Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την δομή των μεταναστών στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης και προς τούτο συναντήθηκε με τους υπεύθυνους στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται.

Συνοδευόμενος από μέλη της εθελοντικής ομάδας ΣΥΝάνθρωποι, έκαναν την επαφή με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, προκειμένου να προσφέρουν την βοήθειά τους στους ανθρώπους αυτούς. Ο κ. Ηλιάδης προσφέρθηκε να εξετάσει τα παιδιά, να τους φτιάξει ιατρικό φάκελο και να εμβολιάσει όσα το χρειάζονται. Επιπλέον θα τα παρακολουθεί τακτικά για το διάστημα που θα παραμείνουν στην περιοχή. Ήδη δυο παιδάκια χρειάζονται κάποια εξιδεικευμένη ιατρική φροντίδα, την οποία θα αναλάβει ο κ. Ηλιάδης, παραπέμποντάς τα, αν χρειαστεί, σε νοσοκομεία. Πρόκειται για έναν επιστήμονα που είναι ευαισθητοποιημένος με τις ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη και στο πλαίσιο αυτό προσφέρει εθελοντικά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Η εθελοντική οµάδα «ΣΥΝάνθρωποι», βρίσκεται κοντά στους ασθενείς και άπορους
Μαζί τους και ο Ναυπάκτιος στρατιωτικός Μάκης Χαλατζούκας

 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/02/2017

 

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Μια αξιέπαινη εθελοντική προσπάθεια συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της προσφέροντας βοήθεια και στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόσο σε υλικά αγαθά όσο και σε ψυχολογική στήριξη.

Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα από τη Ναύπακτο και την Πάτρα που βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κυρίως καρκινοπαθείς ή οικογένειες που έχουν ζητήματα επιβίωσης. Είναι η ομάδα «ΣΥΝάνθρωποι» που δρα σε πολλούς τομείς, με πρωτεργάτη την Βιβή Παξινού, η οποία, αφού κατάφερε να νικήσει μια σπάνια μορφή καρκίνου, αφιέρωσε το χρόνο της στο συνάνθρωπο.

Έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου του Ρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκεί καθημερινά και να βοηθάει τους ασθενείς σε ότι χρειαστούν. Στηρίζει κυρίως μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν κοντά τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους και βρίσκεται στο πλευρό τους στις δύσκολές στιγμές τους. Επειδή η δράση της μετράει 15 περίπου χρόνια, κατάφερε πλέον να έχει μαζί της και άλλους ανθρώπους και έτσι δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό η εθελοντική ομάδα «ΣΥΝάνθρωποι» που συνεχίζει το έργο της κας Παξινού.

 

Από την Πολεμική Αεροπορία, ζωγράφος στο νοσοκομείο…

Το τελευταίο διάστημα τη στήριξή του σε αυτό το έργο προσφέρει και ο πολιτιστικός σύλλογος της Μακύνειας Ναυπακτίας. Το μέλος του συλλόγου, Γεράσιμος Χαλατζούκας, Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, αλλά και ζωγράφος, προσφέρει εθελοντικά την τέχνη του στην παιδιατρική μονάδα του Ρίου, ζωγραφίζοντας όμορφες και ευχάριστες παραστάσεις στους τοίχους για να δώσει λίγη χαρά στα παιδάκια που νοσηλεύονται. Έτσι έχει μετατρέψει τους λευκούς, ψυχρούς τοίχους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών, της ΜΕΘ Νεογνών, της Παιδιατρικής, αλλά και της Ψυχιατρικής κλινικής, σε πραγματικά έργα τέχνης. Ο κ. Χαλατζούκας παραδίδει και μαθήματα ζωγραφικής στο σύλλογο και έτσι μαζί με τους μαθητές του ζωγραφίζουν τους τοίχους του νοσοκομείου. Οι γιατροί, το προσωπικό, αλλά και οι γονείς και τα παιδάκια που νοσηλεύονται, δέχθηκαν με πολλή χαρά αυτές τις παρεμβάσεις και χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Τα χρώματα και τα υλικά προσφέρθηκαν από το χρωματοπωλείο «Κουνέλης», ενώ η Γέφυρα προσφέρει δωρεάν τις διελεύσεις της ομάδας.

Βλέποντας το έργο της εθελοντικής ομάδας, εντάχθηκαν σε αυτή και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Ρίου όπως είναι η Ράνια Καγκελάρη και η Σουζάνα Χόρτη, που μετά τη βάρδια τους συνοδεύουν τους μοναχικούς ασθενείς στις χημειοθεραπείες τους, φροντίζουν για τη γραφειοκρατική διαδικασία ή τους κρατούν συντροφιά στις δύσκολες ώρες τους στο νοσοκομείο. Η ομάδα αποτελείται από 20 περίπου άτομα που μοιράζουν τον ελεύθερο χρόνο τους στους ασθενείς και έχοντες ανάγκη. Επίσης βοηθούν ανθρώπους και εκτός νοσοκομείου, δηλαδή οικογένειες που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη που συγκεντρώνουν από όσους θέλουν να στηρίξουν αυτό το έργο. Και στη Ναύπακτο υπάρχουν πολλές τέτοιες οικογένειες που η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να ζητήσουν βοήθεια και δυστυχώς είναι πολλές. Η ομάδα προσπαθεί να τις εντοπίσει και με διακριτικό τρόπο παρέχει τα απαραίτητα αγαθά. Επίσης υπάρχουν και πολλοί που νοσηλεύονται, και με το εξιτήριό τους παίρνουν μαζί τους τρόφιμα και ρούχα από την εθελοντική ομάδα διότι αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Ακόμα και νέες μητέρες που φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε τα πρώτα του ρούχα. Οι «ΣΥΝάνθρωποι» όμως φροντίζουν και γι’ αυτό, ενώ φρόντισαν να προμηθεύσουν και την ψυχιατρική κλινική με κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλάρια. Για το Πάσχα η ομάδα ετοιμάζει λαμπάδες για να μοιράσει στα παιδάκια που θα νοσηλεύονται στην Παιδιατρική.  Επιπλέον γίνονται πολλές ημερίδες ιατρικού περιεχομένου καθώς και δωρεάν εξετάσεις σε ασθενείς στην Ιθάκη, στη Ναύπακτο, στη Μακύνεια κλπ., με γιατρούς από το νοσοκομείο του Ρίου που εθελοντικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Το ενδιαφέρον από ασθενείς είναι μεγάλο, μέχρι του σημείου να υπάρχει λίστα αναμονής. Αυτό δείχνει ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε άσχημο σημείο τους πολίτες, που προσπαθούν με οποίο τρόπο μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Οι «ΣΥΝάνθρωποι» και οι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, αποτελούν μια σανίδα σωτηρίας προς την κατεύθυνση αυτή...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία