Αγγελίες    Επικοινωνία

Σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα και στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ» πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2017 της Αυτοδιοικητικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» την Κυριακή 15/1/2017. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, σχετικά με την πορεία εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τις προωθούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (εκλογή δημοτικών αρχών με απλή αναλογική, ενδοδημοτική αποκέντρωση, οικονομική διαχείριση, ειδικό πρόγραμμα για την Τ.Α., ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης, συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, θέση της Τ.Α. στον γενικότερο προγραμματισμό κ.ά.).

Ακολούθησε ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στην εισήγηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραβρέθηκαν: η Βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Τριανταφύλλου, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Δ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Καρβέλης, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Κώστας Καρακώστας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου κκ Σπύρος Βασιλείου και Κώστας Δαουτίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κώστας Μαραγιάννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Μάριος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Πέτρος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Αιτωλικού κ. Θεόδωρος Μπότας, ο Διευθυντής Δασών κ. Γιώργος Φούντας, ο Διευθυντής ΠΕΔΥ κ. Κώστας Σαρδελής, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των Ρομά κ. Αποστόλης Κρίκος, εκπρόσωποι της επιτροπής για την ύδρευση του Αιτωλικού καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.

Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν για τη συμμετοχή τους και να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα με παρεμβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο, την Μαρίνα και την αγροτική παραγωγή του Δήμου μας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Προς: κ. Νικόλαο Καραπάνο,

Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

κ. Δήμαρχε, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

 1. Η ΔΕΥΑΜ με την υπ’ αριθ. 103/2016 απόφασή της παρέτεινε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου έξι (6) εργαζομένων μέχρι 31/12/2007 επικαλούμενη διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 4429/2016. Παρ’ όλα αυτά ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει αντιρρήσεις για την πληρωμή της μισθοδοσίας των ως άνω εργαζομένων. Τι ακριβώς συμβαίνει επί του προκειμένου;
 2. Το Διοικητικό Εφετείο Πατρών αναφορικά με την εργολαβία του νέου κυττάρου του ΧΥΤΑ, έκανε δεκτή την προσφυγή της μιας εκ των δύο κοινοπραξιών που συμμετείχε στο διαγωνισμό και ανέστειλε την απόφαση ανάθεσης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής του άρθρου 152. Με δεδομένο ότι:
 3. Ο ΧΥΤΑ έχει φτάσει στα όριά του
 4. Δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας
 • Έχει ψηφιστεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Γιατί δεν προχωράμε την διαδικασία εκτέλεσης του έργου στον ανάδοχο που δικαστικά δικαιώθηκε και ενδεχομένως προσανατολιζόμαστε σε αίτηση ανακοπής ή αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή τον Άρειο Πάγο η οποία θα είναι χρονοβόρα και ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος απώλειας της σχετικής χρηματοδότησης του έργου;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Π. Παπαδόπουλος

Δ. Κοκοτός

Με αφορμή απαντητικές σας ανακοινώσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση μελέτης 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την υδροδότηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, επισημαίνουμε τα εξής:

 • Η πράξη ένταξης, επαναλαμβάνουμε, αφορά μελέτη υδροδότησης του Δήμου Μεσολογγίου και ως εκ τούτου είστε υποχρεωμένοι με το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι και να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα.
 • Το ότι το εσωτερικό δίκτυο Μεσολογγίου είναι πεπαλαιωμένο είναι γνωστό σε όλους. Ετοιμάστε λοιπόν τις σχετικές μελέτες και εδώ είμαστε. Ενδεχόμενες όμως αστοχίες σας πιθανόν να οξύνουν το πρόβλημα.
 • Το ποιος παίζει με τη δημόσια υγεία, είναι γνωστό στους δημότες του Αιτωλικού (δηλώσεις σας μετά τις δημοτικές εκλογές για επικοινωνία με τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά που θα σώζατε τη Βενετία του βορά, δηλώσεις σας εδώ και ένα χρόνο, στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι Αιτωλικιώτες θα πίνουν νερό με λάστιχο στην πλατεία, εξαγγελίες για μεταφορά του νερού από την ΤΕΡΝΑ και επιλογή υδροδότησης από τη μολυσμένη πηγή Κεφαλοβρύσου).

Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα, στην κατεύθυνση οριστικής του λύσης και όχι να το περιπλέξουμε ακόμα περισσότερο.       

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η αυτοδιοικητική παράταξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Κυριακή 15/1/2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο «ΘΕΟΞΕΝΙΑ».

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης με θέμα: «Μετά τον Καλλικράτη τι; Η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις και τον προβληματισμό τους και να παραστούν στην παραπάνω εκδήλωση.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, εγκρίθηκε πίστωση 100.000 ευρώ από 22/11/2016(!) δείτε σχετική απόφαση ΑΔΑ: ΩΝΛΟ465307-ΖΗΣ για μελέτη υδροδότησης Δήμου Μεσολογγίου, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης για το Αιτωλικό. Φορέας υλοποίησης της δράσης – μελέτης θα είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αυτό προκύπτει από τη σχετική συλλογική απόφαση (ΜΟ 76 ΤΡΟΠ. 1).

Πλείστα τα ερωτηματικά και εύλογα τα ερωτήματα:

 1. Τι έπραξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος, ώστε να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να ξεκινήσει η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών;
 2. Τι προτάσεις έχει για εναλλακτικές πηγές υδροδότησης του Αιτωλικού;
 3. Τι έχει κάνει για την μελέτη μεταφοράς νερού από τον Εύηνο, ώστε να λυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα;

ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Το μόνο το οποίο έπραξε ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ ήταν να προχωρήσει το ένα υποέργο από τη ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ούτως ή άλλως πηγή του Κεφαλοβρύσου και να βάλει τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να μιλήσει για “εξωθεσμικές” παρεμβάσεις. Προφανώς κάτι γνώριζε μετά από σχετική ενημέρωση για την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Πατούλης.

Το συμπέρασμα είναι καταλυτικό: Είστε αθεράπευτα ανεπαρκείς να εκτελέσετε ένα τόσο επείγον και μεγάλο έργο και ταυτόχρονα παίζετε με τη δημόσια υγεία των κατοίκων! 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΥΓ1. Σήμερα ολόκληρη η πόλη του Μεσολογγίου παραμένει και πάλι χωρίς νερό από βλάβη στο ίδιο σημείο που προχθές επισκευάστηκε! Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον κόσμο, ότι ανεβάζοντας τις ατμόσφαιρες στην πίεση του δικτύου, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τιναχθεί το δίκτυο στον αέρα, όπως στο συγκεκριμένο σημείο.

 

ΥΓ2. Με τις “παρεμβάσεις” που κάνατε, η περιοχή από Κεφαλόβρυσο, Χαλίκι και Μαγούλες τώρα υδροδοτείται από τη μολυσμένη πηγή Κεφαλοβρύσου! Τόσο καλά…

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ – ως καθ’ ύλην (;) αρμόδιος και έχων γνώση και άποψη επί παντός επιστητού άλλωστε – προσέτρεξε με δήλωσή του στις 5-1-2017 να στηρίξει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου αναφορικά με το πρόβλημα της ύδρευσης του Αιτωλικού, κάνοντας λόγο για εξωθεσμικές (!) παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης απέναντι στους χειρισμούς του κ. Καραπάνου και της Δημοτικής Αρχής επί του συγκεκριμένου θέματος.

Πού είδε βέβαια ο κ. Πρόεδρος της ΚΕΔΕ το ρόλο του κεντρικού κράτους – το οποίο παρενέβη εξωθεσμικά (!) στην Δημοτική Αρχή – μόνο ο κ. Πατούλης και αυτοί που του παρείχαν την σχετική μονόπλευρη “πληροφόρηση” γνωρίζει. Θα συνιστούσαμε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε τέτοιου είδους ευαίσθητα ζητήματα και να μην κάνει δηλώσεις που έχουν αναφορά σε απόψεις και θέσεις όχι μόνο δημοτών του Αιτωλικού αλλά και του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου που έχουν διαφορετική άποψη, για τον απλό λόγο ότι κανένας δε βάσει το χέρι στη φωτιά να διαθέσει 2,7 εκατ. ευρώ για ένα έργο που η πηγή του είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΑΚΛΗΤΑ μολυσμένη από την οποία απαγορεύεται η πόση χρόνια τώρα. Κανείς δεν μπορεί ανευθυνοϋπεύθυναμε όποιο θεσμικό ρόλο κατέχεινα παίζει με τη δημόσια υγεία των κατοίκων του Αιτωλικού.

Τώρα, προς τι ο ασθμαίνων ζήλος του κ. Πατούλη προς βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, είναι ηλίου φαεινότερον, όπως λέει και το τραγούδι: «Να σώσουμε ό,τι γίνεται να σώσουμε…»

ΥΓ1: Που είναι η “εξωθεσμική” παρέμβαση του κράτους όταν σε έχει “μπουκώσει” με χρηματοδοτήσεις (3,6 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα και 1,8 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντα και έκτακτες επιχορηγήσεις) και εσύ είσαι ανίκανος να επιλύσεις ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία 2,5 χρόνια και δεν έχεις διαθέσει παρά ελάχιστα χρήματα σε επίπεδο μελετών και έργων για την επίλυση του προβλήματος, μας το κάνετε λίγο “λιανά” κ. Πρόεδρε της ΚΕΔΕ;

ΥΓ2: Εάν το ενδιαφέρον της κεντρικής κυβέρνησης για την οριστική επίλυση του προβλήματος με την διάθεση μιας γενναίας χρηματοδότησης προς τούτο, είναι “εξωθεσμική”, ο κ. Φούχτελ μπορείτε να μας πείτε κ. Πατούλη, ποια θεσμική ιδιότητα έχει;          

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σελίδα 1 από 31

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία