Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μήνυση κατ’ αγνώστων καταθέτει ο δήμος Μεσολογγίου, για τις κλοπές που παρατηρήθηκαν στα αντλιοστάσια λίγο πριν την ολοκλήρωσή του.

Αυτό θα σημάνει καθυστέρηση δυο μηνών στην παράδοση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Έργων, Σπύρος Διαμαντόπουλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς τα υλικά που κλάπηκαν είναι εισαγωγής και πρέπει να παραγγελθούν ξανά από το εξωτερικό. Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς πλησιάζει ο χειμώνας...

 

Ν. Καραπάνος: Τα υλικά της Κύπρου πήγαν σε ιδιώτη

Εκτός αυτού στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προέκυψε και ένα άλλο θέμα που αφορά στα υλικά από τα πεζοδρόμια που αποψιλώθηκαν στην οδό Κύπρου, για να γίνει το καινούργιο έργο. Αναφορά σε αυτό έκανε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, λέγοντας ότι...

 

Επιτροπή παραλαβής δημιουργεί ο νέος δήμαρχος

Την απάντηση έδωσε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, ξεκινώντας από τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος από την ώρα που εκλέχθηκε, σε ότι αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζοντας ότι ζήτησε τον...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την πλευρά του Αιτωλικού σχετικά με τα έργα που ψηφίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά την άποψη μερίδας της τοπικής κοινωνίας αδικούν τον τόπο.

Τα χρήματα για έργα οδοποιίας που αποφάσισε η δημοτική αρχή προέρχονται από τα υπόλοιπα έργων που έχουν εκτελεστεί. Έτσι δημιουργήθηκε ένας κουμπαράς με ποσά που ουσιαστικά ήταν στα αζήτητα, σύμφωνα με την δημοτική αρχή Μεσολογγίου. Μέσα σε αυτά ήταν και ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ που προοριζόταν για την επέκταση πλακοστρώσεων στο Αιτωλικό, όπως υποστήριξε η...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος αναφέρει: «Θέλω δημόσια να καταγγείλω την φθορά/κλοπή δημοτικής περιουσίας στα δυο νέα αντλιοστάσια που κατασκευάζονται κι αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Μάλιστα εύλογες είναι οι ανησυχίες αλλά και η απορία που δημιουργείται ότι το συγκεκριμένο συμβάν λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν παραδοθεί το έργο σε λειτουργία.

Η κατάσταση αυτή, οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα καθυστέρηση (παράταση) της παράδοσής τους τουλάχιστο για δυο μήνες, γεγονός που προκαλεί έντονους προβληματισμούς κι ανησυχία μιας και ο χειμώνας είναι μπροστά μας.

Τέλος καταδικάζω το νέο «χόμπι» ατόμων άγνωστης ταυτότητας που το τελευταίο δεκαήμερο «κατεβάζει» τις ασφάλειες, προκαλώντας φθορές και βραχυκύκλωμα στο σύνολο του δημοτικού φωτισμού. Είναι πραγματικά μια πράξη ανεύθυνη κι επικίνδυνη.

Απευθύνω κάλεσμα στους δημότες να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και να επαγρυπνούν θωρακίζοντας το ίδιο το «σπίτι» τους. Γιατί ο Δήμος μας αυτό το χαρακτήρα έχει. Είναι το σπίτι όλων μας.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων είναι μονόδρομος. Η συνδρομή της Αστυνομίας επίσης. Δεν λύνει όμως το πρόβλημα».

Σε δήλωσή του σχετικά με τα έργα που ψηφίσθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος αναφέρει:

«Τα έργα ψηφίσθηκαν με σκοπό ν’ αλλάξουν την καθημερινότητα των δημοτών. Φυσικά και δεν κόπηκε κανένα έργο, όπως ισχυρίσθηκαν ο πρώην δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, γιατί απλά δεν υπήρχε! Υπήρχαν μόνο τίτλοι έργων προεκλογικού χαρακτήρα, με σκοπό την εκδούλευση των δημοτών.

Για το λόγο αυτό, δεν κόπηκε το έργο της οδοποιίας σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες, αλλά ενισχύθηκε από 260.000 σε 460.000. Η μεταφορά χρημάτων από ανύπαρκτα έργα χωρίς καμία ωρίμανση και διαδικασίες δημοπράτησης, έγινε για να δημιουργηθεί το παραπάνω έργο που αφορά το γενικό συμφέρον των δημοτών και όχι προεκλογικές υποσχέσεις.

Ο κ. Καραπάνος και η δημοτική του ομάδα, δεν αναφέρει τίποτε για το μεγάλο έργο του Ηλεκτροφωτισμού των 400.000 από χρήματα που «λιμνάζουν» αναξιοποίητα στα ταμεία του Δήμου (587.000) με απόφαση της προηγουμένης κυβέρνησης. Το έργο αυτό με πολλαπλή εφαρμογή αλλάζει τη δυτική περιμετρική του Μεσολογγίου, την είσοδο του Αιτωλικού (που ντροπιάζει κάθε νοήμων άνθρωπο) και παρεμβαίνει σε Νεοχώρι και Κατοχή που επίσης παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα έλλειψης υποδομών ηλεκτροφωτισμού. Από τις εκπτώσεις θα δημιουργηθεί ένα νέο έργο.

Ο κ. Καραπάνος και η δημοτική του ομάδα επίσης δεν αναφέρουν σκόπιμα τα ποσά για τα σχολικά κτήρια που η κατάστασή τους είναι σε τραγικό επίπεδο και δίκαια οδηγούν μαθητές, δασκάλους και γονείς σε απόγνωση. Δεν μας λένε όμως γιατί τρεις μήνες μετά τις εκλογές ενώ είχαν το χρονικό περιθώριο δεν υλοποίησαν το έργο τους! Τι τους εμπόδισε και δεν δημοπράτησαν τις «ώριμες» μελέτες τους!

Ευτυχώς οι δημότες δεν έχουν κοντή μνήμη κι έστειλαν στην αντιπολίτευση τον κ. Καραπάνο. Όσο για την προσωπική… «βεντέτα» που επιχειρεί ν’ ανοίξει, του απαντώ πως ματαιοπονεί. Οι κάθε είδους «επιθέσεις» εκλαμβάνονται με χιούμορ καθώς δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας. Όπως άλλωστε του έχω πει και στο παρελθόν «Δεν εκβιάζομαι, είμαι ελεύθερος».

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, αποφάσισε να εντάξει την αναστήλωση και αποκατάσταση της οικίας Παλαμά, ο δήμος Μεσολογγίου με πρόσφατη απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος Έργων, Σπύρος Διαμαντόπουλος, λέγοντας ότι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ είναι μια ευκαιρία για την ένταξη τόσο της οικίας «Παλαμά» όσο και της οικίας «Βάλβη», που συζητήθηκε λίγο αργότερα στην συνεδρίαση, ώστε να αποκατασταθούν και να λειτουργήσουν και πάλι και να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Ενώ υπάρχουν αρκετά κτίρια που χρήζουν αποκατάστασης, επιλέχθηκαν αυτά τα δυο, επειδή βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο ωριμότητας, δεδομένου ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Μετά την δυνατότητα  της διαδικτυακής υποβολής προτάσεων από τους πολίτες αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:

Η διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένα πλάνο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην εκπόνηση οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης η οποία θα συνοδεύει την πόλη μας τα επόμενα χρόνια.

Είναι όμως ώρα οι δημότες, οι φορείς αλλά και συνολικά όλοι οι ενεργοί πολίτες,  να αναλάβουν δράση και να συμμετέχουν αποφασιστικά στην λήψη των αποφάσεων. Να σχεδιάσουν εκείνοι για εκείνους και όχι  η δημοτική αρχή ερήμην τους. Στο πλαίσιο αυτό τονίζω την ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στα επόμενα βήματα έως την ολοκλήρωση της  σχετικής μελέτης. Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και να υποβάλουν  τις προτάσεις τους  στους παρακάτω συνδέσμους διαβάζοντας προσεκτικά τις σχετικές  οδηγίες. Σύντομα θα υπάρχει νέα διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων μας.

Συμμετέχω και αλλάζω την πόλη μου

https://forms.gle/FyCbw59YtqPctkAq7  

http://sbakmes.gr/

https://www.facebook.com/sbakmes/ 

 

 

 

Σελίδα 1 από 33

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία