Αγγελίες    Επικοινωνία

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που αυτές τις μέρες δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η γυναίκα που είναι μητέρα ενός βρέφους 10 μηνών, είναι μία από τους δεκαπέντε συνολικά κατηγορούμενους που δικάζονται στην Πάτρα σχετικά με τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Οι οργανώσεις κατηγορούνται κατά περίσταση για διάπραξη κακουργηματικών κλοπών και ληστειών κατά συναυτουργία ή απλής συνέργειας σε αυτές.

Η γυναίκα είχε κριθεί προφυλακιστέα επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που της είχαν τεθεί από την ανακριτική διαδικασία και ήταν συνεχώς μαζί της το παιδί τόσο στο κελί, όσο και στα έδρανα του κατηγορούμενου.

Η δικαιοσύνη έδειξε το ευαίσθητο πρόσωπο της και χθες έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με την οποία, αποφυλακίζεται η μητέρα, η οποία εκτός από το μωρό έχει ακόμη ένα ανήλικο παιδί. Το ιδιαίτερο στην απόφαση είναι το γεγονός ότι πάρθηκε ενώ βρίοσκεται σε εξέλιξη η δίκη.

Πηγή: dete.gr

 

Αναβλήθηκε για τον Απρίλιο 2020 η δίκη του Ρομά που είχε σπάσει τα τζάμια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ο Διοικητής Πάνος Παπαδόπουλος είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Ρομά, που εκνευρίστηκε και ξέσπασε στα τζάμια, αλλά και φραστικά στους γιατρούς, όπως δυστυχώς έχει συμβεί πολλές φορές με άλλους θερμοκέφαλους Ρομά.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα, όμως αναβλήθηκε επειδή απουσίαζε ο αστυνομικός που ήταν μάρτυρας, ενώ δεν παρουσιάστηκε και ο κατηγορούμενος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Μετά από την εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη αναβολή που αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου στη μήνυση που μου υπέβαλε ο κ. Κωνσταντάρας, ο τελευταίος έβγαλε μια ανακοίνωση περί ανδρείας κ.λπ. και σχολίασε στο Facebook, «πρόγγηξαν».

Ανάξια οποιασδήποτε απαντήσεως. Ωστόσο η αποκατάσταση της πραγματικότητας μου επιβάλλει να τονίσω τα εξής:

Στη ζωή η τιμή και η υπόληψη είναι αναγκαία συστατικά της ύπαρξης του ανθρώπου. Την αρχή αυτή ακολουθώ τόσο στην πολιτική όσο και στην προσωπική μου διαδρομή. Έτσι όπως δεν επιτρέπω σε κανέναν να επιβουλεύεται το καλό του τόπου μας, ομοίως δεν επιτρέπω σε κανέναν να διαταράσσει την οικογενειακή μου γαλήνη.

Σίγουρα δεν συνιστά πράξη ανδρείας, τουλάχιστον πολιτικής σαν κι αυτή που επικαλείται ο δήμαρχος της μειοψηφίας στην ανακοίνωσή του, να «δραπετεύει» από τον πολιτικό στίβο και να μεταφέρει την εύλογη πολιτική κριτική στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ακόμη κι εκεί όμως, δε ξέρω αν αποτελεί ανδρεία σαν κι αυτή που αναφέρει, το να επιστρατεύει ή έστω να αποδέχεται τις υπηρεσίες άλλου δικηγόρου για να υποστηρίξει τις σε βάρος μου κατηγορίες, όντας ο ίδιος δικηγόρος.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα αντιμετωπίσω με τον τρόπο που αρμόζει τον δήμαρχο της μειοψηφίας στο πεδίο που εκείνος επέλεξε. Η δέουσα απάντηση λοιπόν για τον κ. Κωνσταντάρα στις 7/3/2019, οπότε και θα λάμψει η αλήθεια ακόμη και της τελείας που υπάρχει στο επίμαχο δελτίο τύπου. Έως τότε όμως χρήσιμο θα ήταν να πούμε, ότι με την υπ’ αριθμ. 46 πράξη του το τμήμα VII του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη συνεδρίασή του στις 17/23-10-18 αποφάνθηκε, ότι το χρηματικό ένταλμα που αφορά την προκαταβολή για το έργο «Διαμόρφωση προαυλίου χώρου Γυμνασίου Δήμου Θέρμου» θα πρέπει να θεωρηθεί λόγω συγγνωστής πλάνης, χωρίς να αίρεται ο μη σύννομος χαρακτήρας των πράξεων.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς Δημοτικούς Συμβούλους και απλούς πολίτες για την αυθόρμητη προσέλευσή τους στο δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να μου παρέξουν με τον τρόπο αυτό την ηθική τους στήριξη δηλώνοντας ταυτόχρονα και τη διαμαρτυρία τους στην άδικη περιπέτεια στην οποία υποβάλλομαι και να είναι σίγουροι, όλες και όλοι, ότι ο αγώνας μας για ένα δήμο δημοκρατικό και προοδευτικό, συνεχίζεται.

Θόδωρος Κασόλας
Διπλ/χος Πολιτικός Μηχανικός
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου

Με τις καταθέσεις της γιαγιάς και του παππού της μικρής Άννυ, η οποία κατά την κατηγορία είχε βρει φρικτό θάνατο από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φρικτή υπόθεση δολοφονίας της 4χρονης, η οποία είχε αποκαλυφθεί το Πάσχα του 2015 και είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο για την πρωτοφανή αγριότητά της.
Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης, δηλαδή ο πατέρας της Άννυ, Στανισλάβ Μπακατσίεβ (Σάββας), η μητέρα της, Δημητρίνα Μπορίβα, καθώς και ο φίλος του πατέρα της, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μάλιστα, ο πατέρας της Άννυ, Σάββας, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε την κόρη του και παραδέχτηκε - όπως και σε πρώτο βαθμό - ότι τεμάχισε το πτώμα της. Στο πλαίσιο αυτό ο συνήγορός του πατέρα της 4χρονης, δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας για τον εντολέα του από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.
Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της Άννυ και ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι, είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών. Όσο για τη μητέρα της μικρής αντιμετώπιζε την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της είχε επιβληθεί εξαετής φυλάκιση με αναστολή στην έφεση.

Τώρα στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο η γιαγιά και ο παππούς της 4χρονης, ανέφεραν πως έμαθαν για την εξαφάνιση της εγγονής τους από τη μητέρα της Άννυ ενώ πληροφορήθηκαν τη δολοφονία της μικρής από την τηλεόραση.
Τόσο η γιαγιά της 4χρονης όσο και ο παππούς της ανέφεραν στην κατάθεσή τους οι γονείς της Άννυ είχαν έρθει στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και πως εκείνοι κρατούσαν την μικρή για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στη Βουλγαρία. Όπως είπαν οι γονείς της την επισκεπτόταν την μικρή στη Βουλγαρία κάθε τρεις μήνες. Ωστόσο, και οι δυο ανέφεραν πως δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο πατέρας της 4χρονης ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
Από την πλευρά της η μητέρα του Σάββα, πατέρα της 4χρονης, εμφανίστηκε βέβαιη με την κατάθεσή της στο δικαστήριο πως ο γιος της δεν δολοφόνησε την κόρη του. Μάλιστα, χαρακτήρισε το γιο της «καλό παιδί που εμπλέκεται με κακές παρέες» και σημείωσε: «Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι». Η ίδια απευθυνόμενη στην πρόεδρο του δικαστηρίου της είπε: «Ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ..».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν η μητέρα της μικρής Άννυ (και κατηγορούμενη στη δίκη) όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης της, κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. «Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. "Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια", μου έλεγε. Η ίδια κατηγορεί τον εαυτό της γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της» ανέφερε, μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο κ. Σούρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

 

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων. Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Πηγή: epiruspost

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου θα δικαστεί στις 10 Δεκεμβρίου ο άνδρας που εντοπίστηκε στις 3 Απριλίου 2013 να σέρνει στην άσφαλτο με το αγροτικό του Ι.Χ. στο 33ο χιλιόμετρο της Εθνική Οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου ένα σκυλί το οποίο ήταν δεμένο στο όχημα του από τα δύο του πόδια. Ο οδηγός που τυχαία είδε από

το προπορευόμενο όχημα να είναι δεμένο το ζώο και τράβηξε τις φωτογραφίες ήταν αστυνομικός όμως δεν κατέθεσε καταγγελία αλλά δημοσίευσε τα στιγμιότυπα στο προφίλ του στο facebook.

Έτσι για το θέμα ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αγρινίου και μετά από καταγγελία της Μάρθας Πουλτίδου στο Α.Τ. Γλυφάδας - αφού κανείς από το Αγρίνιο δεν κατέθεσε καταγγελία - εντοπίστηκε την επόμενη μέρα ο δράστης που είναι κάτοικος Θεστιέων και συνελήφθη από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όμως ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε το ζώο σέρνοντας το αλλά έτσι το μετέφερε για να πετάξει το πτώμα του καθώς ήταν νεκρό και μάλιστα υπέδειξε σε ποιο χωράφι το είχε παρατήσει.

Αστυνομικός είδε το σώμα του σκύλου να το σέρνει το προπορευόμενο όχημα.

Και πράγματι η εξέταση του πτώματος του σκύλου από τον Στέφανο Νικολόπουλο προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Αγρινίου και τον αγροτικό κτηνίατρο Βασίλη Λέρη έδειξε ότι το σκυλί είχε πεθάνει από ρήξη σπλήνας και όχι από την τριβή στο έδαφος γι’ αυτό και δεν είχε εκδορές, ούτε εκχυμώσεις καθώς ο θάνατος του από εσωτερική αιμορραγία είχε συμβεί κάποιες ώρες πριν το συμβάν.

Ο οδηγός τότε αφέθηκε ελεύθερος - για την κατηγορία τη ζωοκτονίας - όμως η Μάρθα Πουλτίδου, που είχε κάνει και την καταγγελία σε βάρος του, είχε ζητήσει με συμπληρωματική ένορκη κατάθεση να διωχθεί ο δράστης για «περιύβριση νεκρού» αν και δεν υπάρχει νομοθεσία που τα προστατεύει τα πτώματα τα ζώων από την κακομεταχείριση, καθώς αυτό ισχύει μόνο για τους ανθρώπους. H κα Πουλτίδου ζητούσε και την δίωξη του για την έκθεση και περιφορά του πτώματος σε κοινή θέα καθώς και το θέαμα είναι φρικτό και ενδεχομένως να προκύπτουν ζητήματα σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου Ιωάννης Χατζόγλου έκανε δεκτή τη μήνυση και έτσι είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα δικαστεί και γι’ αυτό και αναμένουμε το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο για το θέμα καθώς θα είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας που θα γίνει δίκη για να κριθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

Πηγή: panaitolionews

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία