Αγγελίες    Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης πιστοποιημένων οργάνων σε 7 παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν όργανα στο Καινούργιο, στη Νέα Αβόρανη, στον Δαφνιά, στον Άγιο Ανδρέα, στις Παπαδάτες, στη Νεάπολη και στη Μεγάλη Χώρα.

Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε ο αρμόδιος για τις παιδικές χαρές Μίμης Σκορδόπουλος: «Ξεκινήσαμε άμεσα εργασίες για την εγκατάσταση των οργάνων στις πρώτες 7 παιδικές χαρές από τις συνολικά 45 που εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η προσπάθεια μας για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των παιδικών χαρών με ασφαλή και πιστοποιημένα όργανα είναι διαρκής. Είμαστε από τους πρώτους δήμους που υλοποιούν το πρόγραμμα εξασφαλίζοντας χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά του δήμου μας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες 38 σε όλο το εύρος του δήμου».

 

Από το Γραφείο Τύπου

Είναι το πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όπου διατέθηκαν 145000 ευρώ απ’ το ταμείο του (αυτοχρηματοδότηση) για την δημιουργία και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών σε διάφορα διαμερίσματα του Δήμου (Ευηνοχώρι, Λεσίνι, Κατοχή, Μαγούλα, Κεφαλόβρυσο, Συνοικισμός Βίγλας Μεσολογγίου, Χρυσοβέρι).

Η πρώτη Παιδική Χαρά έγινε το 2018 στην πλατεία ‘’Οδυσέας Ελύτης’’ και η δεύτερη στην πλατεία ‘’Κώστας Νιαβής’’, κι έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η κατασκευή παιδότοπων για το Ευηνοχώρι.

Επίσης, στην τελική ευθεία είναι, μιας και δημοπρατήθηκε, το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης για το Ευηνοχώρι με ανάδοχο εργολάβο τον κ. Κακαβά από Πάτρα, και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία προσυμβασιοποίησης. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, το όλο έργο θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Είναι ένα έργο πνοής και υγείας για το Ευηνοχώρι, που η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί για την πραγματοποίησή του.

Επίσης, ολοκληρώνεται και το έργο επέκτασης δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι, σε σημεία που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, με την εγκατάσταση αξονικών σημείων φωτισμού, για την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων που ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Το έργο αυτό ήταν προϋπολογισμού 60000 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε δε και η ασφαλτόστρωση κεντρικών και δευτερευόντων δρόμων στο Ευηνοχώρι, ειδικά εκεί που ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης.

Ένα έργο ακόμη που είναι σε εξέλιξη, και έχει πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι η εγκατάσταση τσιμεντοσωλήνων και σκέπασμα στον αρδευτικό αύλακα που επί χρόνια ήταν μόνιμη εστία μόλυνσης, μιας και κάποιοι συγχωριανοί μας, πριν δεκαετίες, φρόντισαν να συνδέσουν τους βόθρους τους μ’ αυτόν.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί και η ολοκλήρωση του έργου επέκτασης πλακόστρωσης της πλατείας ‘’Οδυσέας Ελύτης’’, καθώς επίσης και ο πλήρης φωτισμός της και αυτής και της πλατείας ‘’Κώστας Νιαβής’’, κάνοντας τις πλατείες του Ευηνοχωρίου ακόμη πιο λειτουργικές.

Μεγάλη και η βοήθεια του Δήμου για την αποκατάσταση χλοοτάπητα του Κοινοτικού Γηπέδου Ευηνοχωρίου, και με την τοποθέτηση κερκίδων σ’ αυτό, αλλά κυρίως με την δημιουργία εφεδρικού γηπέδου για να μην καταπονείται το κυρίως γήπεδο, αλλά και τον εξοπλισμό των αποδυτηρίων του.

Στον λόφο του Αη Γιάννη επίσης, πρέπει να αναφερθεί η εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και έτσι πλέον το έθιμο ‘’Αρματωμένοι Αη Γιαννιού’’ διεξάγεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Θα πρέπει βέβαια να μιλήσουμε και για την άψογη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου, καθώς επίσης και για τις αναγκαίες μικροεπισκευές και συντηρήσεις που έγιναν σ’ αυτό απ’ τις υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά και το εξωτερικό βάψιμό του, σε έναν χώρο ιδιαίτερα φιλόξενο και ασφαλή για μικρά παιδιά.

Να αναφερθούμε ακόμη στη μεγάλη βοήθεια, στήριξη και συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στους συλλόγους του Ευηνοχωρίου για τις δράσεις τους αλλά και την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμη δε, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πράσινου του Δήμου ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και στη πρώτη γραμμή στο Ευηνοχώρι, δίνοντας έτσι μια όψη πολιτισμού και καθαριότητας στον τόπο μας.

Τελειώνοντας, θέλω να αναφερθώ στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για συγχωριανούς μας, και σε κάθε στιγμή είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες του Ευηνοχωρίου, στηρίζοντας αυτές με κάθε τρόπο.

Όλα τα παραπάνω όφειλα να τα αναφέρω, γιατί το Ευηνοχώρι είναι ένα κεφαλοχώρι με φιλόξενους και υπέροχους ανθρώπους, πάντα προβληματισμένους με την καθημερινότητα και αναζητώντας πάντα λύσεις στα προβλήματα του χωριού, αλλά και εκτιμώντας ανάλογα το έργο και την προσφορά των εκάστοτε εκλεγμένων Δημοτικών Αρχόντων του τόπου μας.

Προσωπική μου άποψη?

Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για το χωριό μας, όμως, με την υπάρχουσα κρίση όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ πως στο Ευηνοχώρι έγιναν αρκετά και κυρίως ουσιώδη πράγματα, από μια Δημοτική Αρχή που όντως παρουσίασε ενδιαφέρον και έργο στο χωριό μας.

Εμείς απλώς, σε λίγες βδομάδες απλά θα κληθούμε να επιβραβεύσουμε ή να καταδικάσουμε το έργο της…

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και αστικού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία νέων και πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε ενότητες και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  όπως:

Λεσίνι

Κατοχή

Μαγούλα Νεοχωρίου

κάτω Ευηνοχώρι

Κεφαλόβρυσο

Συνοικισμός Βίγλας – Μεσολόγγι

Χρυσοβέργι

Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων, ο Δήμος Λευκάδας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής και δόθηκαν προς χρήση οι παιδικές χαρές στην παραλία της πόλης της Λευκάδας και στην Τοπική Κοινότητα Λαζαράτων.

Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδιασμού για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών όπως είχαμε δεσμευθεί.

Ήδη έχει δημοπρατηθεί η ανακατασκευή δύο ακόμη παιδικών χαρών σε Λυγιά και Βασιλική.

 

Λευκάδα 10-1-2019

Ξεκίνησε η διαδικασία της δημοπρασίας, με διεθνή διαγωνισμό, 15 νέων παιδικών χαρών στον δήμο Ναυπακτίας.

Οι νέες αυτές παιδικές χαρές έρχονται να προστεθούν στις πάνω από 20 που λειτουργούν σήμερα στην Ναύπακτο και σε πολλές ορεινές και παραλιακές τοπικές κοινότητες του δήμου.

Να θυμίσουμε ότι το 2015, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ξηλώθηκαν σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, αφού θεωρήθηκαν επικίνδυνες. Από τότε, ο δήμος Ναυπακτίας κατάφερε να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει δεκάδες νέες παιδικές χαρές. Κάποιες από αυτές (Χόμορη, Άνω Χώρα) σε συνεργασία και με την χρηματοδότηση δραστήριων τοπικών συλλόγων.

Μερικές από τις ήδη τοποθετημένες παιδικές χαρές, φαίνονται στις φωτογραφίες.

Με την δημοπρασία που ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα τοποθετηθούν νέες παιδικές χαρές στα παρακάτω σημεία:

Α εργατικές κατοικίες,

Β εργατικές κατοικίες,

Γ εργατικές κατοικίες,

Πλ. Οξύλου,

κήπος Ξενία,

Τ.Κ. Λυγιά,

Τ.Κ. Μαμουλάδας,

Τ.Κ. Ριγανίου,

Τ.Κ. Αφροξυλιάς,

Τ.Κ. Βομβοκούς,

Τ.Κ. Δάφνης

και Τ.Κ. Ξηροπηγάδου της Δ.Κ. Ναυπάκτου

και Τ.Κ. Κάτω Καλαβρούζας,

Τ.Κ. Κάτω Βασιλικής

και Τ.Κ. Τρικόρφου της ΔΕ Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας.

Στις παραπάνω θέσεις υπήρχαν και λειτουργούσαν (υφιστάμενες) παιδικές χαρές τα τελευταία χρόνια     αλλά αποξηλώθηκαν αφού δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, μετά από έλεγχο διαπιστευμένου φορέα πιστοποίησης.

Σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας, στην υλοποίηση της τοποθέτησης των παιδικών χαρών,     θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που περιγράφονται αναλυτικά στα πρότυπα ασφαλείας και την ελληνική νομοθεσία. Συγκεκριμένα:

Η επισκεψιμότητα, η προσβασιμότητα και η σήμανση του κάθε χώρου, με περίφραξη και είσοδο ορισμένη και όρια καθορισμένα, καθώς και πινακίδα εισόδου, ώστε να αποτρέπεται η διάβαση σε άτομα που δεν έχουν λόγο παρουσίας στον χώρο, αλλά και να περιορίζονται τυχόν κίνδυνοι, χωρίς ωστόσο να αποκόπτεται ο χώρος από το ευρύτερο περιβάλλον.

Η ασφάλεια που πρέπει να παρέχει στα παιδιά η επιλογή των παιχνιδιών.

Η ένταξη δραστηριοτήτων Α.με.Α.

Η ποικιλία των παιχνιδιών, ώστε να προσφέρονται εναλλακτικές ευκαιρίες για παιχνίδι και εκπαίδευση, σε πληθώρα ηλικιακών ομάδων.

Η τήρηση των ορίων ασφαλείας του κάθε παιχνιδιού, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι τραυματισμού.

Η τοποθέτηση καθιστικών για τους συνοδούς των παιδιών ,προσφέροντας δυνατότητες ξεκούρασης , αναψυχής και εποπτείας των παιδιών.

Η τοποθέτηση μικρών κάδων για απορρίμματα σε διάφορα σημεία του χώρου.

Η τοποθέτηση βρύσης με πόσιμο νερό.

Ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός

Ο νέος εξοπλισμός που έχει επιλεγεί περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων, όπως π.χ. κούνιες και ελατήρια για νήπια (έως 4 ετών), τραμπάλες και κούνιες για παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων (2 έως 4 ετών και άνω των 4 ετών), τσουλήθρες και σύνθετα για νήπια έως 4 ετών, καθώς και για παιδιά άνω των 6 ετών και αναρριχητικές δραστηριότητες για παιδιά, που δίνουν την αίσθηση της διαδρομής περιπέτειας αλλά και εξοπλισμός για ΑΜΕΑ.

Σε όλες τις παιδικές χαρές θα γίνει καθαρισμός του εδάφους, χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή υποβάσεων, θα τοποθετηθούν τα όργανα και δάπεδα ασφαλείας, περιφράξεις, αστικός εξοπλισμός και πληροφοριακές πινακίδες. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των εξοπλισμών ο ανάδοχος οφείλει να προγραμματίσει και να αποπερατώσει την πιστοποίηση της εγκατάστασης, κατά     τα οριζόμενα στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας ΕΝ1176, από αναγνωρισμένο διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης.

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 4.141.957,46 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

Δήμος

Νομός

ΠΔΕ - ΥΠΕΣ

Ίδιοι πόροι

Σύνολο

Ακτίου-Βόνιτσας

Αιτωλοακαρνανίας

217.000,00 €

75.594,40 €

292.594,40 €

Αποκορώνου

Χανίων

213.000,00 €

87.000,00 €

300.000,00 €

Αρταίων

Άρτας

218.996,40 €

0,00 €

218.996,40 €

Βιάννου 

Ηρακλείου

206.000,00 €

0,00 €

206.000,00 €

Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Βοιωτίας

208.000,00 €

0,00 €

208.000,00 €

Δοξάτου

Δράμας

215.000,00 €

0,00 €

215.000,00 €

Ερυμάνθου

Αχαΐας

209.000,00 €

23.650,00 €

232.650,00 €

Καβάλας

Καβάλας

244.000,00 €

36.098,53 €

280.098,53 €

Μάνδρας-Ειδυλλίας

Αττικής

200.000,00 €

0,00 €

200.000,00 €

Παλαμά

Καρδίτσας

200.000,00 €

64.306,00 €

264.306,00 €

Ρόδου

Δωδεκανήσου

284.000,00 €

210.680,24 €

494.680,64 €

Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

Δήμος

Νομός

ΠΔΕ - ΥΠΕΣ

Ίδιοι πόροι

Σύνολο

Αλεξάνδρειας

Ημαθίας

232.466,45 €

0,00 €

232.466,45 €

Βόλβης

Θεσσαλονίκης

85.500,00  €

29.500,00 €

115.000,00  €

Δομοκού

Φθιώτιδας

33.266,58 €

0,00 €

33.266,58 €

Κάτω Νευροκοπίου

Δράμας

27.000,00 €

44.600,00 €

71.600,00 €

Κιλελέρ

Λάρισας

70.900,00 €

77.098,46 €

147.998,46 €

Νότιας Κυνουρίας

Αρκαδίας

   23.900,00 €

0,00 €

   23.900,00 €

Νεστορίου

Καστοριάς

5.400,00 €

0,00 €

5.400,00 €

Παλλήνης

Αττικής

290.700,00 €

309.300,00 €

600.000,00 €

 

Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

*Επισυνάπτεται επικαιροποιημένο γράφημα.

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία