Αγγελίες    Επικοινωνία

Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου για να συμμετάσχω στο συνδυασμό του στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Θέλω από την θέση μου να λάβω κι εγώ μέρος σε αυτήν την ουσιαστική προσπάθεια για την αλλαγή στον τόπο μας που είμαι βέβαιη ότι θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Δήμητρα Κουμπαρούλη - Καρατζογιάννη
Πτυχιούχος
Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Το 2014 οι πολίτες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τίμησαν και με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στο πλάι του Πάνου Παπαδόπουλου.

Αυτά τα 4 και κάτι χρόνια δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό όλων των πολιτών, απέναντι σε μια δημοτική αρχή που ξέμεινε από ιδέες και όραμα. Η τακτοποίηση των δικών τους παιδιών, των ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν το δημοτικό χρήμα προς δικό τους όφελος και οι διώξεις δημοτικών συμβούλων που έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν την δημοτική αρχή πρέπει να λάβει τέλος.

Η "Δημιουργική Ανατροπή" με Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τον Κώστα Λύρο αλλά και η ποιότητα των ανθρώπων που έχουν βρεθεί διπλά του, μου έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν πρότυπο και καινοτόμο δήμο που θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

Σας ζητώ να στηρίξετε το όραμα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες και τον τόπο μας.

Δημήτρης Κοκοτός

Η σταθερά ανοδική πορεία του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» αποτυπωνόταν και στα πρόσωπα των υποψηφίων που το βράδυ της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν για την κοπή πίτας στην όμορφη αίθουσα του «Αρχοντικού».

Αφού έγινε η κοπή της πίτας παρουσία τριών ιερέων ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Λύρος προέβη σε σύντομη ομιλία μην παραλείποντας να ασκήσει δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή, ενώ δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία τόσων νέων ανθρώπων στο πλευρό του και εξέφρασε προς τούτο την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του.

Είναι γεγονός πως στην συντριπτική του πλειοψηφία ο συνδυασμός αποτελείται από πρόσωπα με έξωθεν καλή μαρτυρία που προέταξαν το γενικό αντί του προσωπικού συμφέροντος. «Εμείς που είμαστε απόψε εδώ, γνωριζόμαστε χρόνια. Και γνωριζόμαστε καλά. Ως πολίτες του τόπου μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι δώσαμε το κάτι παραπάνω, για να πάει ο δήμος μας μπροστά. Σήμερα, ενώνουμε δυνάμεις. Για να διορθώσουμε τη ζημιά που προκάλεσε η απερχόμενη δημοτική αρχή. Να εκφράσουμε πειστικά τις καινούριες προτεραιότητες της κοινωνίας μας. Να δώσουμε λύσεις και προοπτική. Και να ανοίξουμε δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του για το ότι όλο και περισσότερο εμπιστεύονται την «Δημιουργική Ανατροπή» και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθειά της.

 

«Η πολιτική ηθική έχει εκλείψει στον τόπο μας»

Συνεχίζοντας, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία για την εκλογή του συνδυασμού του υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστεί ένα διαφορετικό υπόδειγμα διοίκησης στον δήμο, ο οποίος βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, καθώς τα κοινωνικά θεμέλια έχουν κλονισθεί και νέα ήθη και συμπεριφορές έχουν επικρατήσει . «Μια παρέα ανθρώπων χωρίς ηθικούς φραγμούς διοικεί τον Δήμο μας. Ήλθαν στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις, παρουσιάστηκαν ως κάτι νέο και ελπιδοφόρο, καταλήγοντας να είναι ότι πιο σαθρό και αναχρονιστικό. Αντί να υπηρετήσουν τους πολίτες, τους έχουν μετατρέψει σε «εργαλεία» προσωπικών επιδιώξεων. Ο άνθρωπος για την παρούσα Δημοτική Αρχή είναι μέρος του παιχνιδιού εξουσίας. Η Πολιτική Ηθική στον τόπο μας έχει εκλείψει. Η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός περισσεύει. Στην πορεία προς τις εκλογές θα πολιτευθούν με αθέμιτα μέσα, θα προσπαθήσουν με φιέστες να επιβάλουν μια εικονική πραγματικότητα ευημερίας, θα ψάξουν τρόπους να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία».

 

«Την επόμενη των εκλογών θα είμαστε εδώ για κάθε πολίτη»

Για να αντιμετωπισθεί αυτή η ζοφερή πραγματικότητα, κατά την κ. Λύρο, πρέπει όλοι να επιδείξουν θάρρος, αυτοσυγκράτηση, μεθοδικότητα και συλλογικό πνεύμα, καθώς η μάχη με τα προβλήματα, τις στρεβλώσεις και τις υστερήσεις θα είναι μεγάλη και διαρκής.

«Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το σύνολο της κοινωνίας του δήμου μας. Από την επομένη των εκλογών, θα είμαστε εδώ για κάθε πολίτη. Όσες λιγότερες πληγές ανοίξουν λοιπόν, τόσο το καλύτερο για το μέλλον. Εμείς είμαστε το μέλλον. Εσείς, που αγκαλιάσετε το όνειρό μου, το κάνατε όνειρο σας και επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό μου», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους υποψηφίους του Κώστα Λύρου ενώ στο πλάι του ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του Βάνα και οι δύο κόρες του Μαρία και Λαμπρίνα. Επίσης παρούσα ήταν και η ανιψιά του Χρήστου Ευαγγελάτου, Ανίκα, που ανοιχτά έχει δηλώσει την υποστήριξή της στον Κ. Λύρο όπως και πάρα πολλοί αμερόληπτοι παλιοί Μεσολογγίτες. Παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Κοκοτός που τάχθηκε και επισήμως στις δυνάμεις του συνδυασμού ενώ πλέον το ψηφοδέλτιο έχει καταρτιστεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον οι υποψήφιοι βγαίνουν στην κοινωνία να ενημερώσουν για τις θέσεις του συνδυασμού και να εστιάσουν στην ανάγκη ο δήμος να βγει επιτέλους από την υπανάπτυξη.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, τόπος ιστορικός κι ευλογημένος!

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, κοινός τόπος προσφοράς έντιμων ένθερμων συνιστωσών με στόχο την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια!

Ακράδαντα πιστεύω ότι η αξιοπρεπής άσκηση εξουσίας στην αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδείξει το Μεσολόγγι που θα κάνει ξανά την έξοδό του στο μέλλον με προοπτική και δυναμισμό!

Με χαρά κι έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών αυτού του εγχειρήματος αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόσκληση - πρόκληση του κ. Κώστα Λύρου προκειμένου να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

 

Με σεβασμό
Παναγιώτα Σαραγκανίδα- Καλημέρη
Εκπαιδευτικός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης

Αγαπητοί συντοπίτες,

Στις επικείμενες εκλογές αποφάσισα να συστρατευθώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και να γίνω και εγώ μέρος της Δημιουργικής Ανατροπής!

Πιστεύω ότι μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό του τόπου μας.

Γεώργιος Καραμήτσος, Αλιεύς

Δηλώνω παρών στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μου και θα συστρατευτώ και εγώ με την δημοτική ομάδα του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

 Δημήτρης Μπελέκος του Ιωάννη,
Ά Μηχανικός Πλοίων

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία