Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και η γενικότερη ανάπτυξη του λιμανιού.

Προεκλογικά, ο απερχόμενος δήμαρχος Ν. Καραπάνος προσπάθησε να προβάλλει την τοποθέτηση του εκδοτηρίου εισιτηρίων στο λιμάνι, θέλοντας να δείξει ότι η σύνδεση προχωράει...

Ρ. Αρκουμάνη: «Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ανοίξει η γραμμή»
Από την άλλη πλευρά, η πράκτορας Ράνια Αρκουμάνη, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ διέψευσε όλα αυτά λέγοντας ότι, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με την Ionion P. Lines, πήρε την διαβεβαίωση ότι το πλοίο βρίσκεται στην διαδικασία της μετασκευής, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα, θα εκδοθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και θα μπει στην γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη. Σε ό,τι αφορά στην απόσυρση της πρότασης της εταιρείας, όπως είχε πει το Υπουργείο σε ανακοίνωση που απέστειλε στην ΑΙΧΜΗ...

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας
Να υπενθυμίσουμε τι ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας στις 13 Μαΐου, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ λίγες ημέρες νωρίτερα και ενώ οι υποσχέσεις έλεγαν ότι από την 1η Μαΐου το πλοίο θα ξεκινούσε τα ταξίδια. «Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ για «αυστηρά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τα Ιόνια Νησιά» το Υπουργείο, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει τα εξής...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για δήθεν αυστηρά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τα Ιόνια Νησιά το Υπουργείο διευκρινίζει τα εξής:

Ι. Κατά τη τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο (01.11.2018 – 31.10.2019) για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά, υπεβλήθησαν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου:

α) Στις 14.01.2019 αίτηση έκτακτης δρομολόγησης του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ Ν.Π.11835 της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΙΟΝΙΟΝ Π. Ν.Ε. για το χρονικό διάστημα από 15.05.2019 μέχρι 31.10.2019 στη γραμμή ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΣΑΜΗ –ΙΘΑΚΗ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το αίτημα δρομολόγησης του πλοίου εισήχθη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) την 12.02.2019 προκειμένου να λάβει τη σχετική γνωμοδότηση. Το Συμβούλιο λόγω μη ολοκλήρωσης των δικαιολογητικών του φακέλου, ανέβαλε την γνωμοδότηση για την επόμενη συνεδρίαση. Ωστόσο, την 09.05.2019 το σχετικό αίτημα απεσύρθη από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

β) Στις 31.01.2019 αίτηση έκτακτης δρομολόγησης του υπό ναυπήγηση πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ ΓΚΡΕΚΟ ΣΙ της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΚΡΥΣΤΑΛ ΛΑΙΝΣ Ν.Ε. για το χρονικό διάστημα από 01.05.2019 μέχρι 31.10.2019 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ και επιστροφή. Το αίτημα δρομολόγησης του πλοίου εισήχθη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) την 12.02.2019 προκειμένου να λάβει τη σχετική γνωμοδότηση. Ωστόσο, το Συμβούλιο λόγω μη ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του, ανέβαλε την γνωμοδότηση για την επόμενη συνεδρίαση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13.05.2019.

ΙΙ. Για τη επόμενη δρομολογιακή περίοδο (01.11.2019 – 31.10.2020) για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά, από το Υπουργείο, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2253.2-8/30629/19/24.04.2019 πρόσκληση αποκλειστικής εξυπηρέτησης (ΑΔΑ: ΨΥ0Ξ4653ΠΩ-9ΚΨ). Δυνάμει της σχετικής πρόσκλησης, η οποία λήγει την 17.05.2019, καλούνται όλοι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες/ πλοιοκτήτριες εταιρείες να υποβάλλουν πρόταση για την σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας χρονικής διάρκειας από ένα έως πέντε έτη για την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του ακτοπλοϊκού δικτύου. Μεταξύ των υπόψη γραμμών συμπεριλαμβάνεται και η γραμμή ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ και επιστροφή με την εκτέλεση επτά (07) δρομολογίων την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.

Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο στάδιο είναι απαραίτητο από τις διατάξεις του ν.2932/2001, προκειμένου εν συνεχεία το Υπουργείο να προχωρήσει στη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των νήσων.

ΙΙΙ. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, γνωρίζεται επιπροσθέτως ότι:

α) Τόσο το Ε /Γ-Ο/Γ ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ Ν.Π.11835, όσο και το Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ ΓΚΡΕΚΟ ΣΙ υπέβαλαν στο Υπουργείο δηλώσεις ελεύθερης δρομολόγησης, οι οποίες εισήχθησαν στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κατά τη νόμιμη διαδικασία. Αμφότερες ωστόσο οι αιτήσεις αναβλήθηκαν, λόγω έλλειψης βασικών δικαιολογητικών (όπως πιστοποιητικό ασφαλείας) για την πρώτη των περιπτώσεων πλοίο και μη ολοκλήρωσης της κατασκευής για τη δεύτερη.

β) Αναφορικά με τα δικαιολογητικά δρομολόγησης, σημειώνεται ότι στα πλαίσια της απλούστευσης των διαδικασιών, τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα για την εξακρίβωση των προϋποθέσεων δραστηριοποίησης ενός πλοίου, όπως το έγγραφο εθνικότητας, το πιστοποιητικό ασφαλείας, καθώς και τα στοιχεία για την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου.

γ) Τέλος, όσον αφορά στην κατηγορία των πλόων έκαστου πλοίου, ήτοι πλόες Κατηγορίας Α, Β, κ.λπ. αυτοί εξαρτώνται αφ΄ ενός από τα χαρακτηριστικά του πλοίου (μήκος, σωστικά μέσα κ.λπ), αφ΄ ετέρου από τα χαρακτηριστικά της διαδρομής (απόσταση σε ναυτικά μίλια, ύψος κύματος κ.λπ.). Σημειώνεται ότι οι υπόψη κατηγορίες καθορίζονται αυστηρώς από την εθνική και διεθνή νομοθεσία και έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευαγγελίας Τσέλιου – Παναγοδήμου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Σολδάτου.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχαν επίσης στελέχη του Υπουργείου αλλά και εκπρόσωποι δήμων απ όλη τη χώρα, προκειμένου να εκτιμηθεί η ετοιμότητα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων στη σύνταξη και των κατά τόπους προγραμματικών σχεδιασμών (master plan) λιμενικών ζωνών.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συμπεριλαμβάνεται στους – ολιγάριθμους - φορείς που συνέταξε από τον Απρίλιο του 2017 την «Διερεύνηση σκοπιμότητας για τη δημιουργία Λιμένα Θαλαμηγών (Mega Yacht - Super Yacht) στο Λιμένα Μεσολογγίου», την οποία και παρουσίασε κατά τη χθεσινή σύσκεψη. Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης διαδικασίας, θα ολοκληρωθεί με την υποβολή Τεχνικού Δελτίου, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση της τελικής μελέτης του Master Plan.

Ωστόσο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας με τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συναντήθηκαν επίσης με το Διοικητή της νεοσύστατης Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένη Μπακόπουλο, θέτοντας και πάλι το ζήτημα της επίσπευσης παράδοσης – παραλαβής του Νομαρχιακού προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη για την οικονομική απεμπλοκή του φορέα.

Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Δ/νση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών, όπου συζητήθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης κατασκευής πλωτής εξέδρας στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ύψους 100.000 ευρώ, η οποία ήδη έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Η Μίνα (Γερασιμούλα) Μπάκα, σπουδάστρια του Εμπορικού Ναυτικού, επιλέχθηκε και συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

Μάλιστα στο πλαίσιο της παρουσίας του στην έκθεση «Ποσειδώνια 2016» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιήγησή του στους χώρους της Έκθεσης μετά την τελετή  των εγκαινίων, επισκέφθηκε μεταξύ των άλλων και το περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας.....

Η Εκθεση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Αθήνα και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της παγκοσμίως, καθώς λαμβάνουν μέρος περί των 2.000 εκθετών και την επισκέπτονται πέραν των 20.000 ατόμων από όλο τον κόσμο.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Έρχονται 202 προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκ των οποίων οι 56 θέσεις αφορούν μόνιμο προσωπικό σε Διευθύνσεις του υπουργείου και οι υπόλοιπες 146 θέσεις προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα αυτού, καθώς και στο Λιμενικό Σώμα.

Οι προσλήψεις έχουν αποσπάσει ήδη το «πράσινο φως» των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, και οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν στον αέρα μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ανακοινώθηκαν οι Δηλώσεις Τακτικής Δρομολόγησης Ακτοπλοϊκών Πλοίων που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για τη Δρομολογιακή Περίοδο 1-11-2015 έως 31-10-2016.

Για τη γραμμή Πάτρα - Σάμη Κεφαλονιάς και Ιθάκη δηλώθηκε το πλοίο Ionian Spirit της Αγούδημος

thebest.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία