Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φτερά έβγαλε ξαφνικά η Τροχαία Μεσολογγίου και στο σαφάρι των ελέγχων που πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, έκανε μπαράζ συλλήψεων.

Πιο ανάλαφροι ξύπνησαν την περασμένη Δευτέρα οι κάτοικοι της πόλης, εκτός από αυτούς που βρίσκονται κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση, αφού εκεί μεταφέρθηκε η φασαρία εξαιτίας των συλλήψεων. Κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι που με σταθερό και συγκεκριμένο επιχειρησιακό άξονα έφεραν αποτελέσματα. Η Τροχαία κατάφερε να ανοίξει τα φτερά της για δυο ημέρες με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ΟΕΠΤΑ. Αυτό όμως ήταν προσωρινό! Πληροφορίες κάνουν λόγο για...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 14.000 ευρώ, σε βάρος ιδιοκτήτη και οδηγού ιδιωτικής χρήσης φορτηγού.
Πιο συγκεκριμένα, σε τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, στην επαρχιακή οδό Μεσολογγίου Αιτωλικού, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί ακινητοποίηση του οχήματος, έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο φορτηγό και επιπλέον το όχημα στερούνταν άδειας κυκλοφορίας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας στο χώρο της νέας υπηρεσίας που βρίσκεται στον κόμβο της Ιόνιας στο Μεσολόγγι.

Παρόντες ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Νταλαχάνης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Τέγας, η Διοικήτρια της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαρία Κόκλα και το προσωπικό της υπηρεσίας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πρωτοβουλία του Ν. Καµπά για την λύση του κυκλοφοριακού στη Ναυπάκτου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/07/2018

 

Πρόταση για την αποσυµφόρηση της οδού Ναυπάκτου έχει ετοιµάσει η Τροχαία Μεσολογγίου και ετοιµάζεται να την καταθέσει στην Περιφέρεια, όπου ανήκει το εν λόγω οδικό τµήµα ως παλιά εθνική οδός.

Οι πινακίδες που είναι εκεί για την εκ περιτροπής στάθµευση ανά µήνα στις δυο πλευρές του δρόµου, προφανώς δεν έχουν τοποθετηθεί µε κάποια απόφαση, αλλά για λόγους εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων. Αυτό είναι λογικό, διότι τα δεδοµένα από τότε που ο δρόµος λειτουργούσε ως εθνική οδός µέχρι σήµερα έχουν αλλάξει και πλέον αποτελεί εµπορικό κοµµάτι.

Μετά το ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ, ο Διοικητής της Τροχαίας, Νίκος Καµπάς, ανταποκρίθηκε άµεσα, πραγµατοποιώντας σύσκεψη µε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήµου και εκπροσώπους του Εµπορικού Συλλόγου, ώστε να βρεθεί µια λύση που να εξυπηρετεί και τους επιχειρηµατίες, αλλά και τους οδηγούς και πεζούς. Αυτό για να γίνει πρέπει να απαγορευτεί η στάθµευση και να επιτρέπεται η στάση σε προκαθορισµένα σηµεία για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Επιπλέον χρειάζονται πινακίδες και διαγραµµίσεις στο κοµµάτι που δέχεται τον µεγαλύτερο φόρτο αυτοκινήτων, ενώ πρέπει να προσδιοριστεί µία είσοδος στην Πύλη, αφού µετα την κυκλοφοριακή αλλ γή που την µετέτρεψε µόνο σε είσοδο δεν καταργήθηκε το τµήµα που χρησίµευε ως έξοδος. Επειδή πολλά αυτοκίνητα µπαίνουν από την πρώην έξοδο, υπάρχει κίνδυνος ατυχήµατος...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Άρωµα γυναίκας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/06/2018

Δεν περνά απαρατήρητη, τις τελευταίες ηµέρες η εµφάνιση γυναικών της Τροχαίας στους δρόµους του Μεσολογγίου. Οι κυρίες της αστυνοµίας έχουν τραβήξει τα βλέµµατα των διερχόµενων οδηγών, πεζών και καταστηµαταρχών.

Η επιστράτευσή τους δεν είναι τυχαία, αφού η εκπαίδευση που λαµβάνουν είναι ίδια µε των ανδρών οπότε µπορούν να ανταποκριθούν άψογα στα καθήκοντά τους. Όπως και να έχουν τα πράγµατα, ο Διοικητής της Τροχαίας Μεσολογγίου, Νίκος Καµπάς, σηκώνει το γάντι για την οδό Ναυπάκτου καθώς σύµφωνα µε πληροφορίες πρόσφατα πραγµατοποίησε συνάντηση µε...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε στις 15/05/2018 ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Καμπάς Νικόλαος και ο Προϊστάμενος κ. Τζουμάνης Απόστολος στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας προκειμένου να παρουσιάσουν στους μαθητές του σχολείου τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να τους μιλήσουν για τις πινακίδες και τη σήμανση.

Ο κ. Καμπάς Νικόλαος έκανε μια πρώτη ενημέρωση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής τονίζοντας ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούν τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί. Έκανε αναφορά στη χρήση του ποδηλάτου επισημαίνοντας ότι ο οδηγός του έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με τον οδηγό του δικύκλου και τον οδηγό του Ι.Χ. Έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με τον Κ.Ο.Κ., να ελέγχει και να συντηρεί το ποδήλατο. Επεσήμανε επίσης ότι για την παραβάση ανηλίκων μαθητών την ευθύνη φέρουν και οι γονείς τους.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Τζουμάνης Απόστολος, ο οποίος τόνισε ότι στην πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων τα εμπλεκόμενα άτομα είναι παιδιά. Έδωσε οδηγίες για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούν οι μαθητές το ποδήλατο, εξήγησε τι σημαίνουν οι κινήσεις του τροχονόμου και με ποιες κινήσεις οι ποδηλάτες μπορούν να προειδοποιήσουν το όχημα που βρίσκεται πίσω τους για να στρίψουν ή να σταματήσουν.

Παρουσιάστηκαν μάλιστα και βίντεο στους μαθητές που κατάφεραν να τους ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τόσο το Διοικητή όσο και τον Προϊστάμενο της Τροχαίας για την τόσο ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωσή τους. Τέτοιες δράσεις είναι ουσιαστικές για τη μαθητιώσα νεολαία, πρέπει να επαναλαμβάνονται, γιατί προλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο πολλά τροχαία ατυχήματα.

 

 

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία