Αγγελίες    Επικοινωνία

Φωτιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή Παλιά Σφαγεία στο Μεσολόγγι η οποία κατέκαψε τον πρώτο όροφο του σπιτιού.

Στο σημείο έσπευσαν τρία Πυροσβεστικά οχήματα με δέκα άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή Δ. Κεφαλά, οι οποίοι κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα να σβήσουν την φωτιά η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από την στέγη του σπιτιού πιθανά από την καμινάδα του τζακιού. Όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά οι ένοικοι έλειπαν από το σπίτι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή των Μαλαμάτων του δήμου Δωρίδας κοντά στις εγκαταστάσεις της ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας «Σελόντα».

Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Π.Υ. Ναυπάκτου. Και χθες το απόγευμα την ίδια περίπου ώρα είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή η οποία είναι καλαμώδης και βρίσκεται κοντά στην παραθαλάσσια θέση Φανάρι. Εν τω μεταξύ το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές στα Μαλάματα πράγμα που δημιουργεί προβληματισμό στην Πυροσβεστική. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση των οχημάτων είναι πολύ δύσκολη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν υποστεί ζημίες.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Yψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου 2016, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις παρακάτω περιοχές:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: patrastimes.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κουτσοχέρι

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από μια ώρα περίπου σε δασική περιοχή του Κουτσοχερίου του δήμου Μεσολογγίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου με τη συνδρομή οχημάτων της Π.Υ. Ναυπάκτου καθώς και υδροφόρες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Από αέρος επιχειρεί ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος καναντέρ. Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στη Χρυσοβίτσα του δήμου Ξηρομέρου οπου επίσης επιχειρεί ένα καναντέρ και οχήματα της πυροσβεστικής. Ο δήμος και η Π.Ε. συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης με υδροφόρες.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Υψηλός είναι για σήμερα (κατηγορία 3) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Αχαϊα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρναία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) βρίσκονται οι περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

Πηγή: patrastimes.gr

fotia-xartis-0508.jpg

Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αυτών και στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ο χάρτης με τις περιοχές όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα

fotiamesa-02-08.jpg

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία