Αγγελίες    Επικοινωνία

60 και κάτι...

Δύσκολο πράγμα οι εκλογές. Εύκολη η κριτική στα καφενεία ακόμη πιο εύκολος ο διάλογος εκ του ασφαλούς. Από την άλλη δίκαιη η κριτική σε όσους υποψήφιους ζητούν τη στήριξη του εκλογικού σώματος.

Σε μια περίοδο που κρίνεται το μέλλον της επόμενης τετραετίας για το Δήμο μας, κάποιοι από εμάς επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της έκθεσης της προσωπικής, της οικογενειακής και της επαγγελματικής τους ζωής. Ακούμε συχνά όλοι μας τη φράση «τι θες και ασχολείσαι» μιας και η απαξίωση της πολιτικής είναι πλέον κανόνας στο δημόσιο διάλογο. Φυσικά όλοι ταυτιζόμαστε με όλους. Όλοι είναι το ίδιο. Και εδώ γίνεται το πρώτο λάθος. Κομβικής σημασίας για τη συνέχεια.

Απαντώ δημόσια, ΔΕΝ είμαστε όλοι το ίδιο.

Η κριτική μου προς την παρούσα δημοτική αρχή, της οποίας υπήρξα μέλος, έχει επανειλημμένως με δημόσιες παρεμβάσεις στον Τύπο καθώς και με τοποθετήσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου, εξαντληθεί. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο μιας και προσωπικά ενδιαφέρομαι για τις προτάσεις και τις πολιτικές που μπορούν να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Την πεζοδρομιακή τακτική, την αμετροέπεια, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση θίγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αυτό που ο σοφός λαός μας λέει..τη τζάμπα μαγκιά που ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιούν, τη χαρίζω σε εκείνους που τρέφονται από το μίσος, το φθόνο και την ένδεια επιχειρημάτων κυρίως όμως από το ανύπαρκτο πολιτικό τους ανάστημα.

Εκείνοι που σταθερά πέντε χρόνια τώρα δεν έκαναν καμία πρόταση για τον τόπο μας είτε δημόσια στον Τύπο, είτε στο δημοτικό συμβούλιο καλά θα κάνουν να ξαναμετρήσουν το πολιτικό τους «μπόι». Εκείνοι που έμαθαν στο yes Sir να ψάξουν να βρουν τις ευθύνες στους εαυτούς τους και όχι σε εκείνους που απέδειξαν στην πράξη τα μεγάλα ΟΧΙ τους.

Και επειδή έμειναν μόλις 60 και κάτι ημέρες, το επόμενο διάστημα οφείλουμε, ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι, να θυμίσουμε εκείνα που έγιναν και εκείνα που δεν έγιναν. Ποιοι παρήγαγαν αποτελέσματα και ποιοι παρήγαγαν μόνο κακόβουλη κριτική.

Κυρίως όμως να προτείνουμε με σοβαρότητα και ευθύνη εκείνα τα βήματα που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια ώστε να αλλάξει ο Δήμος ρότα. Μέσα από τους συνδυασμούς μας και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να προκύψουν τα προγράμματα και οι θέσεις τις οποίες το εκλογικό σώμα θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει.

Να είστε αυστηροί και να αποβάλλετε το συναίσθημα της υποχρέωσης. Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο ούτε αποφασίζουμε ποιο λαϊκό σχήμα θα τραγουδήσει στο λιμάνι. Αποφασίζουμε για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

 

ΥΓ 1. Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. - Αβραάμ Λίνκολν

ΥΓ 2. Η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και απομάκρυνσης της νέα γενιάς και πλήθος απογοητευμένων ανθρώπων από τα κοινά, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναιότητα και ορμή στην κάλπη. Το σύστημα έχει διαχρονικά μοναδικό σκοπό να αποθαρρύνει και να απογοητεύσει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ώστε να αποφύγει το ίδιο τις συνέπειες και τις ευθύνες των πράξεών του..

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Οικονομολόγος, MBA
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
π. Αντιδήμαρχος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με το συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή – Κώστας Λύρος

Συντάχθηκα με το συνδυασμό του Δημήτρη Σταμάτη  υπό το κράτος πίεσης και  διακίνησης ατέρμονων και αναχρονιστικών φημολογιών, αλλά με κύριο γνώμονα τον αδιαπραγμάτευτο  Μεσολογγιτισμό και ελπίζοντας στην  αυτοδιοικητική αναγέννηση και  την παγίωση της διαφάνειας και της νομιμότητας, στο Δήμο μας.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν αρκεί για την οιαδήποτε ανατροπή, στο διαμορφούμενο θολό τοπίο της απολιτικής πραγματικότητας, των αγκυλώσεων και της αβελτηρίας της πόλης μας, η αγαθή προαίρεση και η διαυγής αντιμετώπιση  των δημοσίων πραγμάτων.

Παντελώς ξένος με πράξεις και νοοτροπίες εξουσιολαγνείας και  βουλιμικής, συναλλαγής, τελικώς εγκλωβίστηκα επί μακρόν σε ένα συνδυασμό  θύμα παραπολιτικών «εργολαβιών», που βρισκόταν επίσης μεταξύ σφύρας και άκμονος, ταλανιζόμενος από την καταλυτική αδράνεια του επικεφαλή του και την εν κρυπτώ και παραβύστω υπονόμευση και υποκατάστασή του από τα αυτάρεσκα ορμέφυτα και την παρασκηνιακή συμπεριφορά  μωροφιλόδοξων «βλαχοδημάρχων».

Απεργαζόμενος παράκεντρα και «μπανιέρες» λιμνάζουσας παρακμιακής συναλλαγής και υπό το πρίσμα της πλήρους διάλυσης του συνδυασμού μας, δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να  κρατήσω την φιλία και την εκτίμηση για αξιόλογους συνυποψήφιούς μου και  να παραμείνω ενεργός και ανήσυχος πολίτης, υποστηρίζοντας καθαρές λύσεις  απέναντι στον εκχυδαϊσμό του αυτοδιοικητικού τοπίου και στον εξωραϊσμό της ανικανότητας και των σπιθαμιαίων πολιτικών αναστημάτων.

Μιχαήλ Πετρονικολός του Σπυρίδωνος

 

Αγαπητοί Συνδημότες και συνδημότισσες,

Η θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος είναι γνωστή σε όλους και ξεπερνά πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές αγκυλώσεις.

Υπηρέτησα ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς προσωπικές επιδιώξεις με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον.

Η επιδίωξή μου να παραμείνω ενεργός πολίτης και να στέκομαι ουσιαστικά και πρακτικά δίπλα στους δημότες και τα προβλήματά τους αποτελεί όχι μόνο άποψη και θέση αλλά επιτακτική ανάγκη.

Πιστεύω λοιπόν πως αρωγός σε αυτή την πολιτική μου πορεία και συνέχεια είναι η σύμπραξη μου με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λύρο. ένα πολιτικά καθαρό άνθρωπο.

Στόχος αυτής της συνεργασίας με αίσθηση του χρέους και σεβασμό στον πολίτη είναι η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας για την πρόοδο και την ανάπτυξη που δικαιούται ο δήμος μας. 

 

Με εκτίμηση

Βασιλείου Σπύρος

Δριμεία κριτική ασκεί η ομάδα «Ενεργοί Πολίτες» η οποία διεκδικεί τον δήμο Μεσολογγίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τόσο στην νυν δημοτική αρχή, όσο και σε πρώην υποψηφίους που την στηρίζουν. Επιπλέον χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις για να χαρακτηρίσει δημοτικούς συμβούλους και εκ νέου υποψηφίους, που αφορούν σε  προσωπικές τους δικαστικές περιπέτειες. Παράλληλα παραθέτει τις θέσεις της για το μέλλον του δήμου και την ανάπτυξή του. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: "Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως Φόρουμ Ενεργών Πολιτών, παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις και καταγράφουμε τη ζώσα πραγματικότητα του τόπου μας.

Κατορθώσαμε απολύτως συλλογικά, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, να καταθέσουμε αρχές και κοστολογημένες προτάσεις για την ανάταξη αυτής της Ιστορικής περιοχής.

Η κατάσταση είναι απογοητευτική, παρακμιακή και εν τέλει θλιβερή. Δεν μπορεί βεβαίως να μην είναι θλιβερή, όταν πρώην Δήμαρχοι και «παράγοντες» της πολιτικής (Αντωνίου, Αναγνωστόπουλος, Τέγας κ.α.) συνδράμουν δια των παιδιών τους…τον Καραπάνο, για τα μικροσυμφέροντά τους!! Το Δημοτικό μας Ταμείο στενάζει βαριά!! Δυστυχώς, υπομηχανικοί-δικηγόροι-γιατροί και αεροπόροι «δώσαν σκυτάλη» σε μια ομάδα άσχετων, απαίδευτων και υπόδικων. Οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και Πνευματικού Κέντρου, Κότσαλος και Μπουσμπουρέλης, αντιστοίχως, παραπέμπονται με βαρύτατες κατηγορίες και δικάζονται σύντομα.

Η απαξίωση του Δήμου μας στα κέντρα αποφάσεων είναι απόλυτη με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία μας. Η φυγή των νέων ανθρώπων αποκτά καταστροφικές διαστάσεις. Χάνουμε το δυναμικό μας!!

Μέχρι τώρα δεν ορίσαμε τον επικεφαλής προκειμένου να διευκολύνουμε το Δημόσιο διάλογο συζητώντας εντίμως με ομάδες και συμπολίτες μας, χωρίς καπελώματα. Αποφασίσαμε ομοφώνως, στο σωστό χρόνο, να επιλέξουμε τον Τάκη Κοτσόργιο. Στο πρόσωπο του συμπολίτου μας Τάκη, με την εμπλοκή μας στα Δημοτικά δρώμενα, θα τιμήσουμε τη Ναυτοσύνη και τους Ένδοξους Αγώνες αυτού του τόπου, για Ελευθερία και πρόοδο. Περαιτέρω για μας σηματοδοτεί την προσδοκώμενη ανάπτυξη από την λιμνοθάλασσα και την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας (Λιμνοθάλασσα, ιαματικός τουρισμός, αλιευτικός τουρισμός, οικοτουρισμός, αλάτι, μαρίνα, γεωργία, κτηνοτροφία κ.α.).

Ο Τάκης Κοτσόργιος είναι ένας έντιμος οικογενειάρχης, γνωστός για τους αγώνες του υπέρ του Δικαίου, «μπαρουτοκαπνισμένος» και αναγνωρίσιμος πανελληνίως. Θα μπορούσαμε να πούμε, χωρίς επιφυλάξεις, ότι η κοινωνία μας διαθέτει από καιρό ένα ικανό στέλεχος με διεθνή αναγνώριση.

Ο Τάκης Κοτσόργιος ως εκπρόσωπος των αλιέων της χώρας έδινε και δίνει πάντα το παρόν σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των αλιέων, αλλά και ως μέλος της πανελλήνιας επιτροπής αγροτών, επίσης για την βιωσιμότητα του κλάδου.

Ο Τάκης Κοτσόργιος χρόνια τώρα συνδυαμορφώνει την ευρωπαϊκή αλιευτική πολιτική. Ο Γερμανός Επίτροπος Φραντς Φίσλερ θα θυμάται πάντα το «στραπατσάρισμα» που υπέστη στις Βρυξέλλες όταν ο κύριος Επίτροπος ως «εκπρόσωπος» των μεγάλων αλιευτικών στόλων, των γιγαντιαίων συμφερόντων δηλαδή, βρέθηκε απέναντι σε εκπροσώπους της Κύπρου, Νοτίου Ιταλίας, Μάλτας, Γαλλίας και Ισπανίας και «έπεσε πάνω» στον Τάκη Κοτσόργιο…

Θα αποτελέσει για μας ύβρη η σύγκρισή του με όσους παρίσταναν ή παριστάνουν το Δήμαρχο. Επιδιώκουμε μια προεκλογική περίοδο κόσμια, διατηρώντας τη δυνατότητά μας να αντιδράσουμε δυναμικά. Η παραμικρή πρόκληση σε μας θα αποτελέσει Casus belli. Έχουμε «χαρτογραφήσει» τους συναλλασσόμενους, και όλοι αυτοί που ροκανίζουν Δημοτικό χρήμα θα λογοδοτήσουν αμέσως. Έχουμε δώσει «δείγμα γραφής» υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος. Δεν θα συμβάλλουμε στον εκμαυλισμό συνειδήσεων, δεν θα «διαθέσουμε» ούτε τσακιστή δεκάρα από σεβασμό στον ψηφοφόρο.

Με συγκεκριμένο σχέδιο για Λιμνοθάλασσα, Αγροτικό τομέα και Ενέργεια, όπως έχουμε διακηρύξει, θα βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας με εργασία ένεκα ανάπτυξης και όχι σε βάρος του Δημοτικού προϋπολογισμού, δηλαδή σε βάρος των συμπολιτών μας. Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδος 1MW θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε πάρα πολλά νοικοκυριά και ειδικά αυτά που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να καλύψουμε 500 περίπου νοικοκυριά. Είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη ιδρύσει την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στη χώρα μας. Όλο το επιστημονικό δυναμικό του Φόρουμ Ενεργών Πολιτών θα είναι διαθέσιμο στο Δήμο μας.

Καλούμε όλους τους Συνδημότες μας χωρίς κομματικές ταμπέλες, που επιδιώκουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους, να συνδράμουν την προσπάθειά μας. Αυτή τη φορά η ψήφος επιβάλλεται να είναι πολιτική.

 

Για το Φόρουμ Ενεργών Πολιτών

Η Επιτροπή διαβούλευσης

Γρηγόρης Δελαπόρτας, Ερευνητής στην Μηχανική Βιολογικών Υγρών και ειδικός στην παθολογία της σπονδυλικής στήλης. University of Vermont Medical Center, Αρωγός σε θέματα Συνεδριακού Τουρισμού

Τάσος Δημόπουλος, Υπάλληλος Γ.Ν.Ν. Μεσολογγίου

Σάκης Ζαρκαδούλης, πρ. πρόεδρος Ιχθυοτροφείων Λιμνοθάλασσας και του Σωματείου Ελευθέρων Αλιέων Μεσολογγίου

Γιάννης Κανής, πρόεδρος Αιτωλικής Ενεργειακής Κοινότητας

Δημήτριος Κεραμισάνος, Γεωπόνος

Δημήτριος Κοτσόργιος, π. πρόεδρος Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος και είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μεσογείου εκπρόσωπος Ελλάδος, Μάλτας, Νοτίου Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρου.

Κώστας Μαλδαβίνας, επιχειρηματίας

Γεώργιος Μουρκούσης, Διδάκτωρας Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής

Σωτήρης Μπούρος, Δικηγόρος παρ΄ Εφέταις, LLM Καθηγητής Ναυτικού Δικαίου στο University of Plymouth(BCA)

Αθανασία Σούγια, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου

Χριστόδουλος Χαβιαράς, Οικονομολόγος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, στέλεχος PWC"

 

Μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία του Μεσολογγίου γράφεται... Σχεδόν δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στον τόπο μας, ο ευρύτερος δημοκρατικός - προοδευτικός κόσμος κινδυνεύει να μείνει χωρίς πολιτική έκφραση.

Μια εξέλιξη που δεν είναι καθόλου φυσιολογική, αφού εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι υπαρκτά και δρώντα τα πρόσωπα με αυτοδιοικητική εμπειρία, τα οποία θέλουν και μπορούν να στελεχώσουν μια δημοτική παράταξη η οποία μπορεί να δώσει με επιτυχία τη μάχη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. 

Είμαι ένας από εκείνους που ως δημοτικός σύμβουλος, έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκροτηθεί μια μεγάλη ενωτική αυτοδιοικητική παράταξη στο Δήμο Μεσολογγίου. Αρχικά με το συνάδελφο Π. Παπαδόπουλο και την "Κοινωνία μπροστά". Ακολούθως ανέμενα  με θετική διάθεση τις πρωτοβουλίες του για πρώτη φορά "παρόντος" στα δημοτικά μας πράγματα, Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, που όμως φαίνεται πως χάθηκαν μεταξύ Αθήνας και Μεσολογγιου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ανέλαβα προσωπικά την πρωτοβουλία για να μην καταστεί ο δημοκρατικός κόσμος έρμαιο των δύο εκδοχών της δεξιάς που ανταγωνίζονται στον τόπο μας. Για να ξεφύγουμε από το ψεύτικο δίλημμα σκληρή δεξιά και ακροδεξιά η' λάιτ δεξιά. Για να υπάρξει επόμενη μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες στο Δήμο Μεσολογγίου.

Συνεχίζω αυτή την προσπάθεια και για ύστατη φορά απευθύνομαι δημοσίως σε ορισμένους πολιτικούς - κομματικούς παράγοντες της πόλης μας.

Σταματήστε τις μεθοδεύσεις και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που κουβαλούν νερό στο μύλο της δεξιάς. Ελάτε έστω και τώρα να διαμορφώσουμε τη δημοτική παράταξη που τόσο έχει ανάγκη ο υγιής δημοκρατικός κόσμος του δήμου μας. Δεν επιζητώ τη βοήθεια σας. Απαιτούμε να μην μας βάζετε διαρκώς "τρικλοποδιές".

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 

Σήμερα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσω το τέλος του ταξιδιού!

Κρατώ την αγάπη μου για το Μεσολόγγι και τους έντιμους, αγνούς και πραγματικά σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό!!! Δυστυχώς η υπονόμευση, την οποία βιώσαμε απέδειξαν πόσο φοβήθηκαν κάποιοι, για τα προσωπικά τους συμφέροντα...

Επιλέγω να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια την δική μου αλλά και των συνεργατών μου με αυτή μου την απόφαση. Πλέον και έως τις εκλογές θα σιωπήσω... Δεν θέλω να συμβάλλω έστω και στο ελάχιστο στον διχασμό που βλέπω να έρχεται....

Δημ. Γ. Σταμάτης

Σελίδα 1 από 23

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία