Αγγελίες    Επικοινωνία

Εδώ και κάποιες ημέρες οι γέφυρες του δρόμου της Τουρλίδας είχαν κλείσει μιας και είχαν αποψιλωθεί οι ξύλινοι δοκοί από τους οποίους διέρχονται καθημερινά αρκετοί δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Ενώ κατά μήκος του δρόμου έχουν κλαπεί τα φρεάτια όμβριων και αποχέτευσης δημιουργώντας παγίδες ατυχημάτων για τους διερχόμενους.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του συγκεκριμένου δρόμου προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα και ώρα 10:00, είχε προγραμματιστεί η επισκευή των μεταλλικών γεφυριών στο κομμάτι διέλευσης των πεζών η οποία και πραγματοποιήθηκε, ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο παρουσία του κ. Δημάρχου που είναι και μηχανικός και του Αντιδημάρχου Έργων, διαπιστώθηκε η σοβαρότητα και η επικινδυνότητα στο οδόστρωμα της γέφυρας συνεπικουρούμενη από τη διαβρωμένη μεταλλική κατασκευή της γέφυρας.

Λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων μιας και ισχύει το παράλογο του ότι, ο μεν δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια οι δε πεζογέφυρες στον Δήμο, με εντολή Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Έργων μετέβη άμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να ενημερώσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ δρομολογήθηκε ήδη αίτημα άμεσης συνάντησης με την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και την πρέπουσα σοβαρότητα η κατάσταση.

Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες να διέρχονται το συγκεκριμένο δρόμο με μεγάλη προσοχή μέχρι οι συναρμόδιοι να εκτελέσουν τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών μιας και η δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και προσπαθεί να λύσει προβλήματα δεκαετιών το συντομότερο δυνατό.

Είναι δε, αυτονόητο, ότι τόσο η νέα Περιφερειακή Αρχή όσο και η νέα Δημοτική Αρχή, από κοινού, θα υλοποιήσουν όλες εκείνες τις πολιτικές που αποδέκτη έχουν πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών τους.

Εξάλλου, Δήμος και Περιφέρεια, «τρέχουν» μαζί μέσω προγραμματικής σύμβασης το μεγάλο πρόγραμμα της Ο.Χ.Ε., έργο της οποίας είναι και η ανάπλαση του συγκεκριμένου δρόμου για τον οποίο έχει «χυθεί» άπειρο μελάνι τονίζοντας την σπουδαιότητα και την υπεραξία του μοναδικού αυτού δρόμου. Μέχρι τότε όμως θα αναζητηθούν τα αναγκαία και ασφαλή μέτρα προστασίας των πολιτών που αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

ΥΓ. Σοβαρή και κρίσιμη βεβαίως παραμένει και η κατάσταση των γεφυριών του Αιτωλικού αλλά και των γεφυρών του Αχελώου γεγονός που επιταχύνει την μερική ή ολική επανακατασκευή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, θα υλοποιήσουν τα αναγκαία έργα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Εντάχτηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» το έργο Βελτίωσης της Προσβασιμότητας της περιοχής Τουρλίδας στο Μεσολόγγι, μετά την απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνολικού προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Η ανάπλαση της Τουρλίδας αποτελεί ένα έργο με σημαντική αναφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην τόνωση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και φυσικά στην ανάδειξή της μέσα από μια δέσμη ήπιων και φιλικών προς το περιβάλλον παρεμβάσεων. Με την βελτίωση της προσβασιμότητας της περιοχής επιτυγχάνεται η ανάδειξη και ανάπλαση της οδού αναψυχής που αρχίζει από το Μεσολόγγι, διασχίζει τη λιμνοθάλασσα και καταλήγει στην Τουρλίδα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση ανάπλαση ΕΟ οδού μήκους 3,8 χλμ που με αφετηρία τη πόλη του Μεσολογγίου διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και καταλήγει στη περιοχή της Τουρλίδας. Η οδός αποτελεί τμήμα της κεντρικής Επαρχιακής Οδού και αναπτύσσεται σε νησίδα πλάτους 17-20 μ. Με την παρέμβαση της αναβάθμισης προβλέπεται η ανάδειξη- αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλάτους της νησίδας, για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων με ενδιάμεσους σταθμούς που θα περιλαμβάνουν στέγαστρα - χώρους ανάπαυσης και παρατηρητήριο. Η οδός θα διατηρηθεί με κατάλληλες κυκλοφοριακές προσαρμογές για την κίνηση των οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες.

Σε όλο το μήκος του δρόμου της Τουρλίδας θα γίνει τοποθέτηση προκατασκευασμένων κρασπέδων, θα γίνουν πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, τσιμεντόπλακες, επίστρωση με χυτό βοτσαλόδεμα, επίστρωση με ειδικές τσιμεντόπλακες για την βοήθεια ατόμων με προβλήματα όρασης, φύτευση δένδρων, τοποθέτηση φωτιστικών, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, πάγκων και καθιστικών, κατασκευή ξύλινων στεγάστρων και παρατηρητηρίων.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης της συνολικής παρέμβασης η οποία, ως γνωστόν, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμός της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολογγίου - Αιτωλικού που δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Τουρλίδα σε εγκατάλειψη…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Τουρλίδα και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού, σίγουρα δεν είναι αυτή που αρμόζει στην γνωστή παραλία, αλλά και στην πόλη του Μεσολογγίου.

Παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κίνηση στην παραλία, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αρκετά βέβαια είναι τα λεωφορεία που φέρνουν λουόμενους καθημερινά από τις γύρω περιοχές που δεν διαθέτουν θάλασσα, όμως δεν είναι τα αναμενόμενα. Με λίγα λόγια, ο κόσμος έπαψε να προτιμάει την Τουρλίδα για το μπάνιο του...

 

Έρμαιο το πρώην κατάστημα Δημητρίου

Την χειρότερη αλλά και πιο επικίνδυνη εικόνα παρουσιάζει το ακίνητο της Δημοτικής Αλυκής πρώην κατάστημα Δημητρίου όπως ήταν πιο γνωστό. Από τότε που ο δήμος έκανε έξωση στην επιχειρηματία, δεν φρόντισε να προστατεύσει το ακίνητο, που σήμερα έχει υποστεί μεγάλη λεηλασία. Τα τζάμια είναι όλα σπασμένα και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

 

Δύο περίπου χρόνια µετά την βόλτα µε φεγγαράδα στους δρόµους του... ΕΣΠΑ και η πραγµατικότητα παραµένει οικτρή.

Ο λόγος για την Τουρλίδα όπου πέντε χρόνια δεν έφτασαν για να δηµοπρατηθεί και κατασκευαστεί το πολυδιαφηµισµένο έργο ανάπλασης. Αντί αυτού σήµερα η κατάσταση είναι τραγική. Δρόµοι γεµάτοι χορτάρια, σκοτάδια και σάπιες γέφυρες ικανές να προκαλέσουν ατύχηµα στους διερχόµενους, όπως και γίνεται...

Η νέα Δηµοτική Αρχή πρέπει να σουλουπώσει λίγο την περιοχή µέχρι να γίνει το έργο του ΕΣΠΑ. Μιας και πέρασαν δε τόσα χρόνια, ας περιµένουµε έναν παραπάνω για να προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισµός ούτως ώστε να γίνει κάτι πραγµατικά πρωτοποριακό. Όπως πρέπει και αξίζει στον µοναδικό αυτό δρόµο.

Σ.Σ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η οµάδα καθαριότητας «ξαναχτυπά»...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το 2017 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας καθαρισμού στο Μεσολόγγι, η οποία τελικά φέτος κατάφερε να γίνει μεγάλη και να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στην Τουρλίδα.

Η ιδέα ήταν του Κώστα Λυμπέρη, που μαζί με άλλους απευθύνθηκαν και στην Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, που έχει και νομική οντότητα και έτσι όλοι μαζί κατάφεραν μέχρι τώρα να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το κάλεσμα για καθαρισμό χώρων έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέτος είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι, σε αντίθεση με την πρώτη χρονιά που η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή. Σιγά - σιγά ο κόσμος κατανοεί την ανάγκη εθελοντισμού για να γίνει η πόλη καλύτερη και κυρίως να είναι καθαρή...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 27/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

 

Σας γράφω µε την ευκαιρία µιας επικίνδυνης κατάστασης που υπέπεσε στην αντίληψή µου και την προσπάθεια που κατέβαλα ώστε να διορθωθεί, µε τελικό αποτέλεσµα το απόλυτο τίποτα.

Ως πολίτης που ζει και κινείται στo Μεσολόγγι, θέλω να είναι η διαβίωσή µου (όπως και των υπολοίπων πολιτών εννοείται) ασφαλής και χωρίς προβλήµατα. Έτσι, το σωστό είναι ότι αν βλέπουµε ότι κάτι πάει στραβά να ειδοποιούµε τις αρµόδιες υπηρεσίες να το διορθώνουν.

Αυτά στη θεωρία γιατί η πράξη είναι πάντα δύσκολη σε αυτή τη χώρα... Στον δρόµο προς Τουρλίδα (αµέσως µετά το Ξενία) υπάρχει µια γέφυρα µεταλλική µε ξύλινο δάπεδο, η οποία έχει να συντηρηθεί πολλά χρόνια. Αν και ο δρόµος είναι πολυσύχναστος µε πολλούς πολίτες να κάνουν τη βόλτα τους και τον περίπατό τους εκεί όλες τις ώρες της ηµέρας, η συντήρηση της εν λόγω γέφυρας έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Τα ξύλα έχουν ξεκολλήσει από τις βίδες τους και όπως σηκώνονται κτυπούν τους ανυποψίαστους περιπατητές ή ακόµα άνθρωποι βυθίζονται στο κενό κινδυνεύοντας να παρασυρθούν κάτω από τη γέφυρα. Είδα µε τα µάτια µου άτοµα να κτυπούν στο κεφάλι τους, τα πόδια τους να βυθίζονται ή ακόµη και να σωριάζονται πάνω στο δάπεδο. Αποφάσισα, λοιπόν, να επισηµάνω το γεγονός στους αρµόδιους φορείς µη γνωρίζοντας ότι η ευθύνη µιας περιοχής είναι πολύ δύσκολο να αναληφθεί από την αντίστοιχη υπηρεσία.

Πρώτη επαφή µε τον Δήµο της πόλης που µε παραπέµπει στην αρµόδια υπηρεσία τεχνικών έργων του η οποία απεφάνθη ότι είναι αρµοδιότητα της Περιφέρειας. Μάλιστα δέχτηκα την υπόδειξη να κάνω έγγραφη καταγγελία µε κοινοποίηση σε Δήµο και Περιφέρεια! Στην αµέσως επόµενη ώρα (παρουσία τριών φίλων µου που έγιναν µάρτυρες) ξεκίνησε ο Γολγοθάς της προσπάθειας επικοινωνίας µου µε κάποιον υπεύθυνο. Σε ΕΠΤΑ διαφορετικά τηλεφωνήµατα διαφορετικών αριθµών εισέπραξα ΔΥΟ παραποµπές σε άλλα τηλέφωνα και ΠΕΝΤΕ περιπτώσεις που το τηλέφωνο κουδούνιζε χωρίς κανένας να το σηκώνει (οι τηλεφωνικοί αριθµοί είναι στη διάθεση του καθενός). Τελικά µετά από ώρα απηύδησα και σταµάτησα την προσπάθειά µου αποδεχόµενος ότι τίποτα δεν θα γίνει.

Επειδή οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται κατά την διάβαση της παραπάνω γέφυρας παραµένουν και πολλαπλασιάζονται, καταλήγω µετά λύπης µου να καταγγείλω το γεγονός µε αυτό τον τρόπο αλλά και η υποµονή έχει τα όριά της.

Ελπίζω οι φερέλπιδες άρχοντες που θα έλθουν να αναλάβουν τις θέσεις τους µετά τις πρόσφατες εκλογές να σταθούν περισσότερο κοντά στους πολίτες από τους προηγούµενους. Ως γνωστό η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταίοι πεθαίνουµε εµείς.

Ένας πολίτης του Μεσολογγίου που δεν ξέρει πού να απευθυνθεί... (Γ.Ν)

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 20

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία