Αγγελίες    Επικοινωνία

Μία επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού/εφηβικού βιβλίου ''Ο ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ'' διοργανώθηκε από την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Φιλόλογος κα. Πολυξένη Χαραλαμποπούλου -Κανούτα.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Αρτέον και τον συμπατριώτη συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, που μας εμπιστεύτηκαν την παρουσίαση του βιβλίου, την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κυρία Φωτεινή Ντάνου, τον δάσκαλο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Αναστάσιο Ζήκα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, κ. Δημήτρη Φραγκούλη και κα. Κατερίνα Στρατηγάκη, που με περίσσεια φροντίδα και μεράκι προετοίμασαν την μουσική και θεατρική παράσταση για να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας μεταδώσουν τα μηνύματα του ''Θαλασσοσφυριχτή''. Επίσης την Διευθύντρια του 4ου Δ.Σ., κα.
Γεωργία Καρκανιά που υποστήριξε την συνεργασία.

Να σημειώσουμε ότι ο Τάσος Ζήκας , έγραψε τους στίχους των τραγουδιών και ο Δημήτρης Φραγκούλης την μουσική, ενώ η Φωτεινή Ντάνου διάβασε θαυμάσια, αποσπάσματα από το βιβλίο, τα οποία συμπλήρωναν τα θεατρικά δρώμενα τα οποία επιμελήθηκε μαζί με την Θεατρολόγο Κατερίνα Στρατηγάκη. Η εκδήλωση έκλεισε με αναλύσεις των χαρακτήρων του ''Θαλασσοσφυριχτή'' και με θερμές ευχαριστίες από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή και τον εκδότη Άρη Τσικοντούρη, προς την Βυρωνική Εταιρεία και προς όλους τους συντελεστές της παρουσίασης, του εξαιρετικού βιβλίου.

Από την σελίδα στο facebook Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Η Γ’ έκδοση – βελτιωμένη κι επαυξημένη – του βιβλίου "Μεσολόγγι Η τραγική μοίρα των αμάχων κατά την τελευταία πολιορκία" του Αντιστράτηγου ε.α. Νικόλαου Αθ. Κολόμβα πρόκειται να παρουσιασθεί στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση της παρουσίασης θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19.00 στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η Έξοδος».

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παιδικού/εφηβικού βιβλίου "Ο ΦΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ" του Αιτωλικιώτη συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, την ΚΥΡΙΑΚΉ 12 ΜΑΐΟΥ στις 11 το πρωί, στο ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ!

Πενήντα (50) υπέροχα παιδιά- μαθητές και μαθήτριες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, θα μας παρουσιάσουν το παραμύθι μέσα από μια ΜΟΥΣΙΚΗ και ΘΕΑΤΡΙΚΗ παράσταση.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την Μουσική Παράσταση, από το 4ο Δημ. Σχολείo: Αναστάσιος Ζήκας και Δημήτριος Φραγκούλης.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για την θεατρική παράσταση από το 6ο Δημ. Σχολείο: Φωτεινή Ντάνου με εμψυχώτρια την Κατερίνα Στρατηγάκη.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Τιμή στη Δικαιοσύνη του Πολιορκημένου Μεσολογγίου» με ομιλητή τον κ. Χρήστο Παΐσιο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον κ. Ιωάννη Κατσαβό με θέμα « Η συμμετοχή των παιδιών στην Πολιορκία και στην Έξοδο του Μεσολογγίου». Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη θεατρική παράσταση «Θοδώρα - Η μάνα του γενίτσαρου», η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου Αγρινίου «Συντροφιά με την παράδοση».

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.

Στις 9 Απριλίου 2019, στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσιάστηκε η γιορτή των Δημοτικών Σχολείων Μπούκας – Αμφιλοχίας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, με τίτλο: «Αυτοθυσία -Τόποι μαρτυρίου. Σέλτσο, Μυτιλήνη, Ι. Π. Μεσολογγίου».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων παρουσίασαν την έννοια της αυτοθυσίας με το δικό τους  τρόπο, όπως τον αντιλήφθηκαν μέσα από βιωματικές δράσεις (περίπατοι, επισκέψεις, συνεντεύξεις, παρατηρήσεις, αναγνώσεις κειμένων και ποιημάτων, γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, τη γλώσσα (ντοπιολαλιά), τα προϊόντα του τόπου και διαπίστωσαν την ιστορική συνέχεια του ανθρώπου στο χρόνο και τη σύνδεσή του με το περιβάλλον.

Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, παρουσίασαν μουσικοθεατρικά δρώμενα, βασισμένα σε κείμενα των Γ. Βλαχογιάννη και Δ. Φωτιάδη. Επίσης, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό βίντεο με τίτλο: «Τοπία και άνθρωποι του Μεσολογγιού», το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική διαφήμιση για τον τόπο μας!

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου μας για την αγαστή συνεργασία τους  και την άοκνη προσπάθεια για τη δημιουργία εμπειριών ζωής στους μαθητές μας, οραματιζόμενοι ένα ανοικτό σχολείο στην κοινωνία, ένα σχολείο υποστηρικτικό, με ευτυχισμένους μαθητές που θα τους βοηθάει να αναπτύξουν το καλύτερό τους δυναμικό!!!

Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου πολιτιστικού κέντρου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου χθες Τρίτη 9 Απριλίου, η εκδήλωση  «Αυτοθυσία».

Με την εκδήλωση αυτή, ολοκληρώθηκε ένα ιστορικό ταξίδι που ξεκίνησε από την Μονή Σέλτσου, συνεχίσθηκε στην Μυτιλήνη και κατέληξε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Μιλώντας γι’ αυτό, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «…Κοινό σημείο επαφής είναι η Ιστορία μας, η ιστορία των προγόνων μας που γράφηκε με αιματηρό αλλά απαράγραπτο τρόπο. Αυτοθυσία. Μια λέξη που περικλείει στο νόημά της, το μεγαλείο της ψυχής, την γενναιότητα, την αυταπάρνηση και την περιφρόνηση σε οτιδήποτε γήινο, φθαρτό από το χρόνο και τις ανθρώπινες αισθήσεις… Η Αυτοθυσία είναι συνειδησιακή πράξη. Δεν επιβάλλεται και δεν υποδεικνύεται από κανέναν και καμία περίσταση. Είναι συναίσθημα και αρετή τόσο βαθιά, όσο η ανθρώπινη ύπαρξη».

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε ομιλία από τον Δρ. Πέτρο Μπερερή με θέμα «Αυτοθυσία», ενώ ακολούθησαν θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων 6ο Μεσολογγίου, 2ο Αιτωλικού και Μπούκας Αμφιλοχίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου Φωτεινή Ντάνου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Χρήστος Κολοβός και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας Φάνης Βαλμάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων που συμμετείχαν στον 3ο διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Εορτές Εξόδου 2019».

Σελίδα 1 από 26

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία