Αγγελίες    Επικοινωνία

Δύο δις στην Αµαλιάδα

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/06/2018

Αν νοµίζατε πως οι πολιτικές αλλάζουν επειδή αλλάζουν και τα κόµµατα στις κυβερνήσεις, είστε γελασµένοι.

Οι σπατάλες δίνουν και παίρνουν και τα περιττά έξοδα είναι στην ηµερήσια διάταξη κάθε κυβέρνησης, µηδέ της παρούσης εξαιρουµένης. Πάρτε για παράδειγµα το ΘΕΚΑ του ΤΕΙ µας που το πήγαν νύχτα στην Αµαλιάδα. Παράτησαν τα έτοιµα, υπερσύγχρονα και πανάκριβα, εργαστήρια και τις άλλες εγκαταστάσεις για να το µεταφέρουν στην Ηλειακή πόλη και να κάνουν το χατήρι του Τζαβάρα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Δεν θα περάσει του Πρύτανη

Δεν θα γίνει δεκτό του αίτηµα του Αιτωλοακαρνάνα Βασίλη Τριανταφύλλου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/06/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απορρίφθηκε ανεπίσηµα προς το παρόν, σύµφωνα µε πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας, το αίτηµα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για παράταση παραµονής του Τµήµατος Λογιστικής στην Πάτρα για ακόµη έναν χρόνο.

Να υπενθυµίσουµε ότι το Τµήµα Λογιστικής βρίσκεται στην Πάτρα σε µεταβατικό στάδιο, σύµφωνα µε το σχέδιο «Αθηνά», µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2018. Στη συνέχεια θα µεταφερθεί στο Μεσολόγγι και θα λειτουργεί ως µοναδικό τµήµα στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο η Σύγκλητος, κατέθεσε σχετικό αίτηµα παραµονής, µε την ψήφο και του Αιτωλοακαρνάνα Πρύτανη, Βασίλη Τριανταφύλλου, ο οποίος πριν την εκλογή του υποσχόταν στήριξη στο Μεσολόγγι, που έκανε αγώνα υπέρ του. Απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο δεν θα κάνει δεκτό το αίτηµα, αφού για να παραµείνει το τµήµα άλλον ένα χρόνο στην Πάτρα, πρέπει να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγµα του σχεδίου «Αθηνά». Το υπουργείο προφανώς δεν θα µπει σε αυτή την διαδικασία, εποµένως από την νέα ακαδηµαϊκή χρονιά θα πρέπει να µεταφερθεί στο Μεσολόγγι, όπως προβλέπεται...

 Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη είχε η Μαρία Τριανταφύλλου. 

Κύρια θέματα της συνάντησης με τον υπουργό ήταν ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις, στελέχωση  και κτιριακά προβλήματα) αλλά και το ζήτημα της μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Η βουλευτής τόνισε, ότι για πρώτη φορά υπάρχουν κριτήρια για τις συγχωνεύσεις, που θα πρέπει, να τηρούνται. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις συγχωνεύσεις,  που έχουν απασχολήσει το νομό, όπου υπήρξαν ενστάσεις και μέσω αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων. Επεσήμανε, ότι θα πρέπει, να επανεξεταστούν τα δεδομένα και οι αποφάσεις, που θα ληφθούν,  να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία.

Όσον αφορά στη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής,  η βουλευτής ανέφερε πως θα πρέπει  η διαδικασία  να  ολοκληρωθεί κανονικά.  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει κατορθωτό, να ενισχυθεί και με επιπλέον  προσωπικό το τμήμα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας  πολύτιμος κτιριακός χώρος και εγκαταστάσεις. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση του ΠΔ.94/2013, που σημαίνει τη μεταφορά του τμήματος της Λογιστικής από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Τέλος, συζητήθηκε η επικείμενη αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που προχωρά και θα ολοκληρωθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με το σχεδιασμό, που εξαγγέλθηκε στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας.

Η Μαρία Τριανταφύλλου συναντήθηκε, επίσης, με την υφυπουργό Μερόπη Τζούφη και συζήτησαν για ζητήματα ειδικής αγωγής, που αφορούν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ζητήματα Εκπαίδευσης, που αφορούν τη Διασπορά και κυρίως τις ομογένειες της Ευρώπης.

Το γραφείο τύπου

Θα αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη στον κλιματισμό του ΤΕΙ Μεσολογγίου, παρόλο που, όπως λένε οι μηχανολόγοι, είναι σοβαρή και χρειάζεται χρόνο για να γίνει.

Από την ώρα που εντοπίστηκε η βλάβη στο κεντρικό σύστημα, έγινε προσπάθεια να δουλέψει ο κλιματισμός έστω και προσωρινά για την περίοδο της εξεταστικής, όμως δεν κατέστη δυνατόν. Ενήμεροι από την πρώτη στιγμή ήταν και η τεχνική υπηρεσία του ΤΕΙ και ο Πρύτανης, ενώ ζητήθηκε και από εξωτερικό συνεργάτη να παρέμβει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  Εν τω μεταξύ υπήρχε στον αέρα διαγωνισμός για την αποκατάσταση της βλάβης όμως επειδή ο χρόνος για την εξεταστική ήταν πιεστικός δόθηκε εντολή να προχωρήσει η επισκευή με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Υπολογίζεται ότι εντός της ημέρας το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Οι φοιτητές πάντως τις δυο πρώτες ημέρες της εξεταστικής αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα με την αφόρητη ζέστη, αν και όπως  υπογραμμίζεται ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αίθουσες για τις εξετάσεις που διαθέτουν καλύτερο αερισμό. Αν δεν συνέβη κάτι τέτοιο, σίγουρα η ευθύνη δεν ανήκει στους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν έντονα.  

 

Με χαλασμένα τα κλιματιστικά στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ξεκίνησε η εξεταστική των φοιτητών.

Όπως λένε οι ίδιοι ,που διαμαρτύρονται έντονα γι’  αυτή την κατάσταση, ο κλιματισμός στο Αμφιθέατρο, όπου γράφουν εξετάσεις, είναι χαλασμένος εδώ και ένα 20ημερο περίπου και δεν έγινε καμία ενέργεια να διορθωθεί η βλάβη. Έτσι σήμερα ξεκίνησε η εξεταστική σε ένα «καζάνι που βράζει» από την ζέστη. Οι πόρτες που μένουν ανοιχτές προκειμένου να κάνει ρεύμα, δεν βοηθούν όπως λένε οι φοιτητές, αφού μπαίνει περισσότερη ζέστη από το εξωτερικό περιβάλλον. Επιπλέον κάτω από αυτές τις συνθήκες δημιουργείται και έντονη δυσοσμία.

Η εξεταστική θα τελειώσει στο τέλος Ιουνίου και μέχρι τότε οι φοιτητές θα πηγαίνουν να γράφουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, αφού ως γνωστόν το ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Εκείνο που ζητούν οι ίδιοι είναι η άμεση αποκατάσταση της βλάβης, τουλάχιστον να μπορούν να γράψουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες δεδομένου ότι με την ζέστη εντείνεται και το άγχος των εξετάσεων…

 

Αγαπητή ΑΙΧΜΗ,

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος κ. Β Τριανταφύλλου, με αφορμή σχετικό μου άρθρο – παρέμβαση αναφορικά με τη Σχολή Λογιστικής του ΤΕΙ και όχι μόνο, σφυρίζει αδιάφορα θεωρώντας ότι τρώμε τελείως κουτόχορτο. «Η Σύγκλητος δεν δέχεται καθοδήγηση» όσα λέει ο Παπαδόπουλος «δεν ισχύουν» και «δεν γνωρίζει τι έχει γίνει μέσα στην Επιτροπή» και άλλα γραφικά.

Σας καλώ λοιπόν πάραυτα κ. Πρόεδρε, να ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ ότι η απόφαση της Συγκλήτου για το συγκεκριμένο ζήτημα πάρθηκε με ψήφους 12-11 για να μην επιστρέψει το τμήμα στο Μεσολόγγι το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και μάλιστα η 12η ΨΗΦΟΣ ήταν η δική σας! Ναι ή όχι; Αν ναι, πρέπει τουλάχιστον να αισχύνεστε τη στιγμή που Πατρινοί, μέλη της Συγκλήτου, ψήφισαν να εφαρμοστεί ο νόμος!!!

Ως προς το “ογκόλιθο” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Καραπάνο, επιθυμώ να δηλώσω ότι αποτελεί πάγια τακτική του να… πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Τα περί ομοϊδεατών και άλλες αστειότητες να τις εκτοξεύει εκεί που μπορεί – αν μπορεί – πλέον… Εξάλλου οι δικοί του ομοϊδεάτες διέλυσαν ουσιαστικά το ΤΕΙ Μεσολογγίου! Επιπροσθέτως “ανοίγεται” πλέον ξεκάθαρα μπροστά μας το θεάρεστο έργο της Δημοτικής Αρχή, όπως αυτό αποτυπώνεται σε ΤΕΙ, Λιμάνι, Μαρίνα, Λιμνοθάλασσα, Στρατόπεδο και άλλα ουκ έστιν αριθμός…

ΥΓ. Ο Δήμος μπορεί να είναι “αναρμόδιος” αλλά δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Κάντε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και καλέστε τους φορείς της πόλης, αντί να περιοδεύετε ανά τας οδούς και τας ρίμας.

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σελίδα 1 από 43

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία