Αγγελίες    Επικοινωνία

Προβλέπει 67%

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/04/2019

 

Πρόβλεψη για εύκολη επικράτηση στο β΄ γύρο του Κώστα Λύρου κάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Σπύρος Διαµαντόπουλος.

Μάλιστα αναφέρει και συγκεκριµένο ποσοστό 67% έναντι προφανώς 33% του αντιπάλου του που θα είναι µάλλον ο Ν. Καραπάνος. «Έχω απόλυτη εµπιστοσύνη στο ένστικτο της πλειοψηφίας των δηµοτών. Κανένας δεν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Μία πόλη, ένας Δήμος, για να συμπεριληφθεί στους επισκέψιμους Δήμους της Χώρας θα πρέπει να διαθέτει τρία πράγματα.

Να έχει οργανώσει την καθημερινότητά του και τις υποδομές του, να έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων Δήμων και να προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών και φιλοξενίας.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε και έχει αυτόν ακριβώς το στόχο.

Να γίνει το Μεσολόγγι, ο Δήμος μας, επισκέψιμη πόλη. Πόλη να ζεις με τα παιδιά σου.

Οι τομείς που ασχολήθηκα κατά την θητεία μου στην σημερινή δημοτική αρχή ( πριν αποχωρήσω ) ήταν δύο. Η καθημερινότητα και η ανάπτυξη του τόπου μας μέσω της χρήσης ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων.

Στη σημερινή μου παρέμβαση, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες μιας και πολλοί ρωτούν γιατί παραιτήθηκα ( δείτε τους λόγους http://www.aixmi-news.gr/mesologi/mesologgi/mesologgi/56028-sp-diamantopoulos-to-ergo-apodeixtike-monoprakto-me-enan-protagonisti-kai-polloys-komparsous.html ) ή ποιες είναι οι ενέργειες που έκανα ως Αντιδήμαρχος, θα αναφερθώ στο μεγαλύτερο και ολοκληρωμένο πακέτο έργων που δόθηκε ποτέ στο Μεσολόγγι ύψους 20,5εκ € με κωδικό ονομασίας Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και της οποίας ήμουν μέχρι την 28.2.2017 αποκλειστικά υπεύθυνος.

(ΨΗ2Ω7Λ6-Η67_Απόφαση Έγκρισης ΟΧΕ Μεσολογγίου-Αιτωλικού).

Όχι για να ευλογήσω τα γένια μου, δεν έχω τέτοια επιθυμία ή ανάγκη να ικανοποιήσω ευτυχώς, αλλά για να αναδείξω τις ευκαιρίες – προκλήσεις που είναι μπροστά μας. Κυρίως όμως, για ποιους λόγους είναι κρίσιμο να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου εκείνοι που μπορούν και γνωρίζουν και όχι εκείνοι που αποδεδειγμένα «ερωτοτροπούν» με τον ερασιτεχνισμό και την καθυστέρηση.

Η Ο.Χ.Ε. περιλαμβάνει σειρά από παρεμβάσεις και είναι αποτυπωμένες για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει με σαφή τρόπο τί έχει υπογραφεί και συμφωνηθεί. ( ΑΔΑ: ΩΠ6Ω7Λ6-ΡΤ8 – σελ 135-150 )

Όλα αυτά έχουν υπογραφεί από το Δεκέμβριο του 2016. Δυόμιση χρόνια μετά και λίγο πριν τις εκλογές, η δημοτική αρχή τρέχει να προλάβει να επιδείξει μεμονωμένα έργα και όχι φυσικά το σύνολο του πακέτου που συμφωνήθηκε.

Ποιο ήταν το πλάνο;

Να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη και ήπια τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Μεσολογγίου. Επιπροσθέτως να παντρέψουμε το άναρχο και ανοργάνωτο λιμάνι με την «κλειστή» Μαρίνα Μεσολογγίου. Στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το παρατημένο οικόπεδο «φιλέτο» της Κτηματικής που μπορεί να φιλοξενήσει τουριστικές, ναυταθλητικές και παραγωγικές επενδύσεις. Η Ο.Χ.Ε. δεν μπορούσε να καλύψει τη χρηματοδότηση ενός εμπορικού λιμένα που στερείται επιχειρησιακού πλάνου (master plan) ούτε φυσικά να λύσει τα προβλήματα της Μαρίνας.

Μπορούσε όμως να «δείξει το δρόμο» και αυτό αποφασίσαμε. Ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας, σύνδεση ανατολικής και δυτικής περιμετρικής ( δρόμος εφορίας ), ανάδειξη του παρατημένου διαύλου που διασχίζει την πόλη και που καταλήγει στο Βυρώνειο Πάρκο το οποίο θα γινόταν πάρκο αναψυχής και ψυχαγωγίας και θα συμπεριελάμβανε γήπεδα, παιδική χαρά, δημοτικό θεατράκι, ένα αναψυκτήριο με προτεινόμενο όνομα «ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ» αναβιώνοντας την ιστορία του συγκεκριμένου χώρου για όσους μεγάλωσαν εδώ και θυμούνται, έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της πόλης. Η οδός Κύπρου εντάχθηκε επίσης, αφού η δυτική περιμετρική που αρχικά προτάθηκε είχε πρόβλημα με το σχέδιο πόλεως. Έτσι θα είχαμε μια αναπλασμένη διαδρομή από το ύψος της πρώην Νομαρχίας μέχρι και την παραλία της Τουρλίδας που στο μέσο της θα είχε το αναπλασμένο λιμάνι ( εφόσον ασχολούταν κάποιος σοβαρά ) με επιχειρηματικές επιπλέον συνέργειες, τουριστικό καταφύγιο σκαφών και έσοδα για το χρεωμένο μας Λιμενικό Ταμείο, με λίγα λόγια το αυτονόητο. Αυτό που όλα τα λιμάνια έχουν εφόσον οι διοικούντες αντιληφθούν τη σπουδαιότητα και την υπεραξία για μία πόλη να έχει τουριστικό λιμάνι. Προσθέστε σε όλο αυτό και τα 300 σκάφη περίπου και την ανάπλαση της Μαρίνας πλέον το οικόπεδο της Κτηματικής έναντι του Αγίου Νεκταρίου στο λιμάνι με θέα την Κλείσοβα και αναλογιστείτε την περιοχή παρέμβασης και πώς αλλάζει η σημερινή εικόνα.

Η Ο.Χ.Ε. δεν τελείωνε εδώ. Υπογράφηκε και μέρος της εισόδου της πόλης ( Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου ) με κυκλικούς κόμβους και ρύθμιση κυκλοφορίας αλλά και ασφαλή σύνδεση του αστικού ιστού της πόλης με την περιοχή της Καλλονής που περιλαμβάνει σχολεία, ένα ΚΔΑΠ για μικρά παιδιά και μεγάλο πληθυσμό κατοίκων. Μία Καλλονή που υπολείπεται σαφώς σε υποδομές ( αποχέτευση, φωτισμό, πλατείες κοκ ).

Αλλά και στο Αιτωλικό η γενναία ανάπλαση του νότιου τμήματός του θα ολοκλήρωνε το παζλ των αναπλάσεων με στόχο όχι τη τσιμεντοποίηση των δρόμων αλλά τη δημιουργία συνθηκών επισκεψιμότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Δράσεις ανάδειξης Φύσης – Πολιτισμού στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου –Αιτωλικού με χρηματοδότηση του Μουσείου Άλατος στην τουρλίδα και ήπιες παρεμβάσεις στην Λιμνοθάλασσα σε συνδυασμό με την ποδηλατική διαδρομή μέσα στη Λιμνοθάλασσα που θα ένωνε Μεσολόγγι και Αιτωλικό και την ανάδειξη των ανατολικών και δυτικών γεφυριών Αιτωλικού, κόστους όλων μαζί 2εκ €, συμπλήρωναν το γιγαντιαίο πρόγραμμα της Ο.Χ.Ε.

Το αρχαιολογικό μουσείο Αιτ/νίας με ώριμες μελέτες από τη προηγούμενη δημοτική αρχή βρήκε ευτυχώς χρηματοδότηση μέσω της Ο.Χ.Ε.

Ενώ η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας με ψηφιοποίηση του ιστορικού αποθέματος του Δήμου και την καινοτόμα προσέγγισή του θα ολοκλήρωνε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που θα έβαζε τις βάσεις για αλλαγή ρότας στο Δήμο μας. Εδώ χάθηκε ( όχι για πάντα ελπίζω) μια ιστορική ευκαιρία για το Δήμο μας και την μετατροπή του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου σε βιωματικό – διαδραστικό κέντρο ψηφιακής απεικόνισης της ιστορίας μας με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική Επανάσταση.

Για την Ο.Χ.Ε. δε φτάνουν λίγες λέξεις και δεν εξαντλείται σε ένα κείμενο το σύνολο των θεμάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα δύο πρώτα χρόνια σαν Δήμος.

Θέλω να μείνω στο παραλίμνιο μέτωπο και στο λιμάνι μας. Είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του Δήμου μας.

Η δημοτική αρχή απέτυχε. Δεν μηδενίζω το έργο καμιάς δημοτικής αρχής. Αλλά έχει τεράστια διαφορά η επιθυμία από το αποτέλεσμα. Η δημοτική αρχή απέτυχε να συντονίσει, να επιταχύνει και να ολοκληρώσει ότι συμφωνήθηκε. Έστω να το υλοποιήσει σε ένα βαθμό. Δικαιώθηκα αν και θα προτιμούσα το αντίθετο. Γιατί πάνω από όλους μας είναι το Μεσολόγγι μας.

Δεν διακατέχομαι από συναισθήματα ρεβανσισμού αν και ο Δήμαρχος και ο τρόπος διοίκησης και συμπεριφοράς του συχνά πυκνά μου προκαλεί θυμηδία και έντονη απογοήτευση. Ιδιαίτερα ο κωμικός αντιπολιτευτικός του λόγος και η επίρριψη ευθυνών μονίμως σε τρίτους. Ο πλέον ευνοημένος Δήμαρχος !

Το 2014 ξεκίνησε μια νέα πορεία για το Δήμο μας. Με συστηματική δουλειά και πολλές δυσκολίες, θυμίζω διπλές εκλογές το 2015 και έντονο το ατύχημα του GREXIT – παγωμένα τα πάντα στη Δημόσια Διοίκηση – με έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες και με ανελέητο κυνήγι ανθρώπων που έπρεπε να είναι συνεργάτες και όχι μετατιθέμενοι γιατί διαφωνούσαν με την πολιτική του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και τις εκτελεσθείσες εντολές του επικεφαλής, κάποιοι κρατήσαμε το Δήμο όρθιο, χρεωμένος τότε, και πετύχαμε πολλά σε επίπεδο συμφωνιών-υπογραφών.

Επιλέξατε το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης και απομακρύνθηκαν τα υγιή στελέχη της ομάδας. Άλλοι δια της παραιτήσεως άλλοι δια της «εκκωφαντικής σιωπής» τους.

Σήμερα κάνουμε ταμείο.

Και απευθύνομαι στους δημότες.

Αν είστε ευχαριστημένοι με την σημερινή εικόνα του Δήμου και κυρίως του τρόπου που Διοικεί η δημοτική αρχή δεν έχετε παρά να την επιβραβεύσετε με την ψήφο σας.

Αν όχι, τότε πρέπει να την καταψηφίσετε.

Να δώσετε ευκαιρία σε νέους συνδυασμούς να αποδείξουν ότι μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά.

Να ψηφίσετε κατά συνείδηση και όχι από υποχρέωση.

Και φυσικά να μηδενίσετε το ποσοστό αποχής.

Πάντα υπάρχει ένας λόγος να πας στην κάλπη. Έστω και για να αποδοκιμάσεις μια κακή δημοτική αρχή.

ΥΓ.1 Τα έργα απαιτούν μελέτες. Το κόστος των μελετών για 20,5εκ € ( Ο.Χ.Ε. ) o Αντιδήμαρχος Οικονομικών που ήταν και υπεύθυνος για την κάλυψή τους δεν το αποδέχτηκε ποτέ (λογικό δεν γνωρίζει το αντικείμενο παράλογο που δεν άκουγε) και υπονόμευσε με ευθύνη και του επικεφαλής την ολοκλήρωση της Ο.Χ.Ε. Αποτύχατε

ΥΓ.2 Τα έργα ανήκουν στους δημότες και όλοι μας κρινόμαστε. Είχατε πολλά «δώρα» σαν δημοτική αρχή και μεγάλη θητεία. Ιδιαίτερα στην πόλη του Μεσολογγίου δεν παραδίδετε κανένα ολοκληρωμένο έργο.

ΥΓ3. Ο Δήμος μας πλήττεται ποικιλοτρόπως και χρειάζονται σοβαρές, υπεύθυνες και τεχνοκρατικές δημοτικές αρχές. Που υπερασπίζονται το δημοτικό χρήμα αλλά και που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ώστε να δημιουργηθεί πλούτος και θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή.

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Οικονομολόγος, ΜΒΑ
Δημοτικός Σύμβουλος
Π. Αντιδήμαρχος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή -Κώστας Λύρος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Πυλώνες Παρέμβασης ΟΧΕ

ΠΠ1 Διασφάλιση – βελτίωση ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

ΠΠ2 Ανάδειξη της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού ως αναγνωρίσιμο πόλο τουρισμού και πολιτισμού.

ΠΠ3 Προβολή - προώθηση και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΠ4 Ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών ΤΠΕ για την προώθηση θεματικού τουρισμού και αναβάθμιση ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών.

ΠΠ5 Ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη και αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.

ΠΠ6 Προώθηση και Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας.

ΠΠ7 Διασφάλιση και ενίσχυση συνθηκών απασχόλησης και ανθρώπινου δυναμικού.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την έγκριση για τον αποχαρακτηρισμό δύο εισόδων του Μεσολογγίου ζήτησε από το Σώμα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραπαπάς, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για τις οδούς Ναυπάκτου και Παπαδιαμαντοπούλου, που είναι χαρακτηρισμένες ως επαρχιακές οδοί και ποτέ δεν έγιναν ενέργειες αποχαρακτηρισμού. Όπως είπε ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, πρόσφατα έκανε σύσκεψη με τους κατοίκους παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Λύτρα, ο οποίος πρότεινε τον αποχαρακτηρισμό του δρόμου αυτού. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι σε δυο - τρείς μήνες θα έχει δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ, οπότε θα μπορεί πλέον ο δήμος να κάνει παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας σε ένα δρόμο – καρμανιόλα που έχει στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι γιατί αυτή η διαδικασία γίνεται τώρα και μάλιστα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 04/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Όπως έχει δημοσιευτεί και στο τύπο η περιοχή μας είναι μέσα σε αυτές που είναι υποψήφιες για να γίνουν έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου στο θαλάσσιο ή στο χερσαίο χώρο. Έχει έρθει σε επαφή μαζί σας προφορικά ή γραπτά κάποιος για το θέμα; ο κάποιος μπορεί να είναι ενδιαφερόμενη εταιρεία ή αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείου. Ρωτάω γιατί θεωρώ το θέμα σημαντικό και πρέπει να έχουμε πληροφόρηση με δεδομένο ότι ζούμε σε μια περιοχή περιβαλλοντικά ευαίσθητη.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε με ποιο τρόπο γίνεται ο επιμερισμός της κατανάλωσης ρεύματος και νερού σε σχολεία που στεγάζουν ΚΔΑΠ και ποιος πληρώνει το λογαριασμό, το σχολείο ή το ΚΔΑΠ.

Έχουν γίνει στο Δήμο ενέργειες προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση δικηγόροι στην υπηρεσία μας;

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή δημότη με τίτλο : "Ελλιπέστατος ο προϋπολογισμός του κολυμβητηρίου". Θα ήθελα να μας ενημερώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το συγκεκριμένο έργο σήμερα.

(επιστολή εδώ)

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Αποτελεί πάγια τακτική του κ. Δημάρχου να κατηγορεί για ότι συμβαίνει τους πάντες και τα πάντα εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Κατάφερε χθες να κάνει μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την έλλειψη απαρτίας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (28-3-2019). Ας καταλάβει ότι επιτέλους όλο αυτό είναι απόρροια της δικής του τακτικής να απαξιώνει το ανώτατο όργανο του Δήμου. Την επόμενη φορά ας συνεννοηθεί με τη δική του δημοτική ομάδα ή μήπως δε μπορεί πλέον να το κάνει ούτε κι αυτό;  
Σημειώνουμε και τα παρακάτω:

  • Η παρουσία του κ. Γυφτογιάννη όπως εσείς την περιγράφετε κ. Δήμαρχε αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση και συνεννόηση για οτιδήποτε. Άλλωστε έχουμε διαχρονικά δείξει ότι σεβόμαστε το Δημοτικό Συμβούλιο. Από την απόφαση δε ακύρωσης της συνεδρίασης προκύπτει ότι οι παρόντες ήταν δεκαπέντε (ΑΔΑ : Ω63ΠΩΡΖ-ΨΩΕ). Άρα ακόμη και η παρουσία του κ. Γυφτογιάννη δεν αρκούσε για να γίνει απαρτία. Δύο πράγματα συμβαίνουν λοιπόν ή παραπλανείτε εσκεμμένα την κοινή γνώμη ή είστε παντελώς άσχετος. Όποιο από τα δύο και να συμβαίνει λυπόμαστε πολύ.
  • Σε κάθε περίπτωση κι ένα παιδάκι ξέρει ότι η Δημοτική Αρχή ελέγχει το θέμα απαρτίας και όχι η αντιπολίτευση.
  • Επειδή κ. Δήμαρχε επικαλείστε το θέμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορείτε να μας ενημερώσετε σε ποιο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρεστε; Με λίγα λόγια πείτε ανοιχτά ποιον είχατε ενημερώσει και με ποιο τρόπο ότι θα συζητηθεί το θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Επίσης στο σοβαρότατο θέμα που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου επιλέξατε, κ. Δήμαρχε, να συγκροτήσετε την επιτροπή κατά την προσωπική σας άποψη αγνοώντας επιλεκτικά όλους εμάς αν και κάποιοι από εμάς θεωρούμαστε και τυπικά αρχηγοί παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον κανονισμό. Την ίδια ώρα βαφτίσατε διοικητικό υπάλληλο του ΤΕΙ που εσείς επιλέξατε ως εκπρόσωπο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος (ΑΔΑ: ΩΨΕ8ΩΡΖ-ΕΚΔ) επειδή έτσι σας βόλευε κάνοντας ένα ακόμη ατόπημα. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος υπάρχουν εκλεγμένοι-νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Και αν δεν το γνωρίζετε εσείς, το γνωρίζουν οι στενοί σας συνεργάτες.
  • Το πόσο νοιάζεστε κ. Δήμαρχε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας μπορούν να το διαπιστώσουν και μόνοι τους οι δημότες διασχίζοντας το δρόμο από την εθνική Οδό προς το ΤΕΙ και από ΤΕΙ προς την πόλη του Μεσολογγίου. Αποτελεί "διαφήμιση" πρώτου μεγέθους για το Δήμο στα πέρατα της Ελλάδος μιας και τον διασχίζουν φοιτητές από όλη την χώρα.

Υ.Γ. Περιμένουμε απαντήσεις για την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας όσον αφορά στα κατασκευαστικά του κολυμβητηρίου. Εάν όλα αυτά ευσταθούν οι ευθύνες οι δικές σας και των αρμοδίων αιρετών θα είναι μεγάλες.Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Σπύρος Βασιλείου

Κων/νος Γιαννόπουλος

Ιωάννης Γυφτογιάννης

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημήτριος Κοκκοτός

Ανδρέας Κότσαλος

Ευαγγελία Τσέλιου-Παναγοδήμου

60 και κάτι...

Δύσκολο πράγμα οι εκλογές. Εύκολη η κριτική στα καφενεία ακόμη πιο εύκολος ο διάλογος εκ του ασφαλούς. Από την άλλη δίκαιη η κριτική σε όσους υποψήφιους ζητούν τη στήριξη του εκλογικού σώματος.

Σε μια περίοδο που κρίνεται το μέλλον της επόμενης τετραετίας για το Δήμο μας, κάποιοι από εμάς επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της έκθεσης της προσωπικής, της οικογενειακής και της επαγγελματικής τους ζωής. Ακούμε συχνά όλοι μας τη φράση «τι θες και ασχολείσαι» μιας και η απαξίωση της πολιτικής είναι πλέον κανόνας στο δημόσιο διάλογο. Φυσικά όλοι ταυτιζόμαστε με όλους. Όλοι είναι το ίδιο. Και εδώ γίνεται το πρώτο λάθος. Κομβικής σημασίας για τη συνέχεια.

Απαντώ δημόσια, ΔΕΝ είμαστε όλοι το ίδιο.

Η κριτική μου προς την παρούσα δημοτική αρχή, της οποίας υπήρξα μέλος, έχει επανειλημμένως με δημόσιες παρεμβάσεις στον Τύπο καθώς και με τοποθετήσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου, εξαντληθεί. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο μιας και προσωπικά ενδιαφέρομαι για τις προτάσεις και τις πολιτικές που μπορούν να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Την πεζοδρομιακή τακτική, την αμετροέπεια, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση θίγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αυτό που ο σοφός λαός μας λέει..τη τζάμπα μαγκιά που ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιούν, τη χαρίζω σε εκείνους που τρέφονται από το μίσος, το φθόνο και την ένδεια επιχειρημάτων κυρίως όμως από το ανύπαρκτο πολιτικό τους ανάστημα.

Εκείνοι που σταθερά πέντε χρόνια τώρα δεν έκαναν καμία πρόταση για τον τόπο μας είτε δημόσια στον Τύπο, είτε στο δημοτικό συμβούλιο καλά θα κάνουν να ξαναμετρήσουν το πολιτικό τους «μπόι». Εκείνοι που έμαθαν στο yes Sir να ψάξουν να βρουν τις ευθύνες στους εαυτούς τους και όχι σε εκείνους που απέδειξαν στην πράξη τα μεγάλα ΟΧΙ τους.

Και επειδή έμειναν μόλις 60 και κάτι ημέρες, το επόμενο διάστημα οφείλουμε, ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι, να θυμίσουμε εκείνα που έγιναν και εκείνα που δεν έγιναν. Ποιοι παρήγαγαν αποτελέσματα και ποιοι παρήγαγαν μόνο κακόβουλη κριτική.

Κυρίως όμως να προτείνουμε με σοβαρότητα και ευθύνη εκείνα τα βήματα που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια ώστε να αλλάξει ο Δήμος ρότα. Μέσα από τους συνδυασμούς μας και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να προκύψουν τα προγράμματα και οι θέσεις τις οποίες το εκλογικό σώμα θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει.

Να είστε αυστηροί και να αποβάλλετε το συναίσθημα της υποχρέωσης. Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο ούτε αποφασίζουμε ποιο λαϊκό σχήμα θα τραγουδήσει στο λιμάνι. Αποφασίζουμε για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

 

ΥΓ 1. Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. - Αβραάμ Λίνκολν

ΥΓ 2. Η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και απομάκρυνσης της νέα γενιάς και πλήθος απογοητευμένων ανθρώπων από τα κοινά, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναιότητα και ορμή στην κάλπη. Το σύστημα έχει διαχρονικά μοναδικό σκοπό να αποθαρρύνει και να απογοητεύσει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ώστε να αποφύγει το ίδιο τις συνέπειες και τις ευθύνες των πράξεών του..

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Οικονομολόγος, MBA
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
π. Αντιδήμαρχος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με το συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή – Κώστας Λύρος

Σελίδα 1 από 29

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία