Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 13/7, αλλάζει ημέρα και θα πραγματοποιηθεί αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7 στις 20.00 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Πηγή: aitosports.gr

 

Έπειτα από την παραίτηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται όλα τα μέλη της Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου σε εκλογική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, το Σάββατο 13/7/2019 και ώρα 20:00 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Μπροστά στον αφανισμό της ομάδας πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν! Δεν χωράνε αλλά περιθώρια! Το οφείλουμε στην ιστορία της Ένωσης!

Πηγή: aitosports.gr

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε μια συνολική αποτίμηση της κρίσης και των πρωταγωνιστών της ζητώντας να δώσουν οι πολίτες τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής ώστε να έχει ισχυρή πολιτική παρουσία μέσα στη Βουλή, τώρα που όπως είπε η συνεπής στάση του ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ένας άγονος δικομματισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέους διχασμούς και παραμονή στην κρίση.
Για την συμπλήρωση των 23 χρόνων από τη φυγή του Ανδρέα Παπανδρέου είπε:
«Φέτος συμπληρώνονται 23 χρόνια από τη φυγή του Ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ηγέτης που με την παρουσία του σφράγισε μια ολόκληρη ιστορική περίοδο και μετέβαλε το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και του Κράτους από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης σε μια δημοκρατική πολιτεία, βάζοντας το θεμέλιο λίθο της κοινωνικής δικαιοσύνης στη σύγχρονη Ελλάδα. Το ζητούμενο λοιπόν, δεν είναι ν’ αφήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου στα χέρια των πολιτικών μας αντιπάλων, που στην ιστορική τους διαδρομή προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μειώσουν την πολιτική του αξία και το έργο του και σήμερα κακόγουστα προσπαθούν να τον μιμηθούν. Το ζητούμενο είναι τις αρχές, τη φιλοσοφία και την πολιτική του, να τις αναδείξουμε σε κινητήριες δυνάμεις της πολιτικής μας. Και τότε, ο Ανδρέας της ανατροπής, της Αλλαγής, του πατριωτισμού, της Δημοκρατίας θα είναι εδώ μαζί μας, στη συνείδηση, στη μνήμη και τη σκέψη όλων μας.»

Για την «βαριά κληρονομιά» που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Τσίπρα είπε:
«Σήμερα τυπικά και μόνο βρισκόμαστε έξω από τα μνημόνια. Ωστόσο ναι μεν, έληξε η χρονική τους διάρκεια, το πρόβλημα όμως είναι εδώ! Καμία ρευστότητα στην αγορά! Καμία κανονικότητα στην οικονομία! Με το δημόσιο χρέος να είναι άνω του 180% του ΑΕΠ και να περνάει ξανά από τα κράτη και τους θεσμούς στα χέρια ιδιωτών. Με σκληρά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, που ουσιαστικά στραγγαλίζουν την ανάπτυξη. Με την ανάπτυξη να κινείται στο 1,4% του ΑΕΠ από το 2,7% που είχε υπολογιστεί! Και φυσικά με υψηλή ανεργία. Με τη Δημόσια Περιουσία να έχει εκχωρηθεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Με χαμένο εισόδημα τετραετίας 60 δις. Χωρίς βιώσιμες λύσεις στα «κόκκινα δάνεια» Από «το κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη», σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στα γαμψά νύχια των funds! Χωρίς λύσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με τις επιχειρήσεις στο «κόκκινο» και εχθρική στάση απέναντι στους επενδυτές. Μηδέν ξένες επενδύσεις τη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ! Και σήμερα καυχώνται και τις διπλασιάζουν! Διπλασιάζουν το μηδέν! Νέες κοινωνικές ανισότητες και φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. 450.000 νέοι έφυγαν στο εξωτερικό! Έλλειψη σύγχρονων υποδομών! Υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών! Ένα τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί ακόμη να χρηματοδοτήσει την Οικονομία. Η διαπίστωση μία: Η χώρα πληρώνει την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική συνεννόηση και συνεργασία!»
Για το διακύβευμα των εκλογών:
«Το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν θα εγκλωβιστούμε σε έναν άγονο δικομματισμό που θα εμποδίσει τη χώρα να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Απόδειξη τι έγινε πριν τις ευρωεκλογές. Δεν συζητήσαμε τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί ασχολούμασταν με την αντιπαράθεση και τη λασπολογία Τσίπρα-Μητσοτάκη! Αντί να συζητήσουμε για το ποια Ευρώπη θέλουμε, ποια τα μεγάλα ζητήματα για τη χώρα, τη στιγμή που όλες οι μεγάλες αποφάσεις για τη χώρα μας λαμβάνονται στην Ευρώπη
 Σχολιάζοντας την προοδευτική συμμαχία που επιχείρησε ο Τσίπρας και το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση:
«Και ξεκαθαρίζω, δεν μας αφορούν οι υπουργικές καρέκλες. Άλλοι έγιναν διμηνίτες υπουργοί! Άλλοι πρόδωσαν την παράταξη και το δημοκρατικό χώρο! Οι κυνηγοί της εξουσίας βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ! Είναι οι ίδιοι που έφυγαν και από το ΠΑΣΟΚ, όταν η Παράταξη τους είχε ανάγκη, ενώ τους είχε τιμήσει με θέσεις και αξιώματα. Είναι όσοι πορεύονται χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, χωρίς αρχές και αξίες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και έχοντας την αντίληψη ότι η πολιτική είναι ένα αλισβερίσι. Τους είδαμε και στο Νομό. Πληρώσαμε την αλαζονεία τους και την δίψα τους για εξουσία. Κατάφεραν να καταργήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και να κατακρεουργήσουν το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Κατάφεραν το Αγρίνιο να βλέπει την Ιόνια Οδό από Αγρίνιο. Και όλα αυτά ενώ ο Νομός είχε και Υπουργό και Βουλευτές όταν γίνονταν αυτοί οι σχεδιασμοί! Απλά δεν ασχολήθηκαν

Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου και Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Μπερερή «Ιστορική Μνήμη Οικογένειας ΤΡΙΚΟΥΠΗ» το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, και ώρα 8:00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Dr. Βετσόπουλος Απόστολος, Συντονιστής Ε.Ε. ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδος

- Πετροπούλου – Χαρώνη Φήμια, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας

- Σταυροπούλου – Ντόκα Αικατερίνη, Διευθύντρια της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κοντός Παναγιώτης, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΙ.ΠΟ.Ε

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου
Αναστάσιος Σκαρμούτσος
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΙ.ΠΟ.Ε.
Παναγιώτης Κοντός

Μία επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού/εφηβικού βιβλίου ''Ο ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ'' διοργανώθηκε από την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Φιλόλογος κα. Πολυξένη Χαραλαμποπούλου -Κανούτα.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Αρτέον και τον συμπατριώτη συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, που μας εμπιστεύτηκαν την παρουσίαση του βιβλίου, την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κυρία Φωτεινή Ντάνου, τον δάσκαλο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Αναστάσιο Ζήκα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, κ. Δημήτρη Φραγκούλη και κα. Κατερίνα Στρατηγάκη, που με περίσσεια φροντίδα και μεράκι προετοίμασαν την μουσική και θεατρική παράσταση για να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας μεταδώσουν τα μηνύματα του ''Θαλασσοσφυριχτή''. Επίσης την Διευθύντρια του 4ου Δ.Σ., κα.
Γεωργία Καρκανιά που υποστήριξε την συνεργασία.

Να σημειώσουμε ότι ο Τάσος Ζήκας , έγραψε τους στίχους των τραγουδιών και ο Δημήτρης Φραγκούλης την μουσική, ενώ η Φωτεινή Ντάνου διάβασε θαυμάσια, αποσπάσματα από το βιβλίο, τα οποία συμπλήρωναν τα θεατρικά δρώμενα τα οποία επιμελήθηκε μαζί με την Θεατρολόγο Κατερίνα Στρατηγάκη. Η εκδήλωση έκλεισε με αναλύσεις των χαρακτήρων του ''Θαλασσοσφυριχτή'' και με θερμές ευχαριστίες από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή και τον εκδότη Άρη Τσικοντούρη, προς την Βυρωνική Εταιρεία και προς όλους τους συντελεστές της παρουσίασης, του εξαιρετικού βιβλίου.

Από την σελίδα στο facebook Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Η Γ’ έκδοση – βελτιωμένη κι επαυξημένη – του βιβλίου "Μεσολόγγι Η τραγική μοίρα των αμάχων κατά την τελευταία πολιορκία" του Αντιστράτηγου ε.α. Νικόλαου Αθ. Κολόμβα πρόκειται να παρουσιασθεί στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση της παρουσίασης θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19.00 στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η Έξοδος».

Σελίδα 1 από 26

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία