Αγγελίες    Επικοινωνία

Πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Απ. Παύλου στο Μεσολόγγι (Φωτό)
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Του Σπύρου Συμεών

Σήμερα λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ήχησαν πανηγυρικά οι καμπάνες τις ενορίας του Αποστόλου Παύλου στο Μεσολόγγι για την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού ενόψει της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Κλήρος και λαός από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου αλλά και από γύρω περιοχές όπως και κάθε χρόνο προσήλθαν προκειμένου να τιμήσουν τον Απόστολο των Εθνών.

Η ενορία του Αποστόλου Παύλου βρίσκεται εκτός του Τείχους της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου της πόλεως.
Πέριξ του Ιερού Ναού υπάρχουν ακόμη και σήμερα οικήματα από αυτά τα οποία έγιναν από την Βασίλισσα Φρειδερίκη προς τιμήν του συζύγου της Βασιλέως Παύλου επι δημαρχίας Χρήστου Ευαγγελάτου, καθώς επίσης και χώροι του δημοτικού σχολείου όπως επίσης είναι ευρέως γνωστό πως με πρωτοβουλία της Βασίλισσας χτίστηκε ο πρώτος ναός του Αποστόλου Παύλου ο οποίος μετά από χρόνια γκρεμίστηκε ώστε να γίνει ο μεγαλύτερος ναός που όπως είναι την σήμερον.

Της ακολουθίας του εσπερινού προεξείχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Καραγεώργος ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Ανάμεσα δε, στους ιερείς που τον πλαισίωναν ήταν και οι δύο ‘’τελευταίοι’’ διατελέσαντες ως εφημέριοι της ενορίας του Αποστόλου Παύλου.

Στο κήρυγμα του ο π. Επιφάνειος μίλησε για τους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, για την ζωή τους, την κήρυξη του Ευαγγελίου σε όλα τα τότε γνωστά Έθνη καθώς και για το μαρτύριο τους που έλαβε χώρα στην Ρώμη, όπου δε ο Απ. Πέτρος σταυρώθηκε ανάποδα και ο Απ. Παύλος αποκεφαλίστηκε.

Τόνισε δε και μία διαφορά που είχαν μεταξύ τους οι Άγιοι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι της Εκκλησίας μας, ενώ δε ο Πέτρος ήταν μαθητής του Χριστού ο οποίος τον εγνώρισε, τον έζησε και βίωσε πολλά θαύματα δίπλα Του, ο Παύλος ήτο δε αυτός που δεν γνώρισε ποτέ τον Χριστό στην επίγεια Παρουσία Του εναντιθέση κυνηγούσε μανιωδώς τους μετέπειτα της Αναστάσεως Του’’ υποστηρικτές ‘’ του Χριστιανισμού.

Ο Απόστολος Παύλος αν και δεν εγνώρισε τον Χριστό, αν και τα μάτια του δεν Τον είδαν και δεν εμαθήτευσε δίπλα Του θεωρείται ο Πρώτος μετά τον Έναν.

Ως χριστιανοί θα πρέπει να έχουμε όλοι όπως και ο Πρώτος μετά τον Έναν, Απόστολος Παύλος, ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα την μίμηση Χριστού και την μαθητεία η οποία θα πρέπει να διακρίνεται από την πίστη μας στον Θεό, το ταπεινό μας φρόνημα κάνοντας υπακοή όχι στο δικό μας θέλημα αλλά στο δικό Του μαθητεύοντας στον Λόγο Του και θέλημά Του μέσα από την Καινή Διαθήκη και τέλος την τελεία μαρτυρία όπου μέσα από την πίστη και την ομολογία μας να είμαστε γνήσιες εικόνες τις χάριτος του Χριστού.

Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος ινα πρεσβεύουν δια όλους μας.

Πηγή: romfea.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία