Αγγελίες    Επικοινωνία

Η µόνη παρουσία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

 

Απόντων των προέδρων των κοινοτήτων του δήµου µας ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου Μεσολογγίου.

Η µόνη παρούσα ήταν η προεδρίνα του Μεσολογγίου, Όλγα Δασκαλή, η οποία είναι πάντα συνεπής...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Συναινετικές διαδικασίες

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

 

Με την αντιπολίτευση να στηρίζει την επιλογή του δηµάρχου για τον πρόεδρο του δηµοτικού συµβουλίου το κλίµα υπήρξε καλό και συναινετικό στην πρώτη συνεδρίαση της νέας δηµοτικής θητείας.

Ο Γ. Τσώλος πήρε 28 ψήφους σε σύνολο 31 ψηφισάντων και µέτρησε µόνο τρεις απώλειες, προφανώς από συµβούλους του κ...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, τον Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας Χριστόφορο Μπόκα και τον Αντιδήμαρχο κι αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Καραπάνο, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Στην ίδια σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου Περσεφώνη Μελαχρή, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς επίσης εκπρόσωποι Φορέων κι Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, επεσήμανε την ανάγκη άμεσου συντονισμού, συνεργασίας και επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως είπε ο κ. Κώστας Λύρος η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία είναι εκείνη που θα δώσει έγκαιρες λύσεις εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο. Με δεδομένο το γεγονός πως η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε έντονα καιρικά φαινόμενα, σημείωσε πως η επικοινωνία με τις τοπικές κοινότητες για ζητήματα πολιτικής προστασίας θα πρέπει να είναι διαρκής, ενώ οι Πρόεδροι θα πρέπει να επισημάνουν εκ των προτέρων οποιαδήποτε ζητήματα υπάρχουν στις Κοινότητες, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μέριμνα.

Μετά την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων Υπηρεσιών και συμμετεχόντων Φορέων, αρχικά για την εκτίμηση των σημερινών δεδομένων πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, ειδικά δε σε περιοχές όπου κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου -
Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση την 8η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα, Σταυροπούλου 31, 2ος όροφος, Μεσολόγγι 30200), ώστε να διεξαχθεί η εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 του ν.45555 και 2 του ν. 4623/2019, αντίστοιχα.

Ο προεδεύων
(πλειοψηφών) Σύμβουλος

Σπυρίδων Βασιλείου

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Η τελετή είναι ανοικτή, ενώ σε αυτή έχει προσκληθεί να παραστεί το σύνολο των τοπικών αρχών και φορέων

Επίσης, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, με αντικείμενο την εκλογή Προεδρείου, αλλά και την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο Πατρών - Αθηνών 32 και Αμερικής), ενώ προεδρεύουσα θα είναι η πρώτη σε ψήφους εκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Μαρία Σαλμά από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Την 5η Συνεδρίασή της πραγματοποίησε την Παρασκευή 02/08/2019 στην Αμφιλοχία η χωρική, Μόνιμη Επιτροπή Αμφιλοχίας – Ακτίου - Βόνιτσας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η υποστελέχωση της Υ.ΔΟΜ. Αμφιλοχίας, που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία διεκπεραίωσης των πολεοδομικών και άλλων τεχνικών υποθέσεων της Υπηρεσίας από το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό, με προφανείς αρνητικές συνέπειες, τόσο για τον τεχνικό κόσμο, όσο και για τους πολίτες των Δήμων στην περιοχή ευθύνη της.

Αφού αναλύθηκαν διεξοδικά τα δεδομένα της υφιστάμενης κατάστασης και συζητήθηκαν ενδελεχώς όλοι οι πιθανοί τρόποι άμβλυνσης της προαναφερθείσας δυσχέρειας, τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν στη σύνταξη της τελικής τους συμβουλευτικής τους εισήγησης προς τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να ληφθεί υπόψη στις άμεσες πρωτοβουλίες, που αναμένεται να ληφθούν εκ μέρους του Τμήματος στο προσεχές διάστημα.

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν οι κ.κ. Νικόλαος Ασπρογέρακας, Ιωάννης Καρυδάς, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Κωνσταντίνος Σαλμάς και Σπυρίδων Τσιμπουκάς.

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία