιαμαντάς, έκανε μια μικρή αναφορά στα έργα που ξεκινούν από το πρόγραμμα Leader, δηλώνοντας παράλληλα ότι η εταιρεία είναι δίπλα στους επενδυτές.

Οι πρόεδροι των ξένων Επιμελητηρίων αναφέρθηκαν επιγραμματικά στις δραστηριότητές τους, λέγοντας ότι στόχος τους είναι να ενισχύσουν τους Έλληνες επενδυτές και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις εξαγωγές στις χώρες που δραστηριοποιούνται.

Τέλος απηύθυνε χαιρετισμό  ο εκπρόσωπος της Ελληνόφωνης Περιφέρειας Grecia Salentina  της Κάτω Ιταλίας, ξεκινώντας την ομιλία του στα Ελληνικά. Στη συνέχεια είπε ότι θα διοργανωθεί μια μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή του δήμου Μεσολογγίου και της Περιφέρειάς του, προκειμένου να  γίνει επανεκκίνηση των σχέσεων και να μπουν οι βάσεις για αδελφοποίηση των δυο περιοχών.

Στη συνέχεια όλοι οι παρεβρισκόμενοι επισκέφθηκαν τα περιπτερά της ΄Έκθεσης.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία