Αγγελίες    Επικοινωνία

Eρώτηση κατέθεσε σήμερα ο Κώστας Καραγκούνης προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου με θέμα την Ίδρυση Ανεξάρτητου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος από τη συνένωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου με τα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κε Υπουργέ,

Επανέρχομαι στο θέμα της αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης που σχεδιάζεται από το Υπουργείο για αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σας είχα επισημάνει την αναγκαιότητα να ιδρυθεί επιτέλους ανεξάρτητο και αυτόνομο ακαδημαϊκό ίδρυμα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι πλέον απαίτηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φοιτητών στον Νομό να μάθουν τα σχέδια του Υπουργείου.

Ας μας απαντήσετε τελικά με ειλικρίνεια:

  • Προτίθεστε να αναβαθμίσετε τα Πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο και να ενισχύσετε τα τμήματα Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου ή θα συνεχίσουν να βρίσκονται «υπό διωγμό» με στόχο τη σταδιακή μεταφορά τους στην Πάτρα και αλλού;
  • Προτίθεστε να εκπληρώσετε το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δυνατού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος ως αποτέλεσμα των συνενώσεων που ήδη συζητά το Υπουργείο;
  • Προτίθεστε να δημιουργήσετε ένα αυτόνομο Ίδρυμα, που να αποτελείται από τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και από τα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, αποτελώντας για την περιοχή στολίδι αλλά και μοχλό ανάπτυξης;

Αθήνα, 19/01/2017
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Κοιτάξτε το ΤΕΙ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/01/2018

 

Παρόντες στον εορτασµό των Θεοφανείων στο Μεσολόγγι ήταν οι δύο βουλευτές της ΝΔ στο νοµό Σαλµάς και Καραγκούνης.

Ο ένας (Μ. Σαλµάς) παρά τω πλευρώ του δηµάρχου καθώς είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που έχουν, ο άλλος (Καραγκούνης) συνοµιλούσε µε τους προέδρους του Δηµοτικού Συµβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου κατά την µετάβαση στο Λιµάνι...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 Τα φώτα στραµµένα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Πάτρα
Μείζονα και δίκαιη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας
Οι βουλευτές κ.λπ. έχουν το λόγο...

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/01/2018

 

Στο σημείο μηδέν χωρίς κανένα περιθώριο περαιτέρω κωλυσιεργίας βρίσκεται η υπόθεση αυτονόμησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Μια καθολική απαίτηση των πολλών χιλιάδων κατοίκων του δήμου η οποία είχε αποσπάσει την δέσμευση της κυβέρνησης όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν λέει να μετατραπεί σε πράξη και τρία χρόνια τώρα παραμένει σε επίπεδο καλών προθέσεων...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Για άλλη μια χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ κατάφερε να συλλέξει τα ελάχιστα αγαθά πρώτης ανάγκης που θα μπορούσε να προσφέρει για τις άπορες οικογένειες του Μεσολογγίου. 

Αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε σαν κοινωνία και ειδικότερα αυτές τις Άγιες μέρες που διανύουμε, είναι υποχρέωση όλων μας να προσφέρουμε αγάπη και χαμόγελα με την βοήθεια μας σε όλους τους άπορους κατοίκους της πόλης μας στο Μεσολόγγι.

Ευχαριστούμε τους φοιτητές του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ, όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που προσέφεραν, βοήθησαν και στήριξαν σε αυτή την κίνηση.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα συνεχίσουμε υπεύθυνα να προσφέρουμε και να χαρίζουμε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους που το έχουν ανάγκη.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!!!  

Με εκτίμηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ

Υπεύθυνος Πόλης: Δημητρίου Σωτήρης 

Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πόλης: Δημητρακόπουλος Φάνης 

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Έιτζ (AIDS) γιορτάζεται την 1η Δεκεμβρίου εκάστου χρόνου. ‘’Όλοι μετράνε (Everybody counts)’’ είναι το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και ο Π.Ο.Υ. έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για το Έιτζ (AIDS), σε μία προσπάθεια να καταγραφούν τα περιστατικά, οι ελλείψεις και τα προβλήματα παγκοσμίως. Σύμφωνα με αυτά, περίπου 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό HIV, που προκαλεί τη νόσο AIDS, σε όλο τον κόσμο, το 2016. Μέχρι τα μέσα του 2017, 21 εκατομμύρια περίπου ασθενείς σε όλο τον κόσμο λάμβαναν την ανάλογη αντι-ρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή. Έπαιρναν δηλαδή τρείς φορές περισσότερη από όσους ασθενείς ελάμβαναν το έτος 2010.

Σημειωτέον ότι η αντι-ρετροϊκή θεραπεία όταν λαμβάνεται τακτικά εμποδίζει την εμφάνιση της επικίνδυνης ασθένειας (AIDS), εμποδίζει επίσης και τον κίνδυνο της εξάπλωσής της. Οι νέες μολύνσεις στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες μειώθηκαν σημαντικά στις ημέρες μας. Στα παιδιά συγκεκριμένα από τις 300.000 το 2010 υποδιπλασιάστηκαν το 2016 στις 160.000! Αυτό βασικά οφείλεται στον έλεγχο των εγκύων και στην αντι-ρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή, την οποία λαμβάνουν οι μολυσμένες μητέρες για να μην μεταδίδουν τον ιό στα παιδιά.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, αλλά και με την αύξηση γενικά που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) προγραμματίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με υπεύθυνο το βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας Αντώνη Χαροκόπο, από τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με την αρμόδια νοσηλεύτρια κα. Ι. Αναστασοπούλου, αλλά και από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των σπουδαστών των ΤΕΙ. Στην καμπάνια από πλευράς Συλλόγου συμμετείχαν οι κκ. Ι. Δετοράκης (Υγιεινολόγος) & Π. Θεοδωρόπουλος (Παθολόγος).

Στους σπουδαστές εκτός από την αναφορά για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, για τις ευπρόσβλητες ηλικιακές ομάδες (15-25 ετών), διενεμήθη σχετικό κατατοπιστικό έντυπο, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Δετοράκης και εξέδωσε η Περιφέρεια και ο Σύλλογος.

Η ενημέρωση για τα Σ.Μ.Ν. ξεκίνησε στις 29/11 από τα ΤΕΙ Αιγίου και από τα ΤΕΙ Πατρών 1/12. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των επισκέψεων-ενημέρωσης θα συνεχιστεί στα ΤΕΙ Πύργου και στα ΤΕΙ Αμαλιάδος 12/12 και θα ολοκληρωθεί στα ΤΕΙ Μεσολογγίου και ΤΕΙ Αντιρρίου 14/12.

Ουδέν νεότερον...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/11/2017

 

Πάνω από πέντε µήνες πέρασαν µετά από εκείνη την συνάντηση στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου µεταξύ του ιδίου, του γ.γ. Π. Παπαγεωργίου, του δηµάρχου Ν. Καραπάνου και τριών µελών της επιτροπής που παλεύει για την αυτονόµηση του ΤΕΙ...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 38

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία