Αγγελίες    Επικοινωνία

 Ο Δήμος Μεσολογγίου και ειδικότερα η 5μελής επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων αποφάσισαν με διαδικασίες fast track και παράνομες την θανάτωση 7 αδέσποτων σκυλιών για την Δευτέρα 5 Αυγούστου με την αιτιολογία, ότι είναι επιθετικά.

Ο Σύλλογος μας σχετικά με αυτό θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:

 1. Ο νόμος αλλά και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβλέπουν επακριβώς την διαδικασία για την θανάτωση αδέσποτων, η οποία προκλητικά καταστρατηγήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση από 3 άτομα μέλη της 5μελούς επιτροπής.

2. Ο Σύλλογός μας ενημέρωσε την Ομοσπονδία μας, η οποία έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο κοινοποιώντας την σε όλες τις Αρμόδιες Αρχές, Υπουργούς, Αστυνομία Εισαγγελία κοκ.

 3. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ηθικό και δίκαιο είναι να στοχοποιείται ο θύτης δηλαδή ο άνθρωπος και όχι τα θύματα της εγκληματικής του συμπεριφοράς. Τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς και εμείς θα πρέπει να λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας.

 4. Η ζωή του κάθε πλάσματος είναι μοναδική και πολύτιμη και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αφαιρεί την ζωή και μάλιστα παραβιάζοντας την νομοθεσία..

 5. Καταδικάζουμε τις παράνομες και μη ηθικές αυτές πράξεις των τριών ατόμων και ιδιαίτερα του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου που ελαφρά τη καρδία και με τρόπο ανάλγητο αποφάσισαν να καταδικάσουν σε θάνατο 7 ζώα χωρίς καν να ελέγξουν αν είναι πραγματικά επιθετικά εμμένοντας στην εκτέλεση της απόφασης μέχρι τελευταίας στιγμής, έως ότου παρενέβη το Υπουργείο.

 6. Η Φιλοζωική κοινότητα της χώρας αλλά και της Ευρώπης και βεβαίως ο Σύλλογός μας θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο σε πράξεις κατά των ζώων από όποιον και αν προέρχονται αυτές.

 7. Ευελπιστεί, ότι η νέα Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου θα ακολουθήσει μια άλλη πορεία στα θέματα των αδέσποτων ζώων με ενέργειες που θα αποσκοπούν την μείωση αυτών με τρόπους σύννομους και πολιτισμένους και δεν στρέφεται εναντίον εμβίων που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την αδεσποτεία τους αλλά κατά αυτών που είναι απολύτως υπεύθυνοι για την ύπαρξή τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΚΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ

Η πρόθεση του συλλόγου είναι να τα πάρει και να τα βάλει στον χώρο που υφίσταται αυτή την στιγμή και άσχετα που δεν ανήκει στον δήμο, είχε ήδη υποσχεθεί προεκλογικά την διαμόρφωση του χώρου την οποία μας άφησε στην μέση και με δική μας προσωπική εργασία, τα υλικά τα οποία οφείλει ο δήμος σε εμάς είναι αμμοχάλικο και πανιά στέγαστρα σκίασης ώστε να μπορούν τα ζώα να έχουν δροσιά λόγω της αφόρητης ζέστης.
Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Μας πέταξε στην κυριολεξία 5 κουλούρες και 20 σιδερόβεργες ώστε να γίνουν τα χωρίσματα τα οποία και έγιναν και να μπουν τα αδέσποτα εκεί. Τώρα μας βάζει το μαχαίρι στον λαιμό απειλώντας με ευθανασία τα εν λόγω αδέσποτα και να τα βάλουμε στην μοτίβο (έτσι ονομάζεται το οικόπεδο που έχουμε ελεύθερα τα ζώα). Όταν τους συμφέρει ο χώρος υπάρχει όταν δεν τους συμφέρει δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.
Είναι πιο εύκολη λύση η ευθανασία παρά η σωτηρία των ζώων και η προστασία των πολιτών.

Μόκα Πηνελόπη
|Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου

Και οι επιθέσεις συνεχίζονται…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν και το θέμα των αδέσποτων έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο Μεσολόγγι και έχουν δοθεί αντίστοιχου αριθμού υποσχέσεις για λύση του προβλήματος, ακόμα οι πολίτες δέχονται επιθέσεις.

Το Μεσολόγγι είναι μια από τις λίγες πόλεις αν όχι η μόνη πανελλαδικά, που  αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα που συνεχώς αυξάνονται. Οι περισσότεροι δήμοι φρόντισαν να δημιουργήσουν καταφύγια και υποδομές για τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα, φρόντισαν να περιμαζέψουν τα επιθετικά και παράλληλα τοποθέτησαν ταΐστρες και δοχεία με νερό για να σιτίζονται. Επιπλέον οι φιλοζωικοί σύλλογοι προσφέρουν πραγματικό έργο προστατεύοντας τα ζώα και κατ’  επέκταση τον κόσμο, ώστε να μην δέχεται επιθέσεις. Κυρίως δε, γίνονται στειρώσεις και υιοθεσίες...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ο Σύλλογος προστασίας ζώων Ι.Π. Μεσολογγίου «Η Ελπίδα» καταδικάζει την αποτρόπαια ενέργεια εξόντωσης αδέσποτων ζώων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής ένα τραυματισμένο, ένα νεκρό και ένα το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα με την χρήση όπλου θα μπορούσε να ήταν μοιραία τραυματίζοντας ένα παιδί καθώς έγινε πρωινή ώρα.

Οποιαδήποτε μορφής βίας είναι απαράδεκτη κυρίως την στιγμή που διαδραματίζεται σε ένα δημόσιο ίδρυμα όπου φοιτούν νέοι και οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη καθώς φροντίζουν τα εκεί αδέσποτα αποτέλεσμα εγκατάλειψης ασυνείδητων ιδιοκτητών.

Η πρόεδρος του ΔΣ
Πηνελόπη Μόκα

Την Παρασκευή 22/02/2019 και πρωινή ώρα έξω από τα ΤΕΙ Μεσολογγίου εγκαταλείφθηκε ζυγούρι ζωντανό περίπου 2 ετών το οποίο με τη δικαιολογία ότι είναι άρρωστο το άφησαν έξω από το ίδρυμα ώστε να πεθάνει.

Αμέσως καλέστηκε ο Σύλλογος προστασίας ζώων Ι.Π. Μεσολογγίου «Η Ελπίδα» και ο οποίος έχει πλέον στην κατοχή του το εν λόγω ζώο το οποίο ύστερα από εξέταση κτηνιάτρου πάσχει από χρόνια καχεξιογόνο νόσημα, αναιμία, ταχύπνοια, κατάπτωση και μεερική ανορεξία.

Δίδεται θεραπευτική αγωγή.

Κατά πόσο αυτό είναι σωστό αφήνουμε τον κόσμο να το κρίνει.

Η πρόεδρος του ΔΣ
Πηνελόπη Μόκα

Την Παρασκευή 14/9/2018 εκλάπη από τον χώρο φιλοξενίας του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Ι.Π Μεσολογγίου η Ελπίδα , σκύλος θηλυκός , ράτσας πόιντερ το οποίο είχε στειρωθεί με το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου, τσιπαρισμένη στο όνομα του Συλλόγου καθώς ήταν από κατάσχεση και παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι να στείλει προσωπικό μήνυμα στην σελίδα του Συλλόγου Εθελοντές φιλόζωοι Μεσολογγίου καθώς και να καλέσει στο 6989931069.

Ακούει στο όνομα Σάντυ.

 

Το κακό ξεκινάει από την εγκατάλειψη των κατοικίδιων

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/03/2018

 

Λίαν σοβαρή είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα στο Μεσολόγγι, καθώς πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα οι φιλόζωοι βρίσκουν δηλητηριασμένα σκυλιά.

Κάποιοι ασυνείδητοι θανατώνουν αδέσποτα ρίχνοντας φόλες, με αποτέλεσμα να αμαυρώνουν την εικόνα μιας ολόκληρης πόλης που σίγουρα δεν έχει δολοφονικά ένστικτα στο σύνολό της. Η πλειοψηφία των κάτοικων είναι φιλόζωοι και μάλιστα πολλοί προσπαθούν να περιθάλψουν ή να υιοθετήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ζώο. Το κακό στο Μεσολόγγι, αλλά και σε άλλες περιοχές ξεκινάει από την εγκατάλειψη, δεδομένου ότι κάποιοι όταν βαρεθούν το κατοικίδιο που πήραν σαν παιχνίδι, το αφήνουν στους δρόμους...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία